Besparen met de Lidl app

Ik ben al jaren een enthousiast gebruiker van de Lidl app. Iedere zondagochtend doen we onze boodschappen en voordat we gaan, bekijk ik de Lidl app.

Lees meer »

Cadeautje van Pathé

We zijn inmiddels wel helemaal klaar met de maatregelen vanwege Corona. Of het nou wel of geen zin heeft, we missen allemaal het gewone dagelijks leven. 

Lees meer »

Voordelig voeren van tuinvogels met de Action

De dagen worden korter, het weer kouder en het voedsel schaarser, althans voor de tuinvogels. Het seizoen waarin onze gevederde vrienden bijgevoerd moeten worden is inmiddels al weer begonnen. Naast het doen van een goede daad zorgt het voeren ook voor gezelligheid in de tuin. Voer je vogels regelmatig bij, zowel in de herfst als in de winter, dan lopen de kosten aardig op.

Lees meer »

De wonderspons van de Action

In ons huishouden ben ik de sjaak als het gaat om het schoonmaken van de keuken. Zo heb ik overal schoonmaakmiddelen voor: allesreiniger voor van alles en nog wat, badkamerreiniger voor de badkamer, anti kalk voor de badkamer en de keuken keukenreiniger voor de keuken, maar ook ovenreiniger voor de oven, airfryer en gaspitten, want dat zijn de meest hardnekkige vlekken.

Lees meer »

Wie niet waagt, wie niet wint

Na het kopen van een schommelstoel bij de Xenos voor in Marleen haar kamer kochten wij bij Hornbach een haak voor in het plafond met bijbehorend touw. Maar toen wij deze wilden ophangen bleek de haak bij nader inzien toch wat aan de lange kant. Zo lang, dat wij twijfels hadden of het dak niet zou lek raken.

Lees meer »

Mijn televisie heeft kuren: vervangen of repareren?

Enkele maanden geleden kreeg ons plasmascherm uit 2011 kuren; regelmatig begon een strook linksboven in beeld te knipperen. Nu had ie hetzelfde probleem vier jaar geleden ook al en was het opgelost met een relatief goedkope reparatie van nog geen €100. Aangezien dit destijds een topmodel van Panasonic was zou die een soortgelijke reparatie nog wel waard zijn, ware het niet vanwege het overmatige energieverbruik van meer dan 400 kWh per jaar.

Lees meer »

Simpel besparen op een reparatie

Het nadeel van het kopen van een apparaat is dat het wel eens defect raakt. Dit gebeurt vaak net buiten de garantie, zo ook met onze vaatwasser, waar wij 5 jaar garantie op hadden. Nu, 2 jaar buiten de garantie geeft ie opeens de geest. Wat blijkt? Na wat googelen op de foutcode E15 kwam ik er al snel achter wat het probleem was: In de vaatwasser zit een bodemplaat met daaronder een rubberen ring tegen het lekken, nu dicht deze niet meer goed af en is er water onderin de machine gekomen, waar zich dus alle elektronica bevindt. Gelukkig heeft Siemens daarvoor een veiligheid ingebouwd, namelijk een bak die het water opvangt en een sensor in de vorm van een vlotter, die bij een te hoog waterniveau zegt: "Tot hier en niet verder!". 

Lees meer »

Voor een prikkie naar Burger King

Als ik aan BK denk, dan is het eerste wat mij te binnen schiet dat daar altijd goede deals zijn. Tegenwoordig hebben zij een nieuwe app waarin niet alleen deals staan, maar ook een puntenspaar-systeem. Vandaar dat wij niet naar de Mac zijn geweest, maar naar de Burger King. Zo hadden wij 2 medium Whopper menu's voor €9,90 en 2 medium Crispy Chicken menu's voor €6,95, daar kwam dan nog wel 4 frietsaus bij a €0,70 per bakje. In totaal, voor 4 personen €19,65. Terwijl een medium Whopper menu €7,95 x 2 = €15,90 en een Crispy Chicken menu €4,95 x 2 = €9,90 kost. Dat is dus een korting van €25,80 - €19,65 = €6,15 (24%) + 78 BK punten.

Lees meer »

Korting onderhandelen op T-Mobile abonnement

Door een melding in de app Dyme, waarmee ik mijn privé financiën bijhoud, werd ik geattendeerd dat mijn jaarcontract bij T-Mobile binnenkort zou aflopen. Dyme zou kunnen Hoe vind je nou de hoogste korting? met T-Mobile en zo korting op het contract kunnen bedingen, maar dat zou mij 30% aan provisie van de eventuele korting kosten. Overigens, bij Dyme kost het niets als zij geen korting kunnen verkrijgen, oftewel no cure, no pay.

Lees meer »

Bewaren of weggooien van verpakkingen

Wie koopt er vandaag de dag niet online? Een groot nadeel van online aankopen is dat als datgene wat je gekocht hebt kapot gaat, je het moet retourneren. Maar hoe doe je dat zonder dat het product beschadigt tijdens het transport? Helemaal als het om iets breekbaars gaat, zoals een laptop, een vaas of servies. Ben je een opgeruimd persoon die gelijk verpakkingen weggooit dan zou het retourneren wel eens lastig kunnen worden indien het gaat om een product met een afwijkend formaat. Dozen kun je  weliswaar bij veel verschillende webshops bestellen, maar allemaal in bulk. 

Lees meer »

Een dagje kringloop Naarden

Het zal niemand verbazen dat ik dol ben op de kringloop. Ik houd ervan omdat ik van tevoren niet weet wat ik er zal aantreffen, maar wél weet dat het betaalbaar zal zijn. Bovendien is het hartstikke milieuvriendelijk.

Lees meer »