Lagere energierekening?

Dat kan!

Minder energie verbruiken? Dat is zeker mogelijk!

Besparen op energie zonder dure maatregelen

Je kunt natuurlijk energie besparen door het isoleren van je huis, zonnepanelen of HR++ beglazing te laten installeren. Maar dat vergt een aardige investering. Een andere manier om je energierekening eens flink te laten zakken is het jaarlijks overstappen van energieleverancier, waarmee je al gauw enkele honderden Euro's per jaar bespaart.

Overstappen

Door elk jaar over te stappen van energieleverancier kun je honderden Euro’s besparen. Het gaat hierbij niet zozeer om de kortingen op de energieprijzen, maar om de kortingen die energieleveranciers geven aan nieuwe klanten. Deze kortingen kunnen gegeven worden in geld of in gratis producten.

Vergelijken

Maak bij het vergelijken gebruik van websites die energie vergelijken, zoals GasLicht.nl en Consumentenbond.nl. Vul hier je verbruik in. Dit kun je vinden op de jaarafrekening van vorig jaar, tegenwoordig in het account van je energieleverancier. Het gaat hierbij om de hoeveelheid stroom, het aantal kWh, en de hoeveelheid gas, het aantal m³, geef hiernaast ook op of je een enkele of dubbele meter hebt. Geef eventueel ook op hoeveel zonnepanelen je op het dak hebt staan. Sluit een energiecontract nooit af voor langer dan een jaar zodat je ieder jaar weer kunt profiteren van een nieuwe welkomstkorting. Geef ook op wanneer je huidige contract eindigt, dit is belangrijk zodat je geen boete betaalt vanwege het voortijdig verbreken van je contract. De meeste energieleveranciers houden hier al rekening mee. Ook zijn zij vaak bereid om eventuele boetes te betalen.

Stroom & gas vergelijken met GasLicht.com

Goedkoopste energieleverancier

Aan de hand van deze gegevens wordt nu de goedkoopste energieleverancier voor je berekend. Zodra je de goedkoopste energieleverancier hebt geselecteerd vul je de persoonlijke gegevens in. Het overstappen wordt voor je geregeld door de nieuwe energieleverancier. De korting wordt aan het einde van je contract uitgekeerd, je moet deze dus uitzitten wil je van de korting profiteren.

Consumentenbond.nl

Gaslicht.com

Nog meer korting

Voor nog meer korting kun je hier ook een kortingssite gebruiken zoals CashBack.nl, MijnKorting.nl, BonusWay.nl of EuroClix.nl. Je gaat dan via de kortingssite naar de energievergelijkingssite als deze hierbij is aangesloten. Vervolgens sluit je het nieuwe energiecontract op de energievergelijkingssite af.

Of je gaat via de kortingssite direct naar de site van de energieleverancier die als goedkoopste uit de bus is gekomen en sluit vervolgens het nieuwe energiecontract direct bij de energieleverancier af. Door direct bij de energieleverancier het contract af te sluiten krijg je vaak nog meer korting.

Cashback.nl

Euroclix.nl

MijnKorting.nl

BonusWay.nl

Deel deze pagina:

Volg ons op: