Gratis YouTube Premium met NewPipe

Niet alleen advertentievrij


Als je op zoek bent naar een app die niet alleen YouTube video’s zonder advertenties afspeelt, maar ook tal van andere super handige functies herbergt, dan ben je met NewPipe aan het goede adres. NewPipe geeft niet alleen YouTube video’s weer zonder reclame, het is ook mogelijk om de kwaliteit van de video zelf in te stellen en video’s te downloaden in de kwaliteit die je wenst.

Bladeren door het aanbod

Net zoals in de originele YouTube app kun je door de video’s struinen totdat je een leuke hebt gevonden, ook is het mogelijk om je abonnementen van je YouTube-account te importeren, maar ook te exporteren. Daarnaast wordt het creëren van afspeellijsten ook ondersteund.

Andere streamingdiensten

Naast YouTube ondersteunt NewPipe het afspelen van nog wat onbekendere streamingdiensten, zoals Soundcloud, Media.ccc.de (beta), FramaTube (beta)en Bandcamp (beta).

Ondersteunde video streaming diensten

Alle mogelijkheden op een rij

Alle opties voor het afspelen van de video

Video opties rij 1

1
720p: Selecteer verschillende resoluties afhankelijk van de schermresolutie van je telefoon, zoals:

MPEG-4 1080p

MPEG-4 720p

MPEG-4 480p

MPEG-4 360p

MPEG-4 240p

MPEG-4 144p

2
1x: Besturing afspeelsnelheid:

a

Snelheid: Versnelt of vertraagt het afspelen van de video.

b
Toon: Resulteert in een hogere of lagere toon van het geluid dat wordt afgespeeld.

3

Hoofdstukken:

Navigeren door de hoofdstukken.

4
▼: Verborgen opties:
Tik je op het pijltje naar beneden rechts bovenin de video, dan verschijnt er een menu met allerlei handige opties. Van links naar rechts zijn dit:

Video opties rij 2

1
Inpassen, Opvullen en Inzoomen:

Verschillende beeldverhoudingen.

a
Speel je eenmaal een video af, dan heb je de keuze om het beeld passend te maken: dus de normale afspeelmodus, het veld op te vullen: de volledige schermgrootte te gebruiken en inzoomen: een gedeelte van de video vergroot weergeven. 

2
Geen bijschriften:

Ondertiteling (Niet aanwezig in deze video).

3
Wereldbol:

Video openen in de browser.

4
Delen:

Videolink delen op social media.

5
Mute

Geluid uitzetten.

Video opties rij 3

1

Instellen van de helderheid van de video gaat door middel van naar boven of naar beneden vegen aan de linkerkant in het videovenster. Veeg je naar boven dan wordt het beeld helderder, veeg je naar beneden dan wordt het beeld donkerder.

2

Ook het afstellen van het volume gaat op dezelfde manier, maar dan aan de linker kant in het videovenster, omhoog vegen resulteert in harder geluid terwijl als je omlaag veegt het geluid zachter gaat.

Nóg meer mogelijkheden?! 

De opties onderaan de video

1. Toevoegen aan

Het maken van afspeellijsten en het toevoegen van je favoriete video's hieraan.

2. Achtergrond: Muziek luisteren zonder video

Een leuk liedje gespot voor je favoriete playlist? Dan stream je alleen de audio van de video, bovenin het notificatie venster verschijnen dan de bedieningsknoppen. Super handig, want zo bespaar je flink op je verbruikte data waardoor je bundel veel minder snel leegloopt.

Alleen de audio afspelen op de achtergrond

3. Pop-up: Video kijken bovenop andere apps

Ben jij iemand die van multitasken houdt? Dan ben je bij NewPipe aan het juiste adres. Met deze app kun je namelijk een video in een pop-up weergeven bovenop een andere app, ook is deze schaalbaar, door je vingers te spreiden wordt het venster vergroot, door met je vingers te knijpen verkleind.

Pop-up video over het home screen

4. Downloaden: Downloaden van video's

Zo kun je kiezen uit de verschillende resoluties van hoog naar laag, standaard kun je resoluties kiezen die jouw telefoon ondersteunt. De meest recente telefoons hebben een Full-HD scherm, dus zal 1080P de maximale resolutie zijn. Heb je een telefoon met een hogere resolutie of wil je de video in 4K downloaden voor bijvoorbeeld je tv, dan kun je dat in de instellingen van NewPipe aangeven. Heb je haast, dan kun je het aantal threads, oftewel het aantal verbindingen, verhogen waarmee de video wordt gedownload. Normaalgesproken zal dit resulteren in een snellere download.

 

Nog een geweldige optie is dat je ervoor kunt kiezen om alleen de audio van de de video te downloaden, ook hierbij kun je kiezen uit de verschillende kwaliteiten. De kwaliteit van audio wordt aangegeven in bitrate, hoe hoger deze is, hoe beter de kwaliteit. Doorgaans geeft een bitrate van 128 kbps ongeveer dezelfde kwaliteit als die van een cd.

Navigeren in video

Navigeren door de video kan op verschillende manieren, door middel van de schuifbalk of door het juiste hoofdstuk te selecteren. Hoofdstukken worden niet alleen met een titel aangeduid, maar ook met een screenshot. Daarnaast spoel je verder of terug door middel van dubbel tikken. Dubbeltik je snel rechts in de video dan wordt er tien seconden vooruit gespoeld, terugspoelen doe je dus door links te dubbeltikken, elke tik daarna resulteert in 10 seconden extra.

Downloaden NewPipe

Twee smaken

NewPipe is er sinds kort in twee smaken, NewPipe en NewPipe Legacy. Het zijn allebei dezelfde apps, maar NewPipe is beschikbaar vanaf Android 4.4 en hoger terwijl NewPipe Legacy beschikbaar is vanaf Android 4.1 en hoger. De Legacy versie is dus geschikt voor de wat oudere smartphone.

Download locaties

NewPipe kun je vanaf meerdere bronnen downloaden, via de website van NewPipe zelf, via GitHub of via de alternatieve PlayStore F-Droid. Het makkelijkste is om deze app vanaf de website zelf te downloaden. Via GitHub is het nogal omslachtig, maar kun je wel oudere versies downloaden indien er problemen zijn met de nieuwste versie. Als laatste zou je de app ook kunnen downloaden via F-droid, dit is een alternatieve Play Store met alleen open source apps, groot voordeel is dat je alle apps die je gedownload hebt via F-droid hiermee automatisch kunt updaten.

Download NewPipe vanaf de website:

Downoad NewPipe vanuit F-droid:

  1. Download en installeer F-droid vanaf hun website. Kijk hier hoe het downloaden en installeren van apps vanaf websites in zijn werk gaat.
  1. Zoek op NewPipe in de F-droid app. Het logo is rood met een wit driehoekje.
  2. Installeer NewPipe, dit gaat op dezelfde manier als in de Play Store app. Waar ik aan moest wennen, was dat de app na het installeren terug te vinden is in het menu, je krijgt dus geen melding dat de app gedownload is. 

Download NewPipe vanaf GitHub:

Je kunt de nieuwste versie van NewPipe trouwens ook direct downloaden vanaf GitHub. Download dan wel het apk-bestand, deze kun je vervolgens installeren vanuit de Downloadmap. Verwijder eerst de oude versie van NewPipe alvorens je de nieuwe installeert.

Problemen met afspelen?

Zo nu en dan komt het voor dat video's niet meer afspelen (Google wil natuurlijk dat je de originele YouTube app gebruikt met advertenties in de video’s, het verdienmodel van Google). Is dat het geval, dan is er meestal een update beschikbaar via de notificaties bovenin je scherm. Uiteraard kun je ook even een bezoekje nemen op hun website. Lost dit het probleem niet op, probeer dan eerst de cache te wissen van de app. Geeft dit niet het gewenste resultaat? Wis dan ook de gegevens van NewPipe, je bent dan wel alle instellingen en favorieten kwijt.

 

Houd het icoontje van NewPipe even ingedrukt totdat er een pop-venster verschijnt met daarin de melding App-info, tik op de melding App-info, tik rechts onderin het verschenen venster op Gegevens wissen, tik op Alle gegevens wissen of Cache wissen

Deel deze pagina:

Volg ons op: