Veel voordeel met huishoudboekje Dyme!

Lagere lasten met de app Dyme.

Financiën op orde

Besparen begint met het op orde hebben van je financiën. Nu zou je hiervoor een eigen huishoudboekje kunnen bijhouden in een Excel bestand, maar dit kost veel tijd. Je zou hiervoor ook een app kunnen gebruiken, maar dan moeten de transacties vanuit je bankomgeving worden geëxporteerd en vervolgens worden geïmporteerd in de app. Kortom, nogal omslachtig. Geen paniek, want er bestaat een app voor zowel Android als IOS waarmee je je administratie snel kunt bijhouden met als extraatje dat je er ook daadwerkelijk mee kunt besparen. Deze app heet Dyme!

Verschillende smaken

Met Dyme kan je dus makkelijk je privé financiën bijhouden. Dyme is er in drie varianten: de gratis versie, de Premium Silver en de Premium Gold versie. 

 

Eigenschappen Gratis Dyme:

 

Koppelen van bankrekeningen: ING, ABN Amro, Rabobank, bunq, SNS, ASN, Regiobank, en Triodos

Automatisch importeren van transactie van de gekoppelde bankrekeningen.

Automatisch indelen van deze transacties

Overzicht van inkomsten, uitgaven en maandelijkse vaste lasten en inkomsten

Abonnementen worden in een apart overzicht gezet.

Verborgen en niet gebruikte abonnementen worden apart weergegeven.
Laat Dyme een lagere abonnementsprijs voor je onderhandelen. (Je betaalt dan 30% van de korting aan Dyme met een maximum van €60, indien er geen korting wordt onderhandeld betaal je niets.)

 

Eigenschappen Premium Silver:

 

 • Alle functionaliteit van de gratis Dyme
 • Gratis opzeggingen: zeg automatisch je abonnementen op.
 • Zelf categorieën aanmaken
 • Data exporteren: xlsx-bestand via e-mail
 • Premium Support: als eerste geholpen bij problemen.

 

Eigenschappen Premium Gold:

 

 • Alle functionaliteit van de gratis Dyme
 • Stel een budget in.
 • Gratis opzeggingen: zeg automatisch je abonnementen op.
 • Zelf categorieën aanmaken
 • Data exporteren: xlsx-bestand via e-mail
 • Premium Support: Als eerste geholpen bij problemen.

 

Prijzen Dyme Premium Silver:

 

 • €6,99 voor 1 maand
 • €13,99 voor 3 maanden
 • €44,99 voor 1 jaar

 

Prijzen Dyme Premium Gold:

 

 • €9,99 voor 1 maand
 • €19,99 voor 3 maanden
 • €54,99 voor 1 jaar

 

Website

Dyme heeft ook een website, in tegenstelling tot de app kun je hier weinig mee, behalve abonnementen opzeggen en een klacht indienen.

Vrienden uitnodigen

Ben je niet bereid om een abonnement te nemen, dan kun je gratis maanden Dyme Premium Gold verdienen door kennissen of vrienden uit te nodigen met je persoonlijke code. Personen die het niet al te breed hebben, dus met een inkomen op of onder het sociaal minimum kunnen gratis gebruik maken van Dyme Premium Gold. Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar support@dyme.app.

Deel je code met vrienden voor een maand gratis Dyme Gold.

Overstappen van Dyme Gold naar Dyme gratis

Zoals je hierboven kunt lezen biedt Dyme Gold naast het aanmaken van categorieën ook het instellen van budgetten aan. Let op! Heb je een abonnement op Dyme Gold of Dyme Premium en je hebt categorieën en budgetten ingesteld, maar je besluit toch weer over te gaan op de gratis versie van Dyme, dan verdwijnen deze uit de gratis versie. Ga je na verloop van tijd weer terug naar Gold dan is het niet zeker of deze instellingen behouden zijn gebleven.  

Betaalrekening koppelen met Dyme

Spaarrekening toevoegen met Dyme

PSD2

Dyme heeft een Payment Service Directive 2 (PSD2) vergunning, dit is een nieuwe Europese wet die het mogelijk maakt voor Dyme om koppelingen te maken met de verschillende rekeningen van je bank. Op moment van schrijven worden de volgende banken ondersteund: 

 • ING
 • ABN AMRO
 • Rabobank
 • Bunq
 • SNS
 • ASN
 • Regiobank
 • Triodos
 • Revolut

Bankkoppelingen vernieuwen

Deze koppelingen moet je met behulp van je bankier app toevoegen in de app, zodat je in het vervolg automatisch je transacties kunt laten toevoegen. Denk er wel aan om een keer in de 90 dagen de koppelingen te vernieuwen. Hier ontvang je te zijner tijd een mailtje van.

Boekingen indelen

Veel boekingen worden automatisch in de juiste categorieën ingedeeld, al moet je zo nu en dan een automatisch ingedeelde boeking corrigeren. Boekingen die niet worden herkend komen in de categorie Ongecategoriseerd terecht en kun jezelf indelen. 

Home

In de categorie Home vind je een soort dashboard, oftewel een overzicht van belangrijke zaken, berichten, zoals aankomende betalingen, saldi, budgetten en acties.

Inzichten

Inzichten bevat: Vaste Lasten (weergeven als tegels), Uitgaven (staafdiagram, elke staaf staat voor een bepaalde categorie) en Inkomen (staafdiagram, elke staaf staat voor een bepaalde categorie). Tik je op een van de staven (categorieën) dan kom je steeds een categorie dieper totdat je bij de afzonderlijke transacties aanbelandt. Na het tikken op een transactie verschijnen alle transactiedetails, zoals het bedrag, datum, tegenpartij, maar ook de knop Toevoegen aan vaste lasten indien het een uitgave betreft. Hiermee plaats je een transactie op het tabblad Vaste Lasten.

Op het tabblad Vaste Lasten staan de steeds terugkerende lasten, zoals verzekeringen, abonnementen en energiecontracten. Tik je hierop, dan zie je naast een staafdiagram met de maandelijkse kosten de knoppen: Onderhandelen en Zeg Op

Knoppen: Onderhandelen en Zeg op in de categorie Vaste Lasten

Onderhandelen

De knop Onderhandelen is een unieke functie waarmee je Dyme kunt laten onderhandelen over de prijs van de vaste last, bijvoorbeeld een mobiel telefoonabonnement. Zij informeren dan bij de aanbieder of er wat van de abonnementsprijs af kan. Natuurlijk is dit niet gratis, zij krijgen namelijk 30% van de besparing met een maximum van van €60. Kunnen zij geen korting bedingen, dan betaal je niets.

Zeg Op

Met de knop Zeg Op kun je abonnementen, waar je eigenlijk al lang geen gebruik meer van maakt, laten beëindigen door Dyme. Heb je een abonnement op Dyme Premium Silver of Gold dan kun je abonnementen gratis laten opzeggen. Een abonnement kun je natuurlijk ook zelf makkelijk opzeggen door middel van Opzeggen.nl. Terwijl je je persoonlijke gegevens invult wordt de voorbeeldbrief aangepast met jouw gegevens. Een handtekening plaatsen kan eventueel ook digitaal. Er zijn drie mogelijkheden: aangetekend versturen, standaard verzending en gratis. De downloadknop, bevindt zich ietwat verscholen rechtsonder de voorbeeldbrief.

Onderhandelservice van Dyme

Opzegservice van Dyme

Transacties

Transacties is onderverdeeld in de tabbladen: Alles, Bij en Af. Eigenlijk bevat deze categorie dezelfde transacties als het voorgaande tabblad, maar dan niet ingedeeld in categorieën.

Acties

De categorie Acties omvat alle acties, zoals To Do, Lopend en Afgerond. Hierin worden dagelijkse overzichten, onderhandelingen en opzeggingen vermeld.

Download Dyme:

Android IOS

Eigen ervaring

Voordat ik dit artikel schreef besloot ik de proef op de som te nemen en gebruik te maken van de Onderhandel service van Dyme. Je vult je persoonlijke gegevens, rekeningnummer en eventuele einddatum van je contact in. Vervolgens gaat Dyme met het betreffende bedrijf een betere prijs voor je onderhandelen. Het ging hierbij om een abonnement van T-Mobile Thuis waarmee wij, om precies te zijn, €31,38 (Totale Besparing) - €9,41 (Commissie) = €21,97 hebben bespaard. Binnen een paar dagen kregen wij bericht van zowel Dyme als T-Mobile dat de deal gesloten was.

Geregelde korting door Dyme bij T-Mobile

Bevestiging korting van T-Mobile

Vervolg bevestiging korting van T-Mobile

Volg ons op:

Deel deze pagina: