Bewaren of weggooien van verpakkingen

Gepubliceerd op 2 augustus 2021 om 21:57

Verschillende formaten verpakkingen.

Wie koopt er vandaag de dag niet online? Een groot nadeel van online aankopen is dat als datgene wat je gekocht hebt kapot gaat, je het moet retourneren. Maar hoe doe je dat zonder dat het product beschadigt tijdens het transport? Helemaal als het om iets breekbaars gaat, zoals een laptop, een vaas of servies. Ben je een opgeruimd persoon die gelijk verpakkingen weggooit dan zou het retourneren wel eens lastig kunnen worden indien het gaat om een product met een afwijkend formaat. Dozen kun je  weliswaar bij veel verschillende webshops bestellen, maar allemaal in bulk. 

 

Daarom is het handig dat je de verpakkingen van producten bewaart die je online hebt aangeschaft. Daarin kun je immers de producten veilig mee versturen. Een groot nadeel van het bewaren van verpakkingen is uiteraard de ruimte die het inneemt. Een oplossing voor dit probleem is de verpakkingen lossnijden en opvouwen, maar dan zit je vaak nog wel met de passtukken die het product op zijn plaats houden in de doos, vaak gemaakt van piepschuim. Wat je ook zou kunnen overwegen is van alleen de afwijkende formaten de verpakking te bewaren, dus formaten die moeilijk te verkrijgen zijn.

 

Verpakkingen bewaar ik zelf in ieder geval voor de duur van de fabrieksgarantie. Dit is volgens de Europese wetgeving twee jaar, maar af en toe ook drie jaar of meer, indien de fabrikant dit aangeeft op de verpakking of handleiding. Soms kun je ook extra garantie vergaren door het product te registreren. De fabrieksgarantie staat los van de wettelijke garantie die in Nederland geldt. Gaat een product kapot buiten de fabrieksgarantie, dan kan het heel goed zijn dat je toch nog garantie hebt op het product via de wettelijke garantie die in Nederland geldt. Er is geen periode voor deze garantie gespecificeerd vanwege de verscheidenheid aan producten. Je kunt nagaan dat je langer wettelijke garantie hebt op een luxe product van een duur, gerenommeerd merk dan van een goedkoop prul. Bekijk de lijst met de gebruiksduurverwachting van 10 productgroepen eens.

 

Online heb ik nog wel wat webshops gevonden die naast verpakkingsdozen ook luchtkussenfolie en opvulmateriaal los aanbieden. Zo kun je onder meer terecht bij Verpakkingsvoordeel.nl en Post.nl.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.