Korting onderhandelen op T-Mobile abonnement

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 21:39

Korting onderhandelen op T-Mobile abonnement.

Door een melding in de app Dyme, waarmee ik mijn privé financiën bijhoud, werd ik geattendeerd dat mijn jaarcontract bij T-Mobile binnenkort zou aflopen. Dyme zou kunnen Hoe vind je nou de hoogste korting? met T-Mobile en zo korting op het contract kunnen bedingen, maar dat zou mij 30% aan provisie van de eventuele korting kosten. Overigens, bij Dyme kost het niets als zij geen korting kunnen verkrijgen, oftewel no cure, no pay.

 

Daarom besloot ik zelf even te bellen met T-Mobile, maar niet voordat ik eerst een goede aanbieding van een concurrent had gevonden via een van de vergelijkingssites voor internet & televisie. Mocht diegene aan de lijn vragen welke aanbieding beter zou zijn dan die van T-Mobile, dan zou ik in ieder geval niet met een mond vol tanden staan. Zo gezegd, zo gedaan. Ik vond inderdaad een leuke vergelijkbare aanbieding van Youfone met de eerste 9 maanden van 57,50 voor 37,50 en 10 cashback via de vergelijkingssite van de Consumentenbond.

 

Ook heb ik mijn T-Mobile account even geraadpleegd om alle gegevens eens door te nemen en bij de hand te houden tijdens de onderhandeling. Zo kon ik precies zien welke kortingen wij al hadden ontvangen, zoals een gratis tv-decoder en stapelkorting in de vorm van €5 korting op het internet en een verdubbeling van de internetsnelheid. Zo was ik in ieder geval goed voorbereid.

 

Na het aanhoren van het hele muziekrepertoire van de jaren 80 kreeg ik eindelijk iemand aan de lijn. Ik legde uit dat mijn contract binnenkort zou aflopen en dat ik wilde gaan overstappen naar één van de concurrenten tenzij zij nog een leuke aanbieding voor mij in petto hadden. Het antwoord was eigenlijk gelijk: "Ik zal eens kijken wat ik u zoal kan aanbieden.". Dat bleek dus een korting van 20 per maand te zijn voor de eerste drie maanden van een nieuw contract. Wat mij verbaasde was dat het nieuwe contract niet in ging op eind oktober, waarop ons huidige contract zou eindigen, maar direct de volgende dag. Dit maakt het eigenlijk nog voordeliger, je hoeft immers je huidige contract niet nog drie maanden uit te zitten, dus volgend jaar zou ik dus weer drie maanden eerder kunnen onderhandelen. Al met al dus weer 60 verdiend.

 

Heb jij wel eens korting op een lopend abonnement weten te bedingen? Laat het weten in de reacties!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.