Zie het (Kerst)licht met de Action

Goedkope Kerstverlichting van de Action.

Het weer eist zijn tol

Elk jaar rond Kerst baadt ook onze achtertuin in een oase van licht, maar na enkele jaren trouwe dienst van twee lichtsnoeren zijn er te veel lampjes gesneuveld om de tuin nog mooi te verlichten. Ondanks dat de lichtsnoeren geschikt zijn voor buiten eist het weer zijn tol, met name vocht en vorst spelen hierbij een belangrijke rol.

Action vs Tuinland

In het verleden heb ik zowel met lichtsnoeren van de Action en Tuinland onze achtertuin mogen versieren. Toen kocht ik ze bij de Action, maar doordat ze na een seizoen al defect raakten ben ik overgestapt op die van Tuinland. Uiteindelijk bleken die niet veel beter, want tijdens het tweede seizoen vielen ook hier de lampjes van uit.

Tweede kans

Nu, enkele jaren later heb ik besloten om de lichtsnoeren van de Action een tweede kans te geven. Ik heb nu gekozen voor de iets duurdere variant van Luxuriance lights, voor €7,95 nog steeds een koopje. Zeker als je het internet afstruint, dan kom je dezelfde verlichting tegen voor een veel hogere prijs, bij Bol.com bijvoorbeeld met een prijs van €19,40.

Multicolor Lxuriance lights van de Action

Het lichtsnoer bij daglicht

Multicolor Luxuriance lights

Het gaat hierbij om een multicolor lichtsnoer met de kleuren rood, blauw, geel en groen, met acht verschillende modi. Dit lichtsnoer heeft trouwens ook het KEMA-keurmerk. Een apparaat met het KEMA-keurmerk is niet alleen veilig bevonden maar de kwaliteit is ook dik in orde. Wat ook een pre is, is dat er een 5 meter lang snoer aan zit, zo heb je voldoende lengte om een stopcontact te bereiken.

Energie besparen

Je verlichting dag en nacht aan laten staan is natuurlijk zonde van de energie. Het handmatig aan- en uitschakelen van de verlichting is natuurlijk ook niet ideaal. Een oplossing hiervoor is bijvoorbeeld een tijdschakelaar, een stopcontact met afstandsbediening of een slim stopcontact. De eerste twee heb ik jaren lang gebruikt, maar deze Kerst heb ik het anders aangepakt, ik heb nu namelijk gekozen om het slim te doen via een slim stopcontact. Dit geeft je niet alleen de voordelen van een tijdschakelaar of een stopcontact met afstandsbediening, zoals het aan- en uitzetten met de app wanneer je wilt of het instellen van een timer, maar ook het in- en uitschakelen op afstand, dus wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent en je bedenkt dat je de verlichting nog aan wilt zetten, behoort dat tot de mogelijkheden.

Voordelen slim stopcontact

Wil je de voordelen van zowel een tijdschakelaar als een stopcontact met afstandsbediening voor het bedienen van de verlichting? Dan ben je het beste af met een slim stopcontact. Enkele jaren geleden waren deze nog behoorlijk aan de prijs, maar tegenwoordig betaal je hooguit een paar tientjes. Koop je ze echter bij de Action, dan ben je nog goedkoper uit. Voor een LSC Smart Connect slimme stekker voor binnen betaal je €7,49, voor een LSC Smart Connect wifi duo-stopcontact voor buiten €14,95, zo kun je je verlichting makkelijk vanaf de bank bedienen met de bijbehorende app of met je Google Home. Let er bij de LSC Smart Connect slimme stekker op dat deze twee stopcontacten in beslag kan nemen in het geval van een stekkerdoos met meerdere stopcontacten en bij gebruik van geaarde stekkers, zoals bij ons in de woning het geval is. Een niet geaarde stekker kun je wel gerust in combinatie gebruiken.

LSC Smart Connect slimme stekker

LSC Smart Connect wifi duo-stopcontact

De eigenschappen van het lichtsnoer

Multicolor Lxuriance lights van de Action

Specificatie Waarde
Bestemming Binnen en buiten
Beschermingsklasse IP44 (spatwaterdicht)
Kleur Multicolor
Kabellengte tot aan lichtsnoer 5 m
Lengte lichtsnoer 13,9 m
Totale lengte 18,9 m
Voeding Netstroom
Keurmerk TÜV, GS & KEMA

Eigen ervaring

Ondertussen heb ik de lichtsnoeren opgehangen aan beide schuttingen en ze voldoen tot nu toe prima. De lengte is perfect, de lampjes schijnen mooi egaal en de acht verschillende modi zijn ook een welkome aanvulling, zelf laat ik ze continue schijnen i.p.v. speciale lichteffecten te gebruiken, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Daarnaast ben ik ook nog even naar de Action geweest voor de slimme stekkers, zowel voor buiten als binnen. Deze zijn in een handomdraai geïnstalleerd via de app, denk wel aan een goede Wi-Fi-dekking op de plaats van de slimme stopcontacten. Om dit te controleren zou je de app Wifi Analyzer voor Android of Network Analyzer voor IOS kunnen gebruiken.

 

Ondertussen, een jaar later branden de lampjes weer volop op een enkel lampje daargelaten. Maar dat is vergelijkbaar met de kwaliteit van duurdere soortgelijke verlichting van bijvoorbeel Tuinland, die beginnen na 2 seizoenen ook al wel keuren te vertonen.

Deel deze pagina:

Volg ons op: