Leven Met Korting » De voordelige videodeurbel zonder abonnement

De voordelige videodeurbel zonder abonnement

Geen Ring deurbel

Na vier jaar lang een Ring Video Deurbel te hebben gehad is het tijd voor een nieuwe. Geen Ring dit keer! Waarom niet? Ring is tegenwoordig onderdeel van Amazon, dus deze werkt naadloos samen met Alexa, de slimme speaker van Amazon. Maar helaas niet met de Google Home, de concurrent van Amazon. En laat ikzelf nou ook een Google Home hebben waarmee ik niet alleen de verlichting mee bedien, maar ook de thermostaat, zonnescherm, robotstofzuiger en de rest. Maar de Ring valt buiten de boot, als er bijvoorbeeld aangebeld wordt geeft de Google Home geen melding, ook de Google Home Hub (variant met beeldscherm) geeft geen video weer van wie er voor de deur staat. 

Google Home

De Eufy video deurbel 1080P ondersteund ook samenwerking met de Google Assistent, Amazon Alexa en Apple Homekit, dus ook alle slimme speakers en schermen met deze assistenten, zoals de Google Home en Google Home Hub. Je kunt deze deurbel dus ook koppelen aan een Google Home, wat legio mogelijkheden biedt. Je kunt bijvoorbeeld de Google Home als gong gebruiken en de Google Home Hub om de video stream mee te bekijken. Ben je in het bezit van een Chromecast of een tv met geïntegreerde Chromecast, dan is het zelf mogelijk om via de Google Assistent op je telefoon, de Google Home en Google Home Hub de spraak opdracht te geven om de video stream op je tv te bekijken.

Eufy Videodeurbel 

Vandaar dat mijn keuze viel op de Eufy Video Deurbel 1080P, niet te verwarren met de Eufy Video Deurbel 2K. De video deurbellen van Eufy lijken namelijk sprekend op elkaar. Deze 1080P-versie is alleen verkrijgbaar met batterij en wordt geleverd met een chime, een moderne gong. Staat er iemand aan de deur dan speelt deze een melodie, handig als je je telefoon niet bij je hebt.

Scherp zat

Ondanks dat Eufy video deurbellen met 2K ondersteund, (2 keer zo scherp dan 1080P), is 1080P scherp zat. Vergeet niet dat de video ook gestreamd wordt als je onderweg wilt bekijken wie er voor de deur staat, een videostream van 1080P bekijk je vloeiender bij een mindere verbinding en niet onbelangrijk, 1080P verbruikt veel minder data dan 2K.

Geen jaarlijkse kosten

Maar wat deze video deurbel uniek maakt is dat je hiervoor geen abonnement hoeft af te sluiten. Normaal gesproken worden de videobestanden opgeslagen op een server van de fabrikant waar je dan maandelijks abonnementsgeld voor betaald. Bij de Eufy kun je er voor namelijk voor kiezen om de beelden op een sd-kaart op te slaan die je in de Chime plaatst. BIjkomend voordeel is dat je de video’s in eigen beheer hebt en je zelf bepaalt hoe lang je ze bewaart.

Batterij

Deze Eufy deurbel is uitgerust met een batterij met een gebruiksduur van 120 dagen, waarbij Eufy uitgaat van 15 gebeurtenissen van elk 20 seconden. Gebruik je de bel alleen voor het aanbellen en niet voor live view of bewegingsdetectie, dan zou de batterij het nog langer uithouden. Nadeel is natuurlijk wel dat je de bel moet verwijderen voor het opladen, daar staat het gemak van installatie tegenover.

Eigenschappen

Naast bovenstaande ondersteund deze deurbel tweeweg communicatie, waarbij je met elkaar kunt praten. AI, waarmee mensen worden geïdentificeerd, noodzakelijk indien de bewegingsdetectie staat ingeschakeld, zo worden er immers geen voorbijrijdende auto's of dieren geregistreerd. WDR (Wide Dynamic Range) zorgt ervoor dat degene die aan de deur staat goed zichtbaar is bij tegenlicht, iets wat ontbrak bij de eerdere video deurbellen.

 

4:3 aspect ratio, wat staat voor de beeldverhouding, 4:3 zorgt ervoor het beeld verticaal groter is zodat je de persoon voor de deur helemaal ziet. Snapshot dat een melding met een foto van degene voor de deur verstuurd naar je telefoon, zo kun je makkelijk beoordelen of je de video stream wilt bekijken of niet, handig als je ergens bent met slecht bereik of dat je op je databundel wilt besparen. Stel je je video deurbel zo in dat ook bewegingen worden gedetecteerd dan kun je zones instellen waarin die bewegingen worden geregistreerd. Dit is handig als je bijvoorbeeld langs een druk voetpad woont, zo wordt immers niet elke beweging geregistreerd en wordt je niet bedolven onder de meldingen. Bijkomend voordeel is dat de batterij zo veel langer meegaat. Niet geheel onbelangrijk, de IP65-certificering, deze zorgt ervoor dat de deurbel buiten blijft functioneren. Zo is deze getest op invloeden van stof en water en is zelfs spatwaterdicht i.p.v. spatwaterdicht.

 

Maar nu het allermooiste. En dat is de prijs, voor nog geen 100 ben jij de trotse eigenaar van een mooie, veelzijdige video deurbel die je ook nog eens zo hebt terugverdiend doordat je geen abonnementsgeld hoeft te betalen. Als je de aanbiedingen in de gaten houdt kun je hem nog goedkoper aanschaffen, zo heb ik deze deurbel voor 79 in mijn bezit kunnen krijgen.