Bijhouden van gekochte en verkochte crypto met Delta

Hoe houdt je nou precies bij welke, hoeveel en tegen welke prijs je cryptovaluta hebt gekocht of verkocht? Het antwoord: met de Delta app! Hoe ziet nou een transactieoverzicht eruit? En welke gegevens uit het overzicht moeten waar ingevuld worden? In dit voorbeeld gebruik ik een kooptransactie op het transactieoverzicht van Coinbase, waarvan de gegevens worden ingevuld op het tabblad Kopen in de Delta app. Zo'n transactieoverzicht kun je op de website raadplegen, maar ook downloaden voor je eigen administratie.

Voorbeeld transactieoverzicht van Coinbase

1

In het vak Exchange (Beurs) vul je de naam van de beurs in waar de cryptovaluta is gekocht. In dit geval Coinbase.

2

In het vak Handelspaar selecteer je in dit geval BTC/EUR, ik heb namelijk met Euro's Bitcoin (BTC) gekocht. Je kunt uiteraard ook met cryptovaluta andere cryptovaluta kopen, zoals met Bitcoin (BTC) Ethereum (ETH) kopen, dan wordt het handelspaar ETH/BTC.

3

Vul in het vak Datum en tijd de datum en de tijd in. Let op! De notatie van de datum kan anders zijn vermeld op het transactieoverzicht. Dit komt doordat Coinbase van origine Amerikaans is en zij daar een andere notatie erop nahouden. In dit geval: jaar-maand-dag. Ook kan de tijd verschillen met de Europese tijd. Dit kun je eenvoudig omreken op deze website.

4

Vul in het vak Aankoopprijs in EUR de aankoopprijs in Euro's in. Geef ook aan of dit de aankoopprijs bedraagt van één munt of van het totaal aan munten.

5

In het vak Aantal Gekocht vermeld je hoeveel stuks, of in dit geval een gedeelte, van een munt die je hebt gekocht.

6

In het vak Exchange (Beurs) Transactiekosten geef je de transactiekosten op. Ook geef je aan of dit een percentage is of een bedrag van de aankoopprijs. In het voorbeeld bovenaan staan de transactiekosten niet apart vermeld, maar je kunt ze eenvoudig zelf berekenen: €25 - €23,51=€1,49.

7

Na het toevoegen van de aankoopgegevens tik je op de groene knop Transactie Toevoegen.

Ingevulde gegevens van de kooptransactie op Coinbase op het tabblad Kopen in Delta app

De kooptransactie is toegevoegd. Een kooptransactie herken je aan de grote K in de linkerbovenhoek van de transactie, een verkooptransactie aan de grote V. Door op de transactie te tikken kun je deze alsnog bewerken.

De ingevulde kooptransactie in de Voorbeeld Portfolio in de Delta app

Deel deze pagina:

Volg ons op: