Een dagje kringloop Naarden

Gepubliceerd op 31 juli 2021 om 16:10

Het zal niemand verbazen dat ik dol ben op de kringloop. Ik houd ervan omdat ik van tevoren niet weet wat ik er zal aantreffen, maar wél weet dat het betaalbaar zal zijn. Bovendien is het hartstikke milieuvriendelijk.

Gelukkig heeft Zwolle ontzettend veel kringloopwinkels, dus ik kan mijn hart vaak ophalen. 

Laatst wees mijn moeder mij op het feit dat het aanbod van kringloopwinkels per rijkdom van de stad verschilt. Almelo is bijvoorbeeld geen uitgesproken welvarende stad, dus het assortiment van kringloopwinkels is vaak al behoorlijk versleten. Mensen doen daar pas iets naar de kringloop als ze toe zijn aan iets nieuws. Naarden, daarentegen, heeft een behoorlijk luxe assortiment, omdat mensen in Naarden vaker iets naar de kringloop brengen omdat ze zin hebben om bijvoorbeeld een nieuw meubelstuk te kopen.

En dus togen wij naar Naarden

Ik kan je vertellen, het was er geweldig. Op bovenstaande foto zie je enkel nog maar de speelgoedafdeling. In Zwolle zie je niet vaak veel speelgoed in de kringloop, het wordt of niet aangeboden, of het is al heel snel weer verkocht. Maar in Naarden zagen we kasten en kasten met speelgoed, bordspellen en kinderboeken. Geweldig!

Over boeken gesproken, dat is mijn voornaamste reden om tweedehands te shoppen, en ik werd ook hier niet teleurgesteld:

Ik geloof niet dat ik overdrijf als ik zeg dat ik hier meer boeken zag staan dan in een kleinere boekhandel. Wat een keuze! Helaas heeft ook deze kringloop het irritante systeem waarbij de medewerkers eerst kijken naar de nieuwprijs, en de verkoopprijs een percentage daarvan is. Dit heeft tot gevolg dat de prijzen vaak nergens op slaan. Als een boek half verkreukeld is en overduidelijk 37 keer gelezen (of 1 keer door een boekenbarbaar), maar het heeft als nieuwprijs 25 euro, dan is de verkoopprijs 5 euro. Een boek dat er nog als nieuw uitziet, maar als nieuwprijs 10 euro had, staat er dan voor 2 euro. 

Niet logisch, en mijn pet peeve is dan ook dat boeken bij de kringloop standaard tussen de 1 en 2 euro zouden moeten kosten. Wat ik hier wel erg tof vond, was dat boeken na een paar weken al in de aanbieding gaan. Dit was duidelijk, omdat op ieder product het weeknummer staat waarop het in de winkel gezet is. Waarschijnlijk moet de winkel een snelle omlooptijd hebben, omdat er zoveel gebracht wordt door mensen uit de omgeving. 

Ook op het gebied van films en cd's kun je je hart ophalen in deze winkel. Het staat jammergenoeg niet geordend op alfabet, dus het is echt schatzoeken. Deze winkel sorteert op datum van binnenkomst, en dat begrijp ik heel goed. 

De rest van de winkel was ook prachtig ingericht. De meubels, de prulletjes, de potten, pannen en het servies, alles was inderdaad net even wat luxer dan bij alle andere kringloopwinkels waar ik ooit bent geweest. Ik zou er wel iedere maand even naartoe willen gaan. 

Kringloop jij ook graag? Heb je tips? Laat het weten in de reacties!

Reactie plaatsen

Reacties

Jetty Romp
2 jaar geleden

Elke maand een keer? Tof, ik ga met je mee :)