Gratis muziek van YouTube luisteren en downloaden zonder reclame!

YMusic sideloaden

Er zijn veel verschillende soorten muziek apps te downloaden in de Play Store, maar geen enkele met de mogelijkheden van YMusic. Zo kun je naast video ook alleen de audio streamen van YouTube video's zonder reclame, zowel op de voor- als achtergrond, en net zo gemakkelijk download je deze ook in alleen audio of video in verschillende formaten en kwaliteiten. Daarom zul je deze app niet in de Play Store vinden, maar op de eigen website van de app. Deze download je dus niet op de gebruikelijke manier vanuit de Play Store, maar direct vanaf de website (sideloaden), waarna je deze zelf installeert. Updates die de Play Store app normaal gesproken voor zijn rekening neemt, voer je nu direct uit vanuit de app of via de notificaties bovenaan het scherm.

Gratis

YMusic is gratis, maar af en toe wordt er wel een advertentie getoond. Ben je hier niet van gediend, dan zijn er drie opties:

  • Je neemt de advertenties voor lief.
  • Je koopt de app voor maar 4, zo steun je niet alleen de makers, maar ook de ontwikkeling van de app.
  • Met de derde keuze installeer je de app Blokada waarmee je de advertenties blokkeert.

YouTube audio afspelen zonder advertenties

Wat deze app zo uniek maakt is dat het naast reguliere audiobestanden, ook YouTube streams kan afspelen. In eerste instantie alleen audio, maar het afspelen van video behoort ook tot de mogelijkheden. Nu hoor ik je denken: "Dat is toch niet zo bijzonder.". Nou, dus wel! De audio stream kun je namelijk zonder reclame en op de achtergrond beluisteren, in tegenstelling tot de originele YouTube app. Deze toont regelmatig advertenties en zodra je switcht naar een andere app, of de telefoon gaat in stand-by, stopt de stream met spelen.

Zwitsers zakmes

Maar dat is nog niet alles... Met dit Zwitsers zakmes speel je niet alleen audio af, maar download je ook de audio of video stream in het formaat en de kwaliteit naar keuze. Zelfs downloaden in batch (meerdere video's tegelijk) is mogelijk, uiteraard in zowel audio als video, daarnaast kun je per stream ook de kwaliteit bepalen voordat je de hele batch in één keer binnen haalt. Met batch bedoel ik een complete YouTube afspeellijst (playlist), om je eigen gecreëerde afspeellijsten te downloaden moet je eerst inloggen met je Google account.

Afspelen audio en video

Naast gedownloade audiobestanden speelt YMusic ook videobestanden af, daarvoor moet je bovenin het afspeelvenster op het filmcamera-icoontje tikken. Wil je de gedownloade audio of video afspelen met je favoriete speler, dan is dat ook mogelijk. Tik hiervoor op het bestand in de Download Manager (Linker Menu) en kies voor Send File. Een populaire, gratis allesvreter is VLC-Player, zowel voor audio als video. Je kunt de gedownloade bestanden natuurlijk ook gewoon openen vanuit de map waarin deze is gedownload, standaard Interne opslag/YMusic, maar de locatie is aan te passen in de Instellingen

Extra's

Naast bovenstaande biedt deze app ook een equalizer (Instellingen → Playback) waarmee je niet alleen genres kunt selecteren, zoals Normal, Classical en Dance, maar ook het versterken van de bas en het weergeven van surround geluid. Ook een leuke aanvulling is het versnellen dan wel het verlagen van de afspeelsnelheid. Dit is bijvoorbeeld handig bij het beluisteren van luisterboeken. Wil je de hoogte of de laagte van de audio instellen? Zelfs dat is mogelijk! Dit alles is in te stellen in het menu tijdens het afspelen van de video in YMusic

YMusic: Afspeelvenster

Afspeelvenster van YMusic met verschillende unieke opties

1

Tik je op de knop Download dan verschijnt het venster waarin je deze video in zowel audio als video kunt downloaden in verschillende formaten en kwaliteiten:

 

De kwaliteit van audio wordt naast het bestandsformaat (MP3 of M4A) ook bepaald door de hoogte van het aantal kbps (kilobits per seconde). Hoe hoger, hoe beter.

 

De kwaliteit van video wordt aangeduid in de hoogte van de resolutie, hoe hoger hoe beter.

2

Met Sponsor Block activeer je een plug-in waarmee advertenties worden geblokkeerd in You-Tube video's.

3

Ondanks dat YMusic een audiospeler is, is het ook mogelijk om video weer te geven in verschillende kwaliteiten, oftewel resoluties.

 

Let op! De beschikbare resoluties kunnen per video afwijken. Dit heeft te maken in wat voor kwaliteit deze is geüpload. Een video die in 720P is geüpload kan bijvoorbeeld wel in lagere resoluties worden weergegeven, maar niet in hogere, zoals 1080P of 4K.

4

In het menu vind je de opties Equalizer en Player Speed. Met de Equalizer kun je de muziek naar jouw hand zetten. Met Player Speed pas je de snelheid en de toonhoogte van de muziek aan.

1

Ook aan een Equalizer is gedacht, hiermee zet je de audio naar je eigen hand. Niet alleen kun je het genre selecteren, zoals Normal, Classical of Dance, maar ook de ruimte waarin de muziek wordt weergegeven, zoals Small Room, Medium Room en Large Room.

2

Met Speed kun je de afspeelsneleid verlagen, dan wel versnellen.

 

Met Pitch verlaag of verhoog je de toonhoogte van het geluid.

Onderweg

Wil je snel nog even wat downloaden voor onderweg, dan kun je dit aanzienlijk versnellen door even een kijkje te nemen in de Instellingen. Hier heb je namelijk de opties Max parallel download tasks (Maximaal aantal tegelijk te downloaden video's) en Number of threads for fast downloading (Aantal verbindingen per te downloaden video). Heb je een snelle verbinding tot je beschikking dan schroef je zowel de eerste als de tweede optie op totdat je de maximale snelheid hebt bereikt. Dit kun je het beste proefondervindelijk doen.

Heb je hier geen tijd voor, maar wil je wel je databundel sparen, dan zou je in de Instellingen kunnen kiezen voor het afspelen van een compacte audio stream, hierbij wordt de audio gecomprimeerd, oftewel verkleind, zodat er minder data wordt verbruikt en je bundel gespaard wordt.

Hernoemen bestand

Het audiobestand automatisch hernoemen behoort ook tot het arsenaal aan mogelijkheden, de app haalt namelijk automatisch de informatie van Last.fm. Wil je een bijbehorende afbeelding bij je liedje, dan wordt ook dat geregeld door YMusic. Je kunt namelijk kiezen tussen Automatisch, Last.fm, Video thumbnail en Geen. Dit regel je uiteraard in de Instellingen.

Tweeledig

YouTube of YMusic

Het gebruik van de app is tweeledig, enerzijds kun je de app zelf gebruiken om video's te zoeken, af te spelen en te downloaden, anderzijds kun je de YouTube app gebruiken om video's te zoeken, af te spelen of te downloaden via YMusic. Tijdens de installatie wordt niet alleen de YMusic app geïnstalleerd, maar ook de plugin hiervan. Zo kun je YouTube gebruiken om een leuke video op te sporen en deze via de deelknop te delen met YMusic.

Downloaden playlist

Wil je onderweg video's kijken of muziek luisteren, dan is het handig dat je alles in één keer kunt downloaden als video of als audio. Dat scheelt je naast een hoop data ook nog eens een hoop frustratie als je even geen goed bereik hebt. Ook hier is aan gedacht, je kunt namelijk een hele afspeellijst (playlist) in één keer downloaden. Dit kan met YMusic zelf of via YouTube middels de YMusic plugin. In het batch downloadvenster selecteer je dan zelf de video's uit de afspeellijst die gedownload moeten worden waarbij je bovenin het scherm het standaard bestandformaat selecteert waarin alle geselecteerde video's moeten worden gedownload. Wil je toch dat enkele video's in een ander bestandsformaat worden gedownload, dan kun je dit voor elke afzonderlijke video aangeven.

Download kwaliteit

Bij het downloaden van video kun je naast het bestandsformaat, MP4 en WEBM, ook de kwaliteit aangeven, zoals de gewenste resolutie. Bij het downloaden van alleen de audio heb je alleen de keuze uit MP3 en M4A, dus zonder de verschillende kwaliteiten. Ondanks dat je bij het downloaden van alleen de audio de kwaliteit niet kunt opgeven worden deze standaard al wel in een hoge kwaliteit (MP3 - 256 kbps / M4A - 128 kbps) opgeslagen mits deze beschikbaar is. Wil je er zeker van zijn dat MP3-bestanden in de hoogste kwaliteit (320 kbps) worden opgeslagen dan kun je dit in de Instellingen aangeven.

YMusic: Downloaden in batch 

1

Door op de knop Download te tikken verschijnt het venster waarin je de gehele afspeellijst kunt downloaden.

Ben je op zoek naar een enkele video, dan kun je ook op het menu (drie puntjes boven elkaar) rechts ernaast tikken, hierin heb je dezelfde opties als in het scherm voor downloaden in batch.

2

Hier zie je dat het standaard formaat is ingesteld op MP3.

3

En dat er drie video's zijn geslecteerd, waarvan twee in een afwijkend formaat dan het standaard formaat, namelijk M4A (audio) en 1080P (MP4-video in de resolutie 1080P).

YouTube: Downloaden in batch 

1

Hier zie je een afspeellijst in de YouTube app, tik je bovenin op het deel-icoontje dan opent een scherm waarin je verschillende acties kunt kiezen uit de YMusic-app, zoals Andere Download, M4A-download, MP3-download of Afspelen.

Kies je één van bovenstaande acties dan wordt de afspeellijst in YMusic geopend waarop je vervolgens kunt kiezen om een enkele video uit deze lijst te downloaden via het menu (drie puntjes boven elkaar) of de gehele afspeellijst via het Download icoon bovenin het scherm.

2

Nu kun je kiezen uit Andere Download, M4A-download, MP3-download of Afspelen.

Met Andere Download kun je de video's uit de afspeellijst downloaden in verschillende formaten in audio en video, zoals M4A en MP3 voor audio en MP4 en WebM voor video in veschillende resoluties voor video: 4K1080P, 720P, 480P, 360P, 144P.

1

Andere Download

Indien een afspeellijst is geopend in YouTube open je met Andere Download de afspeellijst in YMusic, van hieruit kun je videos afzonderlijk downloaden of in batch.

 

Indien een afzonderlijke video is geopend in YouTube open je met Andere Download het Download venster in YMusic.

2

Indien een afspeellijst is geopend in YouTube open je met M4A Download de afspeellijst in YMusic, van hieruit kun je videos afzonderlijk downloaden of in batch.

 

Indien een afzonderlijke video is geopend in YouTube download je met M4A Download de video direct in YMusic.

De voortgang van de download wordt bovenin de notificatiebalk weergegeven.

3

Indien een afspeellijst is geopend in YouTube open je met MP3 Download de afspeellijst in YMusic, van hieruit kun je videos afzonderlijk downloaden of in batch.

De voortgang van de download wordt bovenin de notificatiebalk weergegeven.

4

Met Afspelen wordt de gehele afspeellijst afgespeeld in YMusic met als voordeel dat alleen de audio wordt afgespeeld zonder advertenties.

3

Na het selecteren van de optie Andere Download verschijnt de afspeellijst in YMusic. 

Door op de knop Download te tikken verschijnt het eigenlijke downloadvenster.

Ben je op zoek naar een enkele video, dan kun je ook op het menu rechts ernaast tikken, hierin heb je dezelfde opties als in het volgende scherm. Wil je echter ook de kwaliteit kunnen instellen van de gedownloade audio-bestanden dan moet je eerst de video selecteren en bovenin het afspeelscherm op het Download-icoon tikken.

4

Zo kun je bovenin kiezen in welk formaat of in welke resolutie (video) je de gehele afspeellijst wilt downloaden. Echter kun je per video een afzonderlijk formaat of resolutie (video) instellen.

5

Een overzicht van de gedownloade videos:

Ondanks dat je de kwaliteit van gedownloade audiobestanden in Batch Download niet kunt aangeven, worden deze wel in een hoge kwaliteit gedownload:

1

Het eerste audiobestand is in M4A, in 128 kbps gedownload (de hoogte kwaliteit waarin dit bestandsformaat beschikbaar is).

2

Het tweede is een videobestand, ingesteld als 1080P, maar ook gedownload als 1080P. Is de ingestelde kwaliteit niet aanwezig, dan wordt het videobestand in de  kwaliteit gedownload die daar het dichtst bij ligt. Een videobestand in 4K downloaden is er niet bij als je in batch downloadt, wel als je de video individueel downloadt.

3

Het derde bestand is een audiobestand in MP3, in 256 kbps (dit is de op één na hoogste kwaliteit waarin dit formaat beschikbaar is, de hoogste kwaliteit is namelijk 320 kbps).

Download YMusic:

Deel deze pagina:

Volg ons op: