Sfeervolle kerstverlichting van Action

Een verlchte kerst met de Action.

Koopjes scoren

Zoals je weet kun je bij de Action leuke koopjes scoren, ook als het gaat om kerstversieringen. Elk jaar rond november lichten bij ons in de wijk de tuinen weer op, zo ook die van ons. Bij ons in de voortuin waren de buxusheggen en de buxusboom in de voortuin rond deze tijd altijd rijkelijk verlicht. Maar helaas, de buxusmot gooide roet in het eten. Na verschillende pogingen om deze plant weer tot leven te wekken, mocht het niet baten. Uiteindelijk, met pijn in het hart, heb ik ze alle drie in de groene container moeten proppen.

Led kerstboom van 2,5 meter

Maar, hoe nu verder? Op een zonnige dag, ergens achter in september liep ik door de Action. De eerste kerstspullen lagen al in de schappen, waaronder een heuse led kerstboom van 2,5 meter hoog, bestaande uit een hoge stang met aan weerszijden verlichte draden. Deze zou dus mooi op de plaats kunnen staan waar de buxusboom stond, precies in het midden van de voortuin.

Led kerstboom

Maar nu zat ik nog wel met twee lege plaatsen, waar voorheen de buxusheggen aan weerszijden van het pad richting de voordeur. stonden. Ondertussen was het al weer oktober en was bij de Action het kerst assortiment ook al weer gegroeid. Na even snuffelen viel mijn oog op een led kerstboompje van 1,60 meter hoog. Ideaal ter vervanging van beide buxusheggen, één aan elke kant.

En de prijs?

Daar hoef je het niet voor te laten! De Led Kerstboom van 160 cm hoog en met 160 lampjes kost slechts €19,95 en de XL Metalen Led Kerstboom van maar liefst 250 cm hoog en 500 lampjes slechts €24,95.

1. Led Kerstboom

Er is wel een kleine “maar”, de Led Kerstboom zet je vast met grondpennen,  een soort van tentharingen. Deze haringen zijn nogal aan de smalle en korte kant. Plaats je deze in de grond dan zal deze bij de eerste de beste windvlaag omwaaien, dus niet erg doordacht. Er is echter een goedkope oplossing voor dit probleem, bij de Gamma verkopen ze namelijk een setje van 10 tentharingen die dik en lang genoeg zijn, namelijk de “Travellife grondpen open oog staal 24 cm 10 stuks” voor €2,69. Plaats je deze kerstboom op je gazon dan zouden de bijgeleverde grondpennen waarschijnlijk wel voldoen.

Eigenschappen Led Kerstboom:

 

 • 160 cm hoog
 • 256 leds
 • Warm wit
 • Voor binnen en buiten
 • Timer functie: instelbaar tot 18 uur aan, in delen van 6 uur
 • IP44 (spatwaterdicht)

Inhoud van de verpakking van de led kerstboom

Twee led kerstbomen in de voortuin

De installatie

De installatie spreekt voor zich, je klikt beide delen in elkaar zodat het palletje van de onderste stang in het gaatje van de bovenste klikt. Vervolgens koppel je de stroomconnector van het onderste deel in die van de bovenste. Eenmaal op de plaats van bestemming druk je de grond het liefst eerst even aan met je voeten om daarna met de grondpennen de voet van de led boom met de bodem te bevestigen. Gebruik hiervoor het liefst tentharingen die langer en dikker zijn, zoals die van de Gamma. De kabel van 5 meter is in de meeste gevallen lang genoeg om het dichtstbijzijnde stopcontact te bereiken. Zo heb ik de kabel onder de voordeur doorgeleid naar het stopcontact in de gang. Zoals je op de foto ziet heb ik de kabels door een kabelbrug laten lopen, zo raakt de postbode niet verstrikt en raken de kabels niet beschadigd. Op zoek naar een goedkope kabelbrug, kijk dan een op de site van de Praxis en Conrad.

Verbindt niet alleen de stangen met elkaar, maar ook de connectoren

Vervang de grondpinnen door tentharingen.

De tentharingen van de Gamma

De kabels van de kerstversieringen lopen door speciale kabelgoten waar je overheen kunt lopen

De handleiding van de Led Kerstboom staat op de verpakking 

2. XL ledkerstboom

De xl led kerstboom zet je vast in de grond door middel van een grondanker, een soort van stervormige spies. De lichtslierten daarentegen worden aan de grond bevestigd door middel van grondpennen, oftewel een soort van tentharingen. Dit zijn dezelfde grondpinnen die geleverd worden als bij de led kerstboom, maar in tegenstelling tot voorgenoemde voldoen deze wel. Ze hoeven immers maar het gewicht van één lichtsnoer te dragen.

Eigenschappen XL Metalen Led Kerstboom:

 

 • 250 cm hoog
 • 500 leds
 • Warm wit
 • Voor binnen en buiten
 • Timer functie: instelbaar tot 18 uur aan, in delen van 6 uur
 • IP44

Inhoud van de verpakking van de xl led kerstboom

De xl led kerstboom in de voortuin

Installatie

De installatie is rechttoe rechtaan, net als bij de led kerstboom klik je de stangen in elkaar vast. Maar zorg er eerst voor dat je de lichtsnoeren bovenaan ontward hebt. Eenmaal buiten plaats je het geheel in de grond en haal je de lichtsnoeren één voor één los zodat niet alles door elkaar raakt, hierna bevestig je het metalen oogje aan de grondpin en druk je deze in de grond. 

Puntje van aandacht

Wat wel een puntje van aandacht is, is dat wanneer je de lichtsnoeren vastzet aan de grond of de grasmat het onderste lampje de grond raakt. Bij een flinke regenbui kan deze gemakkelijk in een plas met water komen te staan, waar deze lampjes natuurlijk niet voor zijn bedoeld. Ze zijn immers IP44 gecertificeerd, wat inhoudt dat ze spatwaterdicht zijn, dus een flinke regenbui wel overleven. Worden ze echter ondergedompeld, dan zijn ze binnen de kortste keren defect.

Voorkomen is beter dan genezen

Om bovenstaande te voorkomen zou je aan het haakje, onderaan het lichtsnoer, een tie-wrap in de vorm van een lus kunnen bevestigen. Zo zorg je er namelijk voor dat het onderste lampje de grond niet raakt. Op onderstaande foto heb ik elk lichtsnoer verlengd met een tie-wrap, deze zijn trouwens ook verkrijgbaar bij de Action voor maar €0,99.

Lichtsnoer verlengt met een tirap

De handleiding van de Action XL Led Kerstboom staat op de verpakking 

Eigen ervaring

Nu deze led-boompjes er al weer enige tijd aan branduren op hebben zitten, schijnen ze nog steeds zonder dat er ook maar een lampje is uitgevallen. Een groot voordeel is de 5 meter lange kabel die onder de voordeur loopt naar het slimme stopcontact in de gang. Nadeel zijn de bijgeleverde te korte en smalle grondpinnen waarmee ze niet goed vast te zetten zijn in de grond, maar waarschijnlijk wel in het gras. Hiervoor is echter een simpele oplossing, langere tentharingen of iets zwaars op de grondplaat plaatsen.

Deel deze pagina:

Volg ons op: