Beleggen in crypto? Kinderspel met Bitvavo!

Beleggen in crypto met Bitvavo.

Sparen kost geld

Iedereen lijkt zich tegenwoordig suf te sparen, maar zonder rente wordt je spaarpotje alleen maar minder waard als je rekening houdt met inflatie. Deze ligt op het moment op 8,93%. Als de rente 0,65 % is, verlies je dus elk jaar 1,9% (8,93% - 0,65%) aan spaargeld. En: de kans dat je rente moet betalen in plaats van ontvangen over je spaargeld wordt met de dag groter.

Volatiel

Uiteraard kun je je geld beleggen in van alles en nog wat, waaronder aandelen, obligaties, goud, vastgoed, maar ook in cryptovaluta, waarvan Bitcoin en Ethereum de bekendste voorbeelden zijn. Uiteraard moet je alleen beleggen met wat je kunt missen en dat geldt helemaal voor cryptovaluta. Doordat de markt nog niet volledig is gereguleerd en niet zo groot is als bijvoorbeeld de handel in effecten, zoals aandelen en obligaties, is de handel in deze valuta behoorlijk volatiel (grote koersschommelingen).

Minder grote schommelingen

Maar daar komt snel verandering in, steeds meer bedrijven en banken investeren in crypto, met name in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC). Dat betekent dat de volatiliteit steeds meer zal afnemen, althans in theorie. De achterliggende gedachte is dat hoe meer handelaren zich op een markt begeven, hoe meer geld er binnenstroomt, hoe minder volatiel een markt zal zijn. Immers, indien er meer handelaren actief zijn worden de munten meer verspreid over deze groep, waardoor elke investeerder een kleiner aantal munten in zijn bezit krijgt en zo minder invloed kan uitoefenen op de koers van een bepaalde munt.

Beginnen met cryptovaluta?

Wil je beginnen met het beleggen in cryptovaluta? Begin dan met een klein bedrag en houd het simpel. Met simpel bedoel ik: kies een platform waarmee je kunt betalen met iDeal, die ingebouwde wallets ondersteunt en een redelijk aanbod heeft aan cryptovaluta. Per broker of beurs verschilt het aanbod van cryptomunten namelijk, zo hoef je niet bij verschillende aanbieders een account aan te maken en houd je het dus overzichtelijk.

Bitvavo

Een goed begin is het handelsplatform Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse beurs waarmee je niet alleen Bitcoin (BTC) kunt kopen, maar ook andere populaire altcoins, zoals Litecoin (LTC), Ripple (XRP) en Ethereum (ETH) , ook de wat exotische altcoins zijn vertegenwoordigd, zoals Ark (ARK) en Digibyte (DGB) . Trouwens, bij de aankoop van digitale valuta wordt betalen via iDeal ondersteund en zijn deze ook verzekerd.

Account aanmaken

Wil je kunnen handelen op Bitvavo? Maak dan eerst een account aan, hierbij is het wel noodzakelijk dat je je legitimeert i.v.m. de Nederlandse wetgeving. Bitvavo heb je in verschillende smaken, de website met een eenvoudige en geavanceerde gebruikersomgeving en de app met alleen de eenvoudige gebruikersomgeving.

Gebruikersomgeving

App

De app ondersteunt dus alleen de eenvoudige gebruikersomgeving, dit is voor de beginnende gebruiker meer dan voldoende. Het storten van Euro's via iDeal op je Euro-wallet is, net zoals via de website, via de app ook mogelijk. Door middel van het selecteren van een bepaalde munt kom je in het overzicht hiervan met daarin een grafiek van het koersverloop (1 uur, 1 dag, 1 week, 1 maand of 1 jaar) en daaronder de benaming van de munt, waarop je kunt tikken voor de gedane transacties. Helemaal onderaan bevinden zich de knoppen Kopen en Verkopen, die prominent in beeld staan.

 

Ben je al in het bezit van crypto's, dan kun je deze niet via de app versturen of ontvangen, dit kan alleen via de website (zowel de eenvoudige als de geavanceerde weergave). Heb je staking, oftewel het ontvangen van rente over je cryptovaluta aangezet, dan vind je dat terug in de app. De uitgekeerde rente ontvang je dus in de vorm van de munt die je staket. Wil je op de hoogte worden gehouden van de koers van een bepaalde munt, dan kan dat worden ingesteld onder Alerts, raakt de munt het ingestelde prijsniveau, dan krijg je daarvan een melding.

Bitvavo app - tablad Home


Bitvavo app - tablad Credits


Bitvavo app - tablad Alerts


Bitvavo app - tablad Account


Website

Gebruik je Bitvavo via de website, dan heb je twee keuzes: de eenvoudige gebruikersomgeving, zoals die in de app, of de geavanceerde omgeving. Begin je net met het beleggen in crypto, gebruik dan de eenvoudige weergave, zo voorkom je dure fouten. Ben je al wat ervaren, dan zou je de geavanceerde modus eens kunnen proberen.

Geavanceerde weergave

De geavanceerde weergave is van een heel andere orde, in het begin word je nogal overweldigd door alle toeters en bellen die deze weergave herbergt. Wil je handelen via de geavanceerde weergave eens proberen, dan heb je hieronder alvast een leidraad:

 

1

BTC - EUR is een handelspaar, dit stel je als eerste in om bij stap 2 de juiste cryptovaluta te kunnen kopen of te verkopen. In dit voorbeeld kun je dus voor Euro's Bitcoin (BTC) kopen of Bitcoin (BTC) voor Euro's verkopen.

2

Na het instellen van het handelspaar kun je de gekozen cryptovaluta kopen of verkopen. Hierbij heb je de keuze uit verschillende ordertypen: Market Order, Limiet Order en de Stop Limiet Order.

3

Dit is het orderboek, bovenin staan de verkooporders in het rood, onderin de kooporders in het groen. Hier krijg je inzicht in hoeveel munten er voor een bepaalde prijs worden aangeboden (verkocht) en worden gevraagd (gekocht).

4

De grafiek geeft de koersbeweging weer, een handig hulpmiddel om te kopen (wanneer deze omlaag gaat) of om te verkopen (wanneer deze omhoog gaat).

5

Hier worden de ingegeven orders weergegeven, Open Orders zijn die orders waarvan de ingestelde koers nog niet is geraakt, Order Fills zijn de uitgevoerde orders en onder All Markets staan alle open orders van alle markten (stap 1).

Geavanceerd handelen op Bitvavo

Verschillende ordertypen

Markt order

Het handelen in cryptomunten kent verschillende ordertypen, net zoals dat met effecten het geval is. Zo kun je onder andere een market (markt), limit (limiet) en een stop limit (stop limiet) order opgeven. Een market order is de meest simpele van de drie, deze order, die ook in de simpele gebruikersomgeving wordt gebruikt, wordt direct uitgevoerd tegen de op dat moment geldende prijs. Nadeel van deze order is, dat als de koers sterk schommelt de kans aanzienlijk is dat je te veel betaalt wanneer je koopt en te weinig ontvangt indien je verkoopt. Ondanks dat de market order direct wordt uitgevoerd kost het enige seconden om de order in te voeren, in de tussentijd kan de koers dan al weer gestegen of gedaald zijn.

Market order: een order die na het opgeven gelijk wordt uitgevoerd tegen de beste huidige koers. Deze wordt altijd uitgevoerd.

Voorbeeld kopen:

Plaats je een kooporder van 1 BTC (Bitcoin) dan wordt deze order direct tegen de huidige koers uitgevoerd.

Voorbeeld verkopen:

Plaats je een verkooporder van 1 BTC (Bitcoin) van dan wordt deze order direct tegen de huidige koers uitgevoerd.

1

Het valutapaar, in dit geval koop je dus met Euro's (EUR) Bitcoin (BTC).

2

Buy, oftewel Kopen betekent dat het hier een kooporder betreft.

3

Met een Market order wordt de order direct uitgevoerd voor de dan geldende prijs.

Wil je een bepaalde hoeveelheid Bitcoin (BTC) kopen, dan geef je dat bij Quantity op. De aankoopprijs verschijnt dan automatisch in het vak Total Price (5).

5

Wil je voor een bepaald bedrag in Euro's kopen, dan geef je dat bij Total Price op. De hoeveelheid verschijnt dan automatisch in het vak Quantity (4).

Market order op Bitvavo

Limiet order

Wil je een bepaalde cryptomunt tegen een vooraf vastgestelde prijs kopen? Geef dan een limiet order in. Bij deze order geef je een specifieke prijs op, de limiet, deze wordt dan op de limietprijs of beter uitgevoerd. Het voordeel hiervan is dat je nooit te veel betaalt, maar zoals je weet kleeft aan elk voordeel een nadeel: het kan zijn dat de prijs nooit wordt geraakt, waardoor de order niet wordt uitgevoerd.

Limiet order: een order waarbij je van te voren een bepaalde maximum koop- of minimumverkoopprijs opgeeft, de limiet. Deze orders worden dan op de ingestelde limiet of tegen een gunstiger koers uitgevoerd. Deze wordt alleen uitgevoerd als de limiet wordt bereikt.

Voorbeeld kopen:

Wil je 1 BTC (Bitcoin) kopen voor € 14.500, maar is de koers op het moment € 15.000, dan kun je een limiet opgeven van € 14.500. Als de koers van de BTC dan daalt naar € 14.500 dan wordt de kooporder uitgevoerd op € 14.500 of gunstiger. Je wilt immers zo goedkoop mogelijk inkopen.

Voorbeeld verkopen:

Wil je 1 BTC (Bitcoin) verkopen voor € 15.000, maar is de koers op het moment € 14.500, dan kun je een limiet opgeven van € 15.000. Als de koers van de BTC dan stijgt naar € 15.000 dan wordt de verkooporder uitgevoerd op € 15.000 of gunstiger. Bij een stijgende markt zou je deze order in kunnen geven om de stijging veilig te stellen.

3 typen limiet orders

Good Til Canceled

Kopen:

 • Kooporder blijft actief totdat er een verkoper is die tegen de opgegeven of gunstigere prijs wil verkopen of totdat de kooporder wordt geannuleerd door de gebruiker.
 • De kooporder blijft net zolang actief totdat deze in delen of in een keer gevuld is.
 • De kooporder blijft net zolang actief totdat deze door de gebruiker wordt geannuleerd.

 

Verkopen:

 • Verkooporder blijft actief totdat er een koper is die tegen de opgegeven of gunstigere prijs wil kopen.
 • De verkooporder blijft net zolang actief totdat deze in delen of in een keer gevuld is.
 • De verkooporder blijft net zolang actief totdat deze door de gebruiker wordt geannuleerd.

Immediate Or Cancel

Kopen:

 • Alleen als er op het moment van het ingeven van de kooporder een verkoper is die tegen de opgegeven of gunstigere prijs wil verkopen.
 • Is dat niet het geval, dan wordt de order geannuleerd.
 • Is dat wel het geval, dat wordt de order in zijn geheel gevuld.
 • Is dat gedeeltelijk het geval, dat wordt de order gedeeltelijk gevuld, maar de rest wordt geannuleerd.

 

Verkopen:

 • Alleen als er op het moment van het ingeven van de verkooporder een koper is die tegen de opgegeven of gunstigere prijs wil kopen.
 • Is dat niet het geval, dan wordt de order geannuleerd.
 • Is dat wel het geval, dat wordt de order in zijn geheel gevuld.
 • Is dat gedeeltelijk het geval, dat wordt de order gedeeltelijk gevuld, maar de rest wordt geannuleerd.

Fill or Kill

Kopen:

 • Alleen als er op het moment van het ingeven van de kooporder een verkoper is die de complete order tegen de opgegeven of gunstigere prijs wil verkopen.
 • Is dat niet het geval, dan wordt de order geannuleerd.
 • Is dat wel het geval, dat wordt de order in zijn geheel gevuld.

 

Verkopen:

 • Alleen als er op het moment van het ingeven van de verkooporder een koper is die de complete order tegen de opgegeven of gunstigere prijs wil kopen.
 •  Is dat niet het geval, dan wordt de order geannuleerd.
 •  Is dat wel het geval, dat wordt de order in zijn geheel gevuld.

1

Het valutapaar, in dit geval koop je dus met Euro's (EUR) Bitcoin (BTC).

2

Buy, oftewel Kopen betekent dat het hier een kooporder betreft.

3

Met een Limit order wordt de order uitgevoerd tegen de vooraf ingestelde prijs of gunstiger. Bij deze order is het nodig om zowel de hoeveelheid (Quantity ) als de prijs (Price) op te geven.

Geef bij Quantity de hoeveelheid op die je wilt kopen. In dit geval 0.00247268 Bitcoin (BTC) wat in Euro's 100 waard is op het moment van schrijven. Weet je niet hoeveel je bij Quantity moet invullen, dan kan je het bedrag waarvoor je wilt kopen bij Total Price invullen op het tabblad Market en de berekende hoeveelheid overnemen.

5

Bij Price geef je de prijs op die je er maximaal voor wilt betalen. In dit geval 105. Zodra de koers van 0.00247268 Bitcoin (BTC) 105 of gunstiger is, wordt deze uitgevoerd.

Limiet order op Bitvavo

Stop limiet order

Doordat op de crypto markt 24/7 wordt gehandeld en prijsdalingen en - stijgingen vaak plaatsvinden als je slaapt, op school of aan het werk bent kun je hiervan niet profiteren met een marktorder. Om hier toch van te kunnen profiteren is de stop limiet order in het leven geroepen. Met dit type order geef je van te voren een stop (trigger) prijs, de limietprijs en het aantal op waarvoor de order uitgevoerd dient te worden. Wordt de trigger prijs bereikt, dan wordt de order tussen de trigger prijs en limietprijs uitgevoerd.

 

Bij een stop limiet order geef je naast een limiet ook een stop (trigger) niveau op, komt de koers op het stop niveau, dan wordt er alleen gekocht of verkocht indien de koers zich op of tussen het stop niveau en de limiet zit. Deze wordt alleen uitgevoerd als het stop niveau wordt bereikt.

 

Voorbeeld kopen:

Is de koers op het moment €15.000, maar wil je 1 BTC (Bitcoin) kopen voor €15.200 maar niet meer dan €15.400, dan geef je een stop order op met een stop niveau van €15.200 met een limiet van €15.400. Op het moment dat de koers stijgt tot €15.200 of daarboven, wordt de limiet ingesteld op €15.400 en wordt uitgevoerd wanneer de koers zich op of tussen de €15.200 tot €15.400 bevindt. Het lijkt misschien raar om hoger in te kopen dan de huidige koers, maar wanneer de koers alleen maar daalt in een wispelturige markt kun je ervoor kiezen in te kopen wanneer de markt de weg naar boven weer heeft gevonden en er dus weer vertrouwen is.

 

Voorbeeld verkopen:

Is de koers op het moment €15.000, maar wil je 1 BTC (Bitcoin) verkopen voor €14.800 maar niet lager dan €14.600 , dan geef je een stop order op met een stop niveau van €14.800, met een limiet van €14.600. Op het moment dat de koers daalt tot €14.800 of daaronder, dan wordt de limiet ingesteld op €14.600 en wordt uitgevoerd wanneer de koers zich op of tussen de €14.800 tot €14.600 bevindt. Met deze order kun je je verlies beperken.

1

Het valutapaar, in dit geval koop je dus met Euro's (EUR) Bitcoin (BTC).

2

Buy, oftewel Kopen betekent dat het hier een kooporder betreft.

3

Met een Stop Limit order wordt de order uitgevoerd tussen de ingestelde Trigger Price en de Price (Limiet Prijs). De Trigger Price en de Price (Limiet Prijs) bepalen de bandbreedte waarin de order wordt uitgevoerd, in dit geval vanaf 101 (Trigger Price) tot 105 (Price). 

Geef bij Quantity de hoeveelheid op die je wilt kopen. In dit geval 0.00247268 Bitcoin (BTC) wat in Euro's 100 waard is op het moment van schrijven. Weet je niet hoeveel je bij Quantity moet invullen, dan kan je het bedrag waarvoor je wilt kopen bij Total Price invullen op het tabblad Market en de berekende hoeveelheid overnemen.

5

Bij Price geef je de prijs op die je er maximaal voor wilt betalen, de Limiet Prijs. In dit geval 105. Zodra de koers van 0.00247268 Bitcoin (BTC) 101 (Trigger Price) is, wordt de order uitgevoerd tussen 101(Trigger Price) en 105 (Limiet Prijs).

Stop Limiet order op Bitvavo

Kosten

Kosten betalen

In de afbeelding hiernaast zie je de kosten van de verschillende betaalmethodes die Bitvavo hanteert. De absolute kosten zijn de vaste kosten van een betaalmethode, die zijn er gelukkig niet. De relatieve kosten zijn de kosten die als percentage worden berekent over het te storten bedrag. De meeste van ons zullen de voorkeur geven aan iDeal, waaraan geen kosten zitten verbonden. 

Kosten betaalmethodes bij Bitvavo

Handelskosten

De handelskosten betaal je voor iedere transactie die je doet op Bitvavo, namelijk voor het kopen en verkopen. Hoe groter het transactiebedrag, hoe lager het kostenpercentage voor de betreffende transactie. De kosten zijn onderverdeeld in Taker en Maker bij het doen van een transactie. Zoals je ziet zijn de kosten voor een Maker lager dan die voor een Taker. Maar waarom?

Maker

Elke beurs werkt met een orderboek, hierin staan zowel de koop- als de verkooporders. De koop- en verkooporders worden razendsnel met elkaar vergeleken, zodra de prijs van een koop- en verkooporder overeenkomen vindt er enerzijds een koop- en anderzijds een verkooptransactie plaats. Plaats je nu een limiet order , stop loss of een stop limiet order, dan wordt deze in het orderboek geplaatst. Je draagt dus bij aan het vullen van het orderboek, oftewel je maakt (maker) het orderboek, dit komt dus de verhandelbaarheid ten goede en hiervoor word je beloond in de vorm van lagere transactiekosten (0,15% tot 100.000).

Taker

Je raadt het al, waar een Maker is, is er natuurlijk ook een Taker. Je bent een Taker wanneer je een markt order opgeeft. Waarom?  De markt order wordt namelijk direct uitgevoerd zonder in het orderboek terecht te komen, er wordt dus een order uit het orderboek genomen (Taker). Je draagt dus niet bij aan het vullen van het orderboek en dus de verhandelbaarheid. Daarom zijn de kosten voor een Taker order iets hoger, namelijk (0,25% tot 100.000).

Handelskosten bij Bitvavo

Verhandelbare cryptomunten bij Bitvavo

Product
Aelf (ELF) 0x (ZRX)
Aelf (ELF) Aelf (ELF)
Aeternity (AE) Aeternity (AE)
Aion (AION) Aion (AION)
Aragon
(ANT) Aragon (ANT)
Ark (ARK) Ark (ARK)
Basic Attention Token (BAT) Basic Attention Token (BAT)
Bitcoin (BTC) Bitcoin (BTC)
Bitcoin Cash (BCH) Bitcoin Cash (BCH)
Bitcoin SV (BSV) Bitcoin SV (BSV)
Cardano (ADA) Cardano (ADA)
Chainlink (LINK) Chainlink (LINK)
CyberMiles
(CMT) CyberMiles (CMT)
Decred
(DCR) Decred (DCR)
DigiByte (DGB) DigiByte (DGB)
Enjin (ENJ) Enjin (ENJ)
EOS (EOS) EOS (EOS)
Ethereum (ETH) Ethereum (ETH)
Ethereum Classic (ETC) Ethereum Classic (ETC)
Gas (GAS) Gas (GAS)
Golem (GLM) Golem (GLM)
Holo (HOT) Holo (HOT)
ICON (ICX) ICON (ICX)
IOST (IOST) IOST (IOST)
IOTA (MIOTA) IOTA (MIOTA)
Komodo
 (KMD) Komodo (KMD)
Lisk (LSK) Lisk (LSK)
Litecoin (LTC) Litecoin (LTC)
Loopring (LRC) Loopring (LRC)
Nano (NANO) Nano (NANO)
Nebulas (NAS) Nebulas (NAS)
NEM (XEM) NEM (XEM)
Neo (NEO) Neo (NEO)
NULS (NULS) NULS (NULS)
OMG Network (OMG) OMG Network (OMG)
OMG Network (OMG) Ontology (ONT)
Ontology Gas (ONG) Ontology Gas (ONG)
Power Ledger (POWR) Power Ledger (POWR)
Pundi X NPXS) Pundi X NPXS)
Qtum (QTUM) Qtum (QTUM)
Ravencoin
RVN Ravencoin (RVN)
ReddCoin (RDD) ReddCoin (RDD)
Request (REQ) Request (REQ)
ARK (ARK) Ripple (XRP)
Status (SNT) Status (SNT)
Steem (STEEM) Steem (STEEM)
Stellar (XLM) Stellar (XLM)
StormX (STMX) StormX (STMX)
Stratis
(STRAX) Stratis (STRAX)
Tezos (XTZ) Tezos (XTZ)
TRON (TRX) TRON (TRX)
VeChain Thor (VET) VeChain Thor (VET)
Verge (XVG) Verge (XVG)
Vertcoin (VTC) Vertcoin (VTC)
VeThor Token (VTHO) VeThor Token (VTHO)
Waltonchain (WTC) Waltonchain (WTC)
Waves (WAVES) Waves (WAVES)
ARK (ARK) Zilliqa (ZIL)

Staken

Eén van de vele voordelen van Bitvavo is dat je veel verschillende munten kunt staken, te vergelijken met spaarrente. Elke munt kent zo zijn eigen rentepercentage, zo heeft Bitcoin (BTC) 1,22%, Ethereum (ETH) 1,93% en Cardano (ADA) 5%. De rente wordt uitgekeerd in de munt waarover je de rente ontvangt. Wil je gebruik maken van staking, dan moet dit wel worden geactiveerd in de instellingen van je account. Dit kan via de eenvoudige weergave, zowel in de app als op de website.

 

Zoals je hiernaast ziet wordt het stakingspercentage in Cardano (ADA) elke dag uitgekeerd. Zo groeit je verzameling lekker door, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Opbrengsten van het staken van Cardano (ADA).

Cryptomunten met hun bijbehorende rentepercentages

Product Prijs
ARK (ARK) ARK (ARK) 6%
Bitcoin (BTC) Bitcoin (BTC) 1,22%
Bitcoin Cash (BCH) Bitcoin Cash (BCH) 0,89%
Cardano (ADA) Cardano (ADA) 5%
Dai (DAI) Dai (DAI) 6,10%
Ethereum (ETH) Ethereum (ETH) 1,93%
Litecoin (LTC) Litecoin (LTC) 0,79%
ICON (ICX) ICON (ICX) 10,50%
NEO (NEO) NEO (NEO) 1,68%
Ontology (ONT) Ontology (ONT) 6,43%
Tether (USDT) Tether (USDT) 6,10%
Tezos (XTZ) Tezos (XTZ) 5,5%
Tron (TRX) Tron (TRX) 3%
USD Coin (USDC) USD Coin (USDC) 6,10%
VeChain (VET) VeChain (VET) 1,16
Waves (WAVES) Waves (WAVES) 5,50%

Eigen Ervaring 

Toen was het niet zo eenvoudig

In 2017 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met cryptovaluta. Het begon allemaal met 100 aan Bitcoin (BTC) die ik bij BTCDirect had gekocht, toevallig net voor de stijging richting de €16.727,68. Binnen enkele maanden was mijn investering verviervoudigd. Nu mijn interesse in de cryptomarkt was aangewakkerd besloot ik ook in andere munten te investeren, maar dat was toen een stuk ingewikkelder dan tegenwoordig. Alleen bij cryptobrokers, zoals BTCDirect kon je met Euro's cryptovaluta kopen, bovendien verkochten zij destijds alleen de meest bekende munten zoals: Bitcoin (BTC), Ehereum (ETH) en Litecoin (LTC).

2017

Back in the days, in 2017 welteverstaan, moest je eerst bij een broker Bitcoin met Euro's kopen, deze naar een beurs versturen en omwisselen voor een wat exotischere munt. Wilde je je investering te gelde maken, dan zat er niets anders op dan het hele proces weer te doorlopen, maar dan in omgekeerde volgorde. Je begrijpt dat dit nogal omslachtig is en nogal wat kosten met zicht meebrengt, immers het versturen van cryptovaluta, met name Bitcon (BTC) kost je ook geld. Helemaal in tijden wanneer de munt floreert.

2021

Anno 2021 is het allemaal een stuk gemakkelijker geworden, je hoeft je Euro's niet eerst om te wisselen voor Bitcoin (BTC) om andere cryptovaluta te kunnen kopen. Nee, het is nu bij de meeste beurzen mogelijk om Euro's te storten op een Euro-wallet en daarmee rechtstreeks elke munt op je verlanglijstje te kopen. Zo ook bij Bitvavo, een Nederlandse cryptobeurs waarmee je gewoon met Euro's direct rond de 50 verschillende munten kunt kopen. Na verschillende brokers en buitenlandse beurzen te hebben gebruikt ben ik sinds een half jaar veelvuldig actief op Bitvavo. 

Rente ontvangen

Na een legitimatie check kon ik de eerste Euro's overmaken naar Bitvavo om vervolgens Cardano (ADA) aan te kopen. Leuke bijkomstigheid is dat je deze munt kunt staken, oftewel rente over kunt ontvangen, mits je deze op de wallet van Bitvavo laat staan. Staken moet wel eerst in de Instellingen worden ingeschakeld en geldt niet alleen voor Cardano (ADA), maar ook voor een heleboel andere munten op het Bitvavo platform. 

 

Ook het versturen en ontvangen van cryptovaluta verliep vlekkeloos. Zo heb ik mijn Digibyte (DGB) van mijn Ledger Nano S (hardware wallet) naar de overeenkomstige wallet bij Bitvavo verstuurd om ze uiteindelijk tegen een leuke winst te verkopen. Na de verkoop werd het bedrag bijgeschreven op de Euro-wallet. Je kunt ervoor kiezen om het bedrag op te nemen of te herinvesteren in andere crypto's, ik heb voor dat laatste gekozen.

Stop limiet

Doordat de koersen van cryptovaluta's nogal kunnen fluctueren had ik voor mijn verzameling Cardano (ADA) een stop limiet order opgegeven in de geavanceerde weergave, zodat, mocht de prijs diep in het rood gaan, ik mijn verlies zou beperken. Tijdens een van de dieptepunten raakte de koers de triggerprijs van mijn stop limiet order en werden mijn geliefde munten verkocht.

Deel deze pagina:

Volg ons op: