Amazon Prime, niet alleen voor video

Amazon Prime voor gratis verzending, streaming video, games en onbeperkte fotoopslag.

Amazon Prime: 2,99 per maand

Amazon heeft sinds kort een Nederlandse versie van zijn website gelanceerd. Naast winkelen heeft Amazon veel meer te bieden: Amazon Prime. Dit is een verzameling van diensten, bestaande uit streaming video, onbeperkte opslag van foto's, online gaming en gratis verzending op aankopen met het Prime logo. En dat voor maar €2,99 per maand! In eerste instantie was de aanbieding €2,99 per maand voor de eerste 6 maanden en daarna €5,99 per maand. Maar sinds de officiële opening van Amazon Nederland op 10 maart 2020 is de eerste maand gratis en betaal je daarna de standaard prijs van €2,99. Een goede deal, als je het mij vraagt!

Lees hieronder gauw verder wat Amazon Prime precies inhoudt en hoe je daar je voordeel mee doet.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video.

Je kunt Amazon Prime Video bekijken via de website, via de telefoon of tablet, tv , blu-ray speler, spelcomputer, Fire TV/Fire TV Stick en sinds kort ook via de Google chromecast. Naast aangekochte films en series heeft Amazon Prime ook eigen producties zoals ook Netflix die heeft, en hier heten ze Amazon Originals. Enkele voorbeelden hiervan zijn Hustlers, Jack Ryan, Green Book en The Grand Tour (voormalig Top Gear). Uiteraard ontbreekt de Nederlandstalige ondertiteling niet, je kunt ondertitelingen en audiosporen uit verschillende talen kiezen.

De dienst biedt films en series in 4K-resolutie aan, in tegenstelling tot Netflix hoef je hiervoor geen duurder abonnement af te sluiten. Wil je met meerdere familieleden tegelijk kijken? Dan is dat geen probleem, met Prime kun je namelijk op drie apparaten tegelijk kijken. Net zoals met Netflix kun je veel video's downloaden voor offline gebruik, handig voor onderweg, in bijvoorbeeld de trein. Zo verbruik je je databundel niet en heb je geen last van haperingen in het beeld.

Amazon Video heeft nog een unieke functie, genaamd X-Ray, die je in geen enkele andere video streaming dienst tegenkomt. Met X-Ray krijg je namelijk extra's voorgeschoteld over de serie of film die je aan het kijken bent. Het werkt intuïtief, terwijl je een film of serie aan het kijken bent, tik je even op het scherm van je telefoon of tablet. Links bovenin verschijnt dan X-Ray IMDb Alle waar je vervolgens op tikt en een een menu te zien krijgt. In Scènes navigeer je naar de verschillende scènes in de video, in Cast zijn alle acteurs met naam en foto afgebeeld, Bonuscontent bevat foto's en video materiaal zoals verwijderde scènes en vanuit Muziek kun je navigeren naar de scènes met de muziek uit de video.

Daarnaast kun je op data besparen, bijvoorbeeld onderweg in een restaurant, door de optie Data Saver (Data Besparing) in te schakelen in de app.

Android IOS

Amazon Prime Foto's

Amazon Prime Foto's.

Met Amazon Foto's krijg je onbeperkte online opslag voor al je foto's in originele resolutie met daarbij 5 GB aan opslag voor je video's en andere bestanden, deze 5 GB aan opslag gaat onder de naam Amazon Drive. Je kunt de opslag voor je foto's ook delen met 5 anderen via de optie Family Vault, oftewel Familie Kluis. Door middel van een uitnodiging krijgen zij ook ongelimiteerde opslag toegewezen. Diegenen met wie je de Family Vault deelt kunnen aangeven welke foto's zij privé willen houden en welke worden gedeeld. Via Groups kun je groepen met foto's aanmaken en die vervolgens delen door een uitnodiging te versturen. Ook zijn er apps beschikbaar voor Android, IOS en Windows. Vanuit deze apps kun je de foto's uploaden waarna je deze eventueel kunt verwijderen om opslagruimte beschikbaar te maken.

Amazon Foto's

Android IOS

Amazon Drive

Android IOS

Amazon Prime Games

Amazon Prime Games.

Amazon Games, ook bekend onder de naam Twitch Prime , is een dienst van Amazon die ook onder het Amazon Prime abonnement valt. Hou je van een potje gamen? Dan zul je hier vast interesse in hebben.

 • Bij Twitch Prime kun je maandelijks nieuwe spellen claimen, oftewel gratis downloaden.
 • Loot, oftewel een verzameling extra's voor in een game, zoals wapens, personages, skins, boosts en upgrades die voor een nog betere spelervaring zorgen zijn gratis te downloaden voor de meest populaire spellen.
 • Elke 30 dagen een gratis abonnement op je favoriete Game stream zonder advertenties, hier kun je je favoriete gamer aan het werk zien.
 • Bewaar Game streams 60 dagen i.p.v. 14 dagen op Twitch Prime, je kunt deze overigens achteraf ook downloaden.

Om gebruik te kunnen maken van Twitch Prime moet je dit account koppelen aan je huidige Prime-account. 

Android IOS

Amazon Prime Verzending

Amazon Pirme Verzending.

Houd je van shoppen, dan ben je bij Amazon natuurlijk aan het juiste adres. En het mooie is, dat je als Prime lid van gratis verzending geniet. Hieronder staan de voordelen van verzenden via Prime.

 • Onbeperkt gratis bezorgingen binnen twee dagen, met flexibele bezorgingsopties.
 • Gratis verzending op dezelfde dag op een grote selecte van lokale en internationale items.
 • Vroege toegang tot Lightning Deals.

Wil je profiteren van de snelle en gratis verzending? Rechts bovenin op de productpagina staat dan het Prime-logo met daarbij de informatie over wanneer het product verzonden wordt. Als het Prime-logo ontbreekt staat er eventueel vermeld dat de bezorging gratis is voor Prime-leden. 

Amazon Pime logo.

Gratis bezorging met Prime-logo

Android IOS

Lightning deals zijn aanbiedingen die gelden voor een bepaalde tijd of totdat de voorraad op is. Als Amazon Prime lid heb je een half uur eerder toegang tot deze deals, zodat de kans dat je mis grijpt een stuk kleiner is. Eén keer per jaar kan je als Prime lid koopjes jagen op Prime Day, die speciaal gereserveerd is voor Prime leden. Eigenlijk duurt dit evenement geen dag, zoals de naam doet vermoeden, maar 48 uur. Voor Prime Day is geen specifieke datum bekend, maar deze vindt ergens midden juli plaats. Afgelopen 2 jaar is er zelfs een concert gegeven gedurende Prime Day, die Prime leden gratis konden streamen. De verwachting is dat dit dit jaar weer gaat gebeuren. Afgelopen jaar bijvoorbeeld traden Taylor Swift, Dua Lipa, Becky G. en SZA op tijdens het concert.

Amazon Prime Music

Deze dienst is nog niet beschikbaar in Nederland (zie afbeelding: Chat Amazon), maar daar wordt aan gewerkt. Hiermee is het mogelijk om muziek te streamen via mobiel, laptop, Amazon Alexa en Google Home via de Chromecast optie. De streaming muziek dienst is wel beperkt als het gaat om de hoeveelheid muziek die je ermee kunt beluisteren. Het gaat in totaal om 2 miljoen liedjes, dit in tegenstelling tot Amazon Music Unlimited, waarbij je de keuze hebt uit 50 miljoen nummers. Voordelen van Amazon Prime Music zijn:

 • Luisteren naar 2 miljoen liedjes.
 • Reclamevrij luisteren.
 • Muziek beluisteren zo vaak als je wilt.
 • Muziek downloaden voor offline gebruik.
 • Duizenden samengestelde afspeellijsten en gepersonaliseerde radiostations.

Chat Amazon

Android IOS

Betaling Amazon Prime met iDEAL

Kon je onlangs geen Prime abonnement nemen omdat IDEAL als betaalmethode ontbrak, dan kan dat nu wel. Onlangs zijn de betaalopties van Amazon Prime uitgebreid met IDEAL. Tot voor kort was het alleen mogelijk om met een creditcard te betalen, zowel met een normale als prepaid creditcard. Prepaid creditkaarten zijn er in verschillende smaken, zoals de N26 prepaid kaart van Maestro die volledig gratis is of neem eens een kijkje op de website CreditCardvergelijking.nl voor een overzicht van gratis en betaalde prepaidkaarten.

Deel deze pagina:

Volg ons op: