Wie niet waagt, wie niet wint

Gepubliceerd op 16 augustus 2021 om 21:43

Na het kopen van een schommelstoel bij de Xenos voor in Marleen haar kamer kochten wij bij Hornbach een haak voor in het plafond met bijbehorend touw. Maar toen wij deze wilden ophangen bleek de haak bij nader inzien toch wat aan de lange kant. Zo lang, dat wij twijfels hadden of het dak niet zou lek raken.

Dus, je raadt het al, werd dit een project van lange adem. De haak met touw bleef uiteindelijk een jaar lang liggen totdat onze dochter Marleen op visite ging bij de buren. Daar bleek namelijk ook een schommelstoel te hangen met een ingenieuze oplossing (althans, dat vond ik). De stoel hangt aan een roterende plafond haak waar maar vier korte keilbouten in moeten worden geschroefd met daaraan een ketting en een veer voor het opvangen van de schokken.

Het probleem met de veel te lange haak bleek na meer dan een  jaar te zijn opgelost. We bestelden deze set bij Amazon, daar was ie het voordeligst. De installatie verliep verder gelukkig probleemloos, de schommelstoel hangt nu in volle glorie.

 

Maar, we hadden nog wel de veel te grote schroef en touw liggen in de verpakking t.w.v respectievelijk €6,23 en €7,80. Het probleem was dat de periode om het te retourneren al lang verlopen was, deze bedraagt namelijk een maand. Desalniettemin besloten wij het toch maar te proberen. Het zat immers nog in de verpakking en omdat ik de kassabon destijds had ingescand met de app ClearScanner, kon ik deze dus zo op mijn telefoon tevoorschijn toveren. 

 

Eenmaal bij de servicebalie in de Hornbach hebben wij uitgelegd hoe de vork nou precies in de steel zat. Zonder enige tegenstribbelingen kregen wij het geld teruggestort op onze bankrekening. Het moraal van het verhaal is dus: "Wie niet waagt, wie niet wint.".

 

Wil je je aankoop kunnen ruilen dan heb je natuurlijk een kassabon of factuur nodig. Heb je die niet dan kun je de aankoop ook terugzoeken op je bankafschrift. Dit wordt namelijk ook geaccepteerd. Kassabonnen raken vaak kwijt en als je ze opbergt dan ben je vaak een eeuwigheid aan het zoeken. Een adequate oplossing voor dit probleem is de app ClearScanner. Hiermee maak je automatisch een uitsnede van de foto van de kassabon, Na het maken van de foto verschijnt er een kader om de foto die je eventueel nog kan aanpassen, hierna heb de keuze om de weergave te verbeteren, zo kun je kiezen tussen Origineel, Foto, Document en Duidelijk. Vervolgens kun je exporteren naar verschillende media.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.