Écht alles streamen met Stremio

Gratis films en series kijken met Stremio.

Aanbod op meerdere streamingdiensten

Wat als er een app is die alle streamingdiensten samen brengt?

Ben je op zoek naar een bepaalde serie of film op één van de vele streamingdiensten, zoals Netflix, Amazon Prime, Videoland, Google Play of Pathé thuis? Dan zit er niets anders op dan elke geïnstalleerde app te doorzoeken op de betreffende titel. Heb je eenmaal de titel gevonden, dan kan het zijn dat ie ook op andere streamingdiensten beschikbaar is tegen een lagere prijs. Zo varieert een film of serie vaak in prijs op verschillende streaming platformen. Heb je al een abonnement op zo’n dienst, bijvoorbeeld op Netflix? Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Om de prijzen te vergelijken zou je van elke dienst de app moeten installeren, dat is op zijn zachtst gezegd nogal omslachtig. 

Stremio, overzicht van films en series

Beschikbaar op meerdere platformen 

Dan heb ik goed nieuws, er bestaan zo'n app onder de naam Stremio. Deze is gratis verkrijgbaar in de app winkel van Google, Google Play. Stremio is niet alleen beschikbaar voor Android, ook IOS wordt ondersteund, zij het beperkt. Kijken op je laptop kan met de versie voor Windows, MacOS en Linux:

Gast of account

Na de installatie kun je ervoor kiezen om een account aan te maken, maar zonder account is de app ook prima te gebruiken, je moet dan kiezen voor Gast login.

Meerdere diensten voor dezelfde film

Zoek je in de app naar een film of serie en selecteer je deze, dan krijg je een lijst voorgeschoteld met de streaming diensten waar deze beschikbaar is met de bijbehorende prijs. Zo kun de film Bad Boys for Life met Will Smith downloaden bij Netflix, Apple iTunes, Google Play Movies, Rakuten TV, Microsoft Store en nog vele anderen.

Keuze uit verschillende aanbieders

Addons

Maar de echte kracht van Stremio zit in de addons, dit zijn een soort hulpprogramma's die je aan de app kunt toevoegen voor extra functionaliteit. Zo bieden de addons van Stremio extra videodiensten die veelal de nieuwste series en films gratis aanbieden. Zo passeren de nieuwste films, zoals Tom and Jerry, Soul en Tennet de revue. Maar ook tv-addons, sport-addons en add-ons met tutorials en muziekclips ontbreken niet.

Ontdek gratis films en series met Addons

Installeer de Addons naar keuze

Gratis?

Nu hoor ik je denken: "Hoe kan dit gratis worden aangeboden?". Nou, dat zit zo: De meeste van deze addons werken via het Bittorrent netwerk. Dit is een netwerk van gebruikers, waarbij de gebruikers bij elkaar de film of serie down- en uploaden. Gebruikers zijn onder te verdelen in Seeders en Leechers, de Seeders zijn de gebruikers die de hele film al hebben gedownload, de Leechers daarentegen hebben nog maar een deel van de film binnengehaald. 

Bittorrent

Zodra je een film aan het kijken bent via een van de addons voor Stremio ben je dus onderdeel van het Bittorrent netwerk en down- en upload je de film die je kijkt op de achtergrond, je ontvangt dus steeds een nieuw deel van de film, maar je uploadt deze ook weer naar andere gebruikers. Hier merk je niets van tijdens het kijken van de film.

(Il)legaal?

Op zich is hier niets mis mee indien je legale content, zoals films en series zonder copyright down- en uploadt, maar het meeste van de addons bevat materiaal met copyrights, dus is het bekijken hiervan niet legaal. Houd hier dus rekening mee! In Nederland word je hiervoor niet zo snel "op de bon geslingerd". Ben je hier toch niet zo happig op? Dan zou je een VPN kunnen gebruiken waarmee een beveiligde verbinding wordt opgezet.

Safe

Wil je liever voor safe gaan, dan kun je natuurlijk voor één van de legale streaming diensten gaan, zoal Netflix of Pathé Thuis. Kies je hiervoor, dan moet wel eerst de betreffende app geïnstalleerd zijn. De video wordt dan namelijk in de originele app afgespeeld, indien je voor een van de addons kiest wordt de video in Stremio zelf weergeven.

Rips

Heb je één van de addons geïnstalleerd, dan kun je na het kiezen van de titel verschillende versies hiervan selecteren, ook wel rips genoemd. De benamingen van deze zogenaamde rips bevatten naast de titel nog andere belangrijke informatie.

Kijk maar eens naar dit voorbeeld: 

Die Hard 4: Live Free or Die Hard (2007) 720p BrRip x264-YiFY

Titel van Rip

Deel Titel Beschrijving
Die Hard 4: Live Free or Die Hard De titel van de film
2007 Datum van verschijning van de film
720p De resolutie van de film
BrRip De bron van deze kopie, in dit geval een kopie van een Blu-Ray.
x264 De codec, oftewel het compressie algoritme van de film
YiFY Degene die deze film heeft verspreid

Andere informatie die je aantreft in de titel van de rip zijn: ondertitelingen in verschillende talen (NL, EN), nasynchronisaties (NL, EN) en audio codecs (AC3, MP3). In onderstaande tabellen zijn bronnen en resoluties vermeld die vaak voorkomen in de titel van een rip. Zo heb je toch een houvast over de kwaliteit van een film of serie. 

Verschillende bronnen

Bron Beschrijving
BrRip Kopie van een Blu-Ray.
DVDRip Kopie van een DVD.
WEBRip Kopie van de video die wordt gestreamd, doormiddel van screen capture, zoals Netflix of Amazon Prime. Kwaliteit varieert van redelijk tot orgineel.
WEB-DLRip Kopie van de gedownloade video, zoals Netflix of Amazon Prime. Kwaliteit hetzelfde als origneel.

Verschillende resoluties

Resolutie Beschrijving
720P 1280×720 pixels
1080P 1920 x 1080 pixels
4K 3840 × 2160 pixels
SD 640 x 480 pixels
HD 1280×720 pixels
FHD 1920 x 1080 pixels

Seeders & Leechers

Kijk je onder de titel dan staat daar nogmaals de resolutie met daaronder een getal vermeld, dit zijn de Seeders en Leechers. Hoe meer Seeders en Leechers, hoe sneller de film is geladen en hoe minder kans op haperingen. Datzelfde geldt voor de resolutie, hoe lager deze is, hoe sneller de film laadt.

Ondertiteling

Uiteraard is het ook mogelijk om bij deze rips de Nederlandse ondertiteling als standaard in te stellen. Mocht deze toch niet synchroon lopen met de video, dan kun je dit rechttrekken door deze te vertragen of te versnellen. Daarnaast zijn er opties aanwezig voor het vergroten of juist verkleinen van de ondertiteling. Een lichte achtergrond? Dat is ook geen probleem, je kunt namelijk een andere achtergrondkleur kiezen voor de ondertiteling. Is er geen Nederlandse ondertiteling aanwezig, dan zou je de video in een externe player (bijvoorbeeld VLC) kunnen openen vanuit Stremio en van daaruit een eigen ondertiteling kunnen openen.

Ondertiteling selecteren en synchroniseren behoort ook tot de mogelijkheden

Alternatief

Wil je de stream openen in je favoriete videospeler? Ook dat is mogelijk. Zelf gebruik ik VLC, de allesvreter als het om videoformaten gaat. Heb je een Google Chromecast of heb je een tv die dit ondersteunt, dan maak je van je telefoon een bioscoop door op het Chromecast icoontje te tikken als de film afspeelt. Wordt er geen video weergeven, gebruik dan een andere stream, datzelfde geldt ook voor geluid. De Chromecast heeft namelijk een beperkte ondersteuning als het om video en audio gaat.

Chromecast ondersteuning

Downloaden

Maar wat nou als je onderweg bent, dan vliegen de MB's er doorheen. Een doorsnee video neemt al snel 1,5 GB in beslag. Maar ook daar is aan gedacht, je kunt de cache (opslagruimte) van Stremio inschakelen en verhogen tot 10 GB zodat je meerdere films op kunt slaan en onderweg kunt bekijken.

Schakel de Cache size in om films onderweg te kunnen kijken

Download Stremio:

Android IOS

Deel deze pagina:

Volg ons op: