Leven Met Korting » Energie besparen » Stappenplan aanvragen goedkoop energielabel

Stappenplan aanvragen goedkoop energielabel

Definitief energielabel

Vanaf 2015 is het verplicht bij verkoop of verhuur van een woning een definitief energielabel te overhandigen. Elke woning heeft een tijdelijk energielabel gekregen, deze moet dus omgezet worden naar een definitief label indien de woning wordt verhuurd of verkocht. Tot 1 januari 2021 kan je dit nog zelf online regelen, de kosten daarvan bedragen ongeveer 7,50. Vanaf 1 januari 2021 gaat dit ongeveer €190 kosten. Waarom? Simpel, er komt dan een deskundige langs die alles moet beoordelen.

Stappenplan

In onderstaand stappenplan wordt uitgelegd hoe het aanvragen in zijn werk gaat. Dit doe ik aan de hand van heldere screenschots en dezelfde begeleidende video's, die tijdens het aanvraagproces ook worden getoond. Dit stappenplan is gemaakt met de gegevens van onze woning uit 1998, komt jouw woning uit een ander tijdsbestek, dan kunnen de stappen enigszins afwijken. De overheid weet namelijk welke energiebesparende maatregelen er zijn genomen in een bepaalde periode. Bij onze woning uit 1998 is het bijvoorbeeld standaard dat er dubbel glas in zit en vloerisolatie aanwezig is. De vraag of er enkel glas is geplaatst of dat er vloerisolatie aanwezig is, krijg ik daarom niet voorgeschoteld. Dat kan bij jou ook of juist niet het geval zijn. Alle instructiefilmpjes die worden weergegeven tijdens het aanvraag proces van het energielabel zijn te vinden via deze playlist.

Welkom

Aan de hand van het bouwjaar worden de vragen bepaald die je voorgeschoteld krijgt. In ons geval is de woning in 1998 gebouwd, dus weet de overheid welke energiebesparende maatregelen er al zijn genomen tijdens de bouw van de woning. Deze worden dus niet gesteld. Hoe ouder je huis, hoe meer vragen er zullen worden gesteld.

 

Controleer de gegevens van de woning en tik op knop Verder met mijn aanvraag.

Deel deze pagina:

Volg ons op: