Wist je dat? Gratis parkeren in het centrum van Den Haag mogelijk is

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 17:12

Als ik zeg dat je gratis kunt parkeren in de buurt van het centrum van een grote stad als Den Haag, dan zal het eerste zijn wat in je opkomt: "Geloof je het zelf?". Heel begrijpelijk, dat dacht ik namelijk ook.

Toch is het zo, in ieder geval in het weekend. Dan kun je in verschillende straten gratis parkeren waar je doordeweeks wel moet betalen. Zo kun je o.a. gratis parkeren in het weekend aan de Van Meerkerkestraat, Van Zaeckstraat, Van Hogenhoucklaan en de Wassenaarseweg. Een handige hulp hierbij is Parkopedia, een website om gratis parkeerplaatsen mee vinden. Hier vul je je bestemming, aankomsttijd en vertrektijd in en tik je op Vind Plek. Onderaan de pagina selecteer je Straat om de gratis parkeerplekken te vinden. Deze bevinden zich voornamelijk langs de verschillende straten in Den Haag.

Gratis parkeren aan de Wassenaarseweg in Den Haag.

Parkeermeter aan de Wassenaarseweg in Den Haag.

Zo zijn wij met z'n drieën een weekend naar Den Haag geweest met de auto. Nu kon ik deze parkeren bij het hotel voor €17,50 of elders parkeren, maar dan waren we nog duurder uit geweest. Dankzij Parkopedia kwamen wij erachter dat er behoorlijk wat straten zijn waar je gratis kunt parkeren, zo hebben wij de auto in een hele rustige straat geparkeerd, genaamd de Wassenaarseweg en 'm daar het hele weekend laten staan. Het was al met al zo’n 10 minuutjes lopen naar het hotel en een kwartiertje naar de binnenstad. Nu zou je daarvoor natuurlijk ook gewoon de bus of tram kunnen nemen. Vergeet trouwens niet met Google Maps even een marker te plaatsen en op te slaan zodat je de auto weer terug kunt vinden.

 

Vanzelfsprekend werkt Parkopedia niet alleen in Den Haag. Moet je ergens parkeren? Dan heeft het dus altijd zin om Parkopedia te gebruiken. 

Wassenaarseweg in Den Haag in Google Maps.

Onze auto geparkeerd aan de Wassenaarseweg in Den Haag.

Overigens heeft de website van Parkopedia ook een app, zowel voor Android als IOS. Deze wordt beoordeeld met respectievelijk 4,5 en 4,6 sterren. Wil je wel met de auto naar Den Haag, maar liever het drukke verkeer vermijden zoek dan een P+R. Deze parkeerplaatsen liggen buiten de stad en kosten vaak enkele Euro’s waarbij het openbaar vervoer zit inbegrepen. Je parkeert dus de auto buiten Den Haag en reist met bijvoorbeeld de bus naar het centrum.

Vind gratis parkeerplaatsen met Parkopedia


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.