Uitjes met voordeel

Dagje weg met korting.

Van reis tot bestemming

Ga je een dagje op pad? Zorg dan voor een goed gevulde portemonnee, eigenlijk een goed gevulde bankrekening, want wie betaalt er nog contant? Ga je met het openbaar vervoer? Dan pak je waarschijnlijk eerst de bus, vervolgens de trein en daarna misschien weer de bus, tram of metro om op je bestemming te geraken. Vervolgens ga je lekker shoppen, neem je een hapje en een drankje en aan het einde van de dag begint de terugreis, maar dan in omgekeerde volgorde. Alles bij elkaar opgeteld voelt je goed gevulde portemonnee opeens een stuk lichter. Om de pijn enigszins te verzachten volgen hieronder een paar leuke kortingstips met betrekking op de treinreis, een dagje pretpark, even lekker eten in een restaurant of snacken bij BK en tot slot, mocht je de trein hebben gemist, overnachten in een hotel met daarbij een lekker luxe ontbijt.

Korting op de Treinreis

Goedkope treinkaartjes

Elk moment van het jaar zijn er treinkaartjes te vinden met korting, zowel voor de 1e als 2e klas. Kijk dus voordat je op reis gaat met de trein eerst op een een kortingssite zoals Treinreiziger.nl. Hierop staan goedkope treinkaartjes of arrangementen, dus een goedkoop kaartje inclusief een hapje of drankje of een hotelovernachting. Er zijn kaartjes waarmee je vrij reizen hebt door het hele land, maar ook waarbij je van te voren een bestemming moet opgeven. Let dus goed op bij de aanschaf van een kaartje!

NS Dagkaart & Dagretour

Er zijn 2 verschillende soorten goedkope treinkaartjes, namelijk een NS dagkaart en een dagretour. Zoals de naam al aangeeft, gelden deze beide kaartjes voor één dag. Het verschil: met de NS dagkaart kun je door heel Nederland reizen zonder van te voren een begin- en eindbestemming op te geven. Met de dagretour daarentegen moet je wel van te voren een begin- en eindstation opgeven. De routes die de NS-reisplanner je voorschotelt moet je bij een dagretour aanhouden, echter, je mag op de tussenliggende stations wel uit- en weer instappen. Bij zowel de dagretour  als de NS dagkaart mag je gebruik maken van Arriva, Breng, Syntus en Connexxion. Lees de voorwaarden goed door i.v.m. met beperkte reistijden, vaak mag je alleen doordeweeks buiten de spits om reizen, behalve in het weekend: dan gelden er geen beperkingen. 

Kinderen

Kinderen t/m 3 jaar kunnen gratis meereizen. Kinderen van 4 t/m 11 jaar kunnen een zogenaamd Kids Vrij abonnement afsluiten waarmee ze onder begeleiding van een persoon van tenminste 12 jaar of ouder gratis kunnen meereizen. Hiervoor moet het kind in het bezit zijn van een OV-chipkaart. Dit abonnement geldt ook tijdens de spits bij andere treinvervoerders. Bijkomend voordeel is dat zij ook een korting van 34% krijgen in de bus, tram en metro.

E-ticket

Deze kaartjes koop je in de vorm van een e-ticket, oftewel een digitaal kaartje. Deze kun je uitprinten of op je telefoon zetten. Met zo’n e-ticket kun je dan door de controlepoortjes op het station door deze vanaf papier of de telefoon te laten scannen. Als de poortjes open zijn, hoef je niets te scannen. Ook bij controle in de trein kunnen beide versies worden gebruikt.

Kaartje kopen

Klik je op een aanbieding, dan word je doorverwezen naar de site van de NS. Hier vul je je persoonlijke gegevens in, hoeveel kaartjes je nodig hebt en je verricht de betaling. Even later verschijnt er een e-mail in je Inbox met een link voor elke reiziger naar het kaartje dat je moet aanmaken op de website van de NS. Hier vul je de gegevens in van de treinreiziger, waarna je de kaartjes kunt downloaden en uitprinten. Denk wel aan een geldig legitimatiebewijs wanneer je op reis gaat, hier kan namelijk om worden gevraagd in de trein.

Actievandedag

Goedkooptreinkaartje

NS

Treinreiziger

Korting op pretpark

Korting entreebewijs

Ook op entreebewijzen van pretparken kan flink worden bespaard, helemaal als je een groot gezin hebt of met een grote groep gaat. Hiervoor zijn verschillende websites en apps te vinden die grote kortingen geven.

Geldigheid entreebewijs

Vergelijk deze voor een zo laag mogelijke prijs. Let bij de aanschaf wel op op welke dagen en tot wanneer het entreebewijs geldig is. Is er geen korting te vinden kijk dan op de site van het pretpark zelf naar een kaartje, vaak zijn deze online goedkoper, daarnaast scheelt het je ook wachten bij de kassa.

Openingstijden

Controleer vooraf of het pretpark überhaupt geopend is, sommigen zijn namelijk seizoensgebonden. Check ook de openingstijden of dat er bijvoorbeeld geen attracties in onderhoud zijn. Houd er ook rekening mee dat het op bepaalde dagen, zoals in het weekend, drukker is dan op andere. Je kunt overigens zien hoe druk het is in een pretpark door de naam ervan te Googlen, aan de rechterkant zie je dan informatie over het pretpark met onderin een tabel met de drukke en rustige tijden.

Groupon

Vakantiedealz

Tikata

Tripper

Korting op fastfood & restaurants

Ga je een keer naar de McDonald's of naar de BurgerKing dan kan de app van de betreffende fastfoodketen je aardig wat geld schelen. Kijk hiervoor in de Play of App Store. Zo kun je met de Burger King app aardig wat besparen. Houd er rekening mee dat je voor het gebruik van sommige kortingsbonnen een account aan moet maken. Vaak kun je deze bonnen ook scannen bij de bestelzuilen van de fastfoodketen. Bij websites zoals Social Deal, Het Laatste Tafeltje en Dagaanbiedingen vind je veelal kortingsbonnen voor restaurants. Houd wel rekening met een eventuele beperking in keuzevrijheid als het om gerechten op de menukaart gaat. Vaak krijg je ook nog extra korting van Social Deal, maar dan alleen in de app.

Burgerking

Dagaanbiedingen

Het laatste

tafeltje

KFC

McDonalds

Socialdeal

Korting op hotels

Er zijn tegenwoordig tal van websites en apps te vinden die je korting geven op een weekendje weg. Zo zijn er de vergelijkingssites zoals Trivago die zelf vergelijkingssites vergelijkt, Booking.com die de prijzen van hotels vergelijkt en Secret Escapes die aanbiedingen geeft van luxe hotels. Kijk ook eens op de website van het hotel, doordat ze commissie betalen aan vergelijkingssites kan het zijn dat het boeken op de site van het hotel goedkoper is. Mijn favoriet is Secret Escapes, deze geeft hoge kortingen op luxe hotels, met inbegrip van extra’s zoals ontbijt, late checkout of een gratis drankje. Let wel op! Bij het boeken verschillen de prijzen per dag, zo betaal je in het weekend meer dan doordeweeks en kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor een extra persoon op de kamer, zoals een kind. Ook kunnen er boekingskosten in rekening worden gebracht. Boek je bijvoorbeeld een kamer in een monument, zoals bijvoorbeeld een kasteel of landhuis lees de omschrijving dan goed. De kans is namelijk groot dat je geen kamer krijgt in het kasteel, maar in een bijgebouw. Uiteraard is hier de prijs ook na.

Booking

Secret Escapes

Trivago

Eigen Ervaring

Treinkaartje

Regelmatig gaan we een weekendje naar een van de grote steden om eens lekker te winkelen. Dit doen wij met de trein want met de auto komen we vaak in de file en moet je duur parkeren. Het scheelt ook in stress doordat ik niet dat hele eind hoef te rijden en niet de drukke stad in hoef om een parkeerplaats te zoeken, dit in tegenstelling tot het reizen in de trein. We halen dan eerst wat te drinken en te eten, stappen in de trein, nuttigen onze versnaperingen terwijl we gezellig zitten te ouwehoeren en op onze telefoon bezig zijn. Eenmaal aangekomen stappen we op het Centraal Station uit en lopen regelrecht het centrum in.

Uitje

Afgelopen vakantie, in hartje zomer, waren wij een dagje uit in Amsterdam. Voor vertrek hadden wij al kaartjes gekocht met een flinke korting, en dan praat ik toch over zo’n 40%. Eenmaal aangekomen in P+R Arena kochten wij de parkeer- met bijhorende metrokaartjes. Na een ritje van ongeveer 20 minuten kwamen we aan bij het Centraal Station, een klein stukje verderop ligt rederij Lovers waarmee wij zouden gaan varen. Na vertoon van ons entreebewijs (-40% x 3 via Social Deal) op de telefoon konden wij instappen. Na de rondvaart gingen we richting de parkeergarage waar we uiteindelijk €1,- kwijt waren voor het parkeren en €6,50 voor de metro. Het viel mij op dat op de parkeerautomaat naast ons iemand rond de €30,- moest betalen voor hetzelfde aantal parkeeruren, dus even vooraf raadplegen of er een P+R aanwezig is en wat de voorwaarden zijn loont!

Fastfood & Restaurants

Enkele maanden geleden zijn wij met z’n vieren naar de toen net geopende Burger King in Zwolle geweest. We waren bewapend met de Burger King app, vol met kortingsbonnen. Vanwege opstartproblemen lukte het niet om de korting bij de zuil te verzilveren, dus moest het maar weer oldschool bij de kassa. Toen we eenmaal zaten zag ik dat we genoeg besteld hadden voor een heel weeshuis en dat voor maar €30,-. Kortom, de Burger King app is een echte aanrader, de beste kortingen als het om fastfood gaat.

Hotel

Op het gebied van het bezoeken van hotels heb ik ondertussen aardig wat ervaring. Elk jaar gaan wij met z’n drietjes ongeveer 3 keer naar een hotel, vaak via Secret Escapes. Zo zijn wij een keer naar kasteel Château Holtmühle in Tegelen geweest. Bij deze aanbieding zat ontbijt, gebruik van het zwembad, sauna, stoombad en fitnessruimte inbegrepen. Bij aankomst reden we over de brug van de slotgracht van Château Holtmühle om daarna gratis bij het kasteel te parkeren. Bij het inchecken viel gelijk de zo karakteristieke wenteltrap op, we waanden ons gelijk in een écht kasteel. Na wat zoeken kwamen we bij onze kamer aan.
Een grote kamer, in het kasteel zelf, dus niet in een bijgebouw, wat ook nog wel eens voorkomt. Dus lees goed de omschrijving van de aanbieding. Na het ontwaken liepen we via de wenteltrap richting het ontbijt, er was keuze uit ontbijten in de kelder of in de uitbouw omgeven door ramen aan de slotgracht. Een waar Sprookje!

Deel deze pagina:

Volg ons op: