Beleggen in crypto als een robot: Bots!

Alternatief voor het beleggen in crypto: Bots!

Kennis van zaken

Voordat je begint met beleggen in Bitcoin, Ethereum en de rest van de altcoins is het raadzaam om je er eerst in te verdiepen. Je wilt immers niet een miskoop begaan of door een fout je zuur verdiende geld kwijtraken. Het handelen in Bitcoin en altcoins is de laatste jaren zeker stukken gebruiksvriendelijker geworden. Maar kennis van zaken is hierbij belangrijk.

Een foutje kan je duur komen te staan

Bij een fout kun je niet zomaar een servicenummer bellen zoals je dat bij het handelen in aandelen wel kunt doen. Verstuur je bijvoorbeeld Bitcoin naar een verkeerde wallet, die van een andere munt bijvoorbeeld, dan is de kans groot dat je kunt fluiten naar je geld. Ook bij het downloaden van een wallet moet je alert zijn dat je wel de originele wallet downloadt en niet per ongeluk een nagemaakte versie van een phishing website.

Risico's

Naast bovengenoemde risico's zijn er veel andere zaken waarmee rekening gehouden dient te worden, zoals bij welke beurs je een bepaalde cryptomunt kunt kopen. Voor Bitcoin en Ethereum is dat niet zo'n probleem, die zijn immers overal verkrijgbaar. Voor veel altcoins daarentegen moet je op zoek naar de beurs waar de betreffende munten worden verhandeld. Zo kun je bij BTCDirect alleen de bekendste munten aanschaffen, terwijl er bij Bitvavo (geen handelskosten tot €1000) een stuk of 50 worden verhandeld, en dan heb ik het nog geen eens gehad over de resterende duizenden munten.

Investeren in het crypto ei

Zoals je ziet zijn er tal van zaken waarmee je rekening dient te houden en dan heb ik het nog niet eens gehad over hoe je nou de juiste munt kiest om in te investeren. Wil je toch in de crypto space beleggen op een simpele en veilige manier, dan heb ik een leuke tip: de Bots app!

Beleggen in Bots

Met deze app beleg je niet direct in cryptovaluta, maar in bots, die voor jou het maken van de juiste keuzes uit handen nemen. Een bot is een programma die op basis van een algoritme (verzameling van instructies om een bepaald doel te bereiken) cryptovaluta aan- en verkoopt om zo een leuk rendement te realiseren. Er zijn bots die beleggen in een specifieke munt of munten, maar ook in een specifiek marktsegment, zoal DeFi of NFT.

Risicoprofiel

Elke bot heeft naast een risicoprofiel van 1 t/m 12, waarbij 12 het het meest risicovol is, een volledige beschrijving over waar deze in belegt. Bij Bots kan iedereen zijn eigen bot aandragen, uiteraard wordt deze eerst getest door het team van Bots alvorens deze in de app gebruikt kan worden.

Bots risicoprofiel

Transactiekosten

Net zoals bij het beleggen in aandelen zijn ook bij Bots transactiekosten van toepassing. Om te kunnen beginnen met het beleggen in bots betaal je in eerste instantie 0,2% aan kosten voor deelname aan een bot. De bot doet regelmatig aan- en verkopen, dus ook daar moet voor worden betaald, namelijk 0,2% per keer dat er een transactie wordt uitgevoerd. Dit kan dus aardig oplopen. Stop je een bot, dan komt het geld in een TUSD-wallet terecht. TUSD is een zogenaamde stable coin, wat inhoudt dat deze is gekoppeld aan de dollar, dus nauwelijks fluctueert in koers. Wil je het vrijgekomen geld opnemen in Euro’s, dus overmaken naar je bankrekening, dan betaal je daarvoor nog eens 1,5%.

Overzicht kosten Bots

Omschrijving kosten Percentage kosten
Deelname in een bot 0,2%
Transactiekosten die de bot maakt tijdens het automatisch aan- en verkopen van cryptovaluta 0,2%
Opnamekosten naar eigen bankrekening 1,5%

Investering vergroten

Voordat je investeert in een bot moet je je er van bewust zijn dat je niet zomaar kunt bijstorten op dezelfde bot indien deze goed bevalt. Wil je hierin een groter bedrag investeren, dan moet je eerst de bot stoppen alvorens een nieuw bedrag te investeren. Het risico bestaat echter wel dat de bot dan vol is. Investeren in een bot kan overigens gewoon met iDEAL.

Vermogend?

Ben je vermogend en wil je instappen met een klein kapitaal, dan is er Bots Gold. Hiermee kun je instappen vanaf €10.000 tot €1.000.000. Daarvoor krijg je een gesprek met één van de Bots specialisten die samen met jou kijkt welke bot het beste bij jou past.

Gebruik van de Bots app

Beleggen met bots bestaat al sinds enige tijd en is een specialisme op zich. Met de introductie van de Bots app is daar echter verandering in gebracht. Het deelnemen aan een bot is kinderspel: De Bots app opent met een waslijst aan bots, overzichtelijk ingedeeld in categorieën, van populaire bots tot bots met een hoog risico. Na het selecteren van de bot kom je in het overzichtsvenster waar je het actuele rendement ziet, weergegeven als percentage en als grafiek, het risicoprofiel van de bot met daarbij de omschrijving. Helemaal onderaan vind je meer bots van de dezelfde maker. 

Overzicht van de CBS by Altrady bot, bovenaan is te zien dat deze bot vol is

Starten van een bot

1

Door de knop Start deze bot in te drukken kun je in het volgende scherm kiezen hoe je het geld wilt overmaken.

2

De betaalmethodes bestaan uit:

1

Gebruik beschikbare saldo

2

Betalen via Euro2Crypto

3

Betalen via Bank transfer

4

Betalen via Banxa

3

Geef het te investeren bedrag op, dit moet minimaal 50 zijn.

4

Geef aan met welke betaalmethode je wilt betalen:

 

Via zowel 1. Betalen via Euro2Crypto als Betalen via Bank transfer heb je de keuze uit de betaalmethodes: iDEAL, Klarna, Bankoverschrijving, Giropay, Bancontact en Eps-überweisung.

 

Via 2. Betalen via Banxa kun je kiezen uit: Visa / Mastercard, SEPA, Apple Pay en iDEAL.

Zie ook stap 2.

1. Betalen via Euro2Crypto

2. Betalen via Banxa

5

Geef de betaalgegevens op omtrent de gekozen betaalmethode, dit verschilt uiteraard per methode.

 

That's all!

Download Bots:

Android IOS

Eigen Ervaring

Nieuwsgierig

Ongeveer een jaar geleden, toen ik de reclame van de Bots app zag, was mijn nieuwsgierigheid gewekt, in de eerste plaats doordat ik zelf al enige tijd beleg in aandelen en crypto, maar ook doordat ik altijd al benieuwd was naar geautomatiseerd beleggen via bots. Beleggen via bots op de traditionele manier is een specialisme op zich, daarom was ik er nooit aan begonnen. Toen daar de Bots app verscheen trok ik mijn stoute schoenen aan om voor €100 een participatie in de Hirundo.bot te nemen.

Investeren in Bots

In het begin zat er weinig beweging in, echter later begon het vuurwerk en zat ik opeens op een rendement van 50%. Hierna ging het bergafwaarts doordat de onderliggende crypto in een neerwaartse spiraal zat, en op 30% rendement besloot ik de bot te stoppen en mijn winst te nemen.

Na het stopzetten van de bot verschijnt het bedrag in Available funds, dit is een wallet waar je geld is opgeslagen in de cryptomunt TUSD, vanuit deze wallet kan het beschikbare bedrag opnieuw in een bot worden geïnvesteerd of worden overgemaakt naar je bankrekening waar je overigens nog eens 1,5% voor betaalt.

Zelf investeren in crypto

Uiteraard kun je ook zelf direct investeren in cryptovalua, maar dan loop je wel de risico's die ik aan het begin van het artikel heb beschreven. Natuurlijk kun je deze risico's tot een minimum beperken door bijvoorbeeld op een vertrouwde beurs te handelen, zoals Coinbase of Bitvavo (Nederlandse beurs), waar de wallets zijn geïntegreerd op het platform, zo loop je immers niet het risico dat je de ene cryptovaluta naar het adres van een andere crypto overmaakt en zo je geld kwijtraakt. Ook behoort dan het downloaden van een nagemaakte wallet tot het verleden, aangezien deze op de beurs zijn geïntegreerd. Wil je graag toch beginnen met het direct belleggen in crypto, dan raad ik je aan om eerst het artikel "Kopen van je eerste Bitcoin, moeilijk? Tegenwoordig niet meer!". te lezen

Op afbeelding A zie je dat ik €100 - €0,20 (0,2% deelnamekosten) = €99,80 heb geïnvesteerd in de Hirundo bot, zoals je ziet onder Exchange handelt deze bot op de cryptobeurs Binance.

A. Deelname in de bot Hirundo

Op afbeelding B zie je dat ik 27,99% rendement heb behaald op mijn investering van €99,80, dus €127,73 - €99,80 = €27,93 ÷ 99,80 x 100 = 27,99%.

B. Overzicht van rendement van de Hirundo bot

Op afbeelding C worden er nog eens 1,5% opnamekosten berekent, Van de €27,93 winst, hou ik dus uiteindelijk €124,24 - €99,80 =  €24,44 over.

C. Het bedrag uit de Hirundo bot wat overgemaakt wordt is 1,5 % minder

Deel deze pagina:

Volg ons op: