Apps


Wist je dat je naast Google Play ook elders apps kunt downloaden? Namelijk in alternatieve app winkels, zoals APKPure en F-Droid. In APKPure zijn de apps die in Google Play te vinden zijn ook te downloaden, met het verschil dat ook de oudere versies aanwezig zijn. Handig, indien je problemen ondervindt met de nieuwste versie. Met F-Droid download je daarentegen alleen open source apps, oftewel gratis apps zonder advertenties.


Naast het downloaden uit alternatieve app winkels zijn Android apps vaak ook via websites van de ontwikkelaar te downloaden. Voor een plekje in de app store van Google moet namelijk betaald worden, dus bieden veel ontwikkelaars hun apps aan op hun eigen website. Dat geldt ook voor apps die zich in het illegale circuit bevinden, zoals apps waarmee je illegaal kunt downloaden.


Onderweg in de trein, metro of bus vliegen de MB's van je databundel erdoorheen, maar niet met de tips in dit artikel. Data besparen met verschillende apps passeren de revue, zoals besparen met Google Chrome door bijvoorbeeld thuis de webpagina’s te downloaden die je onderweg wilt lezen. Kom je onderweg naar je bestemming in gebieden waar de dekking niet optimaal is? Dan zou Google Maps zo maar eens de weg kwijt kunnen raken, tenzij je de kaart eerst download natuurlijk. Onderweg een YouTube video kijken op de WiFi in de trein gaat niet lukken zonder haperingen, download je de video’s voor vertrek dan heb je daar geen last van. Lees deze stappen dus eerst goed door alvorens je op reis gaat.


Dat advertenties nodig zijn om een website of app te bekostigen begrijpt iedereen, maar vaak loopt het uit de hand. Er verschijnen dan zoveel advertenties dat de website of app niet meer bruikbaar is. Met name pop-ups die het hele scherm beslaan zijn bloed irritant! En dan zijn er ook nog trackers die je continue in de gaten houden. Wil je profiteren van websites en apps zonder al deze poespas, dat kan met Blokada!Alle video's bekijken van YouTube, maar dan zonder reclame? YouTube video's downloaden? Alleen de muziek streamen zonder de video? Dat kan met de gratis app NewPipe!


Degene betrappen die je de planten in de tuin plat stampt, die de spiegels van de auto’s aftrapt of gewoon simpelweg je huisdier in de gaten houden. Dat kan allemaal met een beveiligingscamera, maar goede camera’s zijn prijzig. Wil je meerdere ruimtes in de gaten houden? Dan wordt het helemaal een dure grap. Maar als ik je nou eens vertel dat de meeste mensen een beveiligingscamera in huis hebben liggen. Nee, dan heb ik het niet over een reguliere camera, maar een oude telefoon die ligt te verstoffen. Deze kun je namelijk uitstekend inzetten als beveiligingscamera met behulp van een app.


Catch the ones who crush the plants in the garden, kick the mirrors off the cars, or simply keep an eye on your pet. This is all possible with a security camera, but good cameras are pricey. Do you want to keep an eye on multiple rooms? This can get expensive. What if I tell you that most people have a security camera at home. No, I am not talking about a regular camera, but an old telephone that is gathering dust. You can use this as a security camera with the help of an app.


Deel deze pagina:

Volg ons op: