De voordelige videodeurbel zonder abonnement

Inhoud verpakking Eufy Video Deurbel 1080P.

Geen Ring deurbel

Na vier jaar lang een Ring Video Deurbel te hebben gehad is het tijd voor een nieuwe. Geen Ring dit keer! Waarom niet? Ring is tegenwoordig onderdeel van Amazon, dus deze werkt naadloos samen met Alexa, de slimme speaker van Amazon. Deze werkt helaas niet met de Google Home, de concurrent van Amazon. En laat ikzelf nou een Google Home hebben waarmee ik niet alleen de verlichting bedien, maar ook bijvoorbeeld de thermostaat, het zonnescherm en de robotstofzuiger. De Ring valt dus buiten de boot, als er bijvoorbeeld aangebeld wordt geeft Google Home niet thuis.

Google Home

De Eufy video deurbel 1080P ondersteunt wél de samenwerking met de Google Assistent, Amazon Alexa en Apple Homekit, en dus alle slimme speakers en schermen met deze assistenten, zoals de Google Home en Google Home Hub. Je kunt deze deurbel dus koppelen aan een Google Home, wat legio mogelijkheden biedt. Je kunt bijvoorbeeld de Google Home Hub (met scherm) gebruiken om de video stream mee te bekijken. Ben je in het bezit van een Chromecast of een tv met geïntegreerde Chromecast, dan is het zelfs mogelijk om via de Google Assistent op je telefoon, de Google Home en Google Home Hub de spraakopdracht te geven om de videostream op je tv te bekijken. Wat ik wel had verwacht maar helaas nog niet mogelijk is, is dat de Google Home een beltoon afspeelt wanneer er wordt aangebeld. Wellicht dat een firmware update in de toekomst deze mogelijkheid wel biedt. Ben je in het bezit van een apparaat met de Amazon Alexa assistent, zoals de Amazon Echo of Dot, dan kun deze wel instellen als moderne gong voor de Eufy deurbel.

Opdrachten om de videostream te bekijken op de tv via Chromecast

Actie Zeg 'Hey Google' en vervolgens
Stream starten 'Laat [cameranaam] zien'
'Wat gebeurt er op [cameranaam]?'
'[Cameranaam] op [naam Chromecast-apparaat]'
'Speel [cameranaam] af op [naam Chromecast-apparaat]'
'Laat [cameranaam] zien op [naam Chromecast-apparaat]'
Stream stoppen 'Stop [naam van tv of Chromecast-apparaat]'

In bovenstaande video wordt uitgelegd hoe je Eufy camera's verbind met de Google Home, dit geldt dus ook voor de Eufy videodeurbel

Eufy Videodeurbel 

Logisch dus dat mijn keuze viel op de Eufy Video Deurbel 1080P, niet te verwarren met de Eufy Video Deurbel 2K. De video deurbellen van Eufy lijken namelijk sprekend op elkaar. Deze 1080P-versie is alleen verkrijgbaar met batterij en wordt geleverd met een chime, een moderne gong. Staat er iemand aan de deur dan speelt deze een melodie, daarbij heb je de keuze uit 10 verschillende beltonen. Helaas is er nog geen mogelijkheid om er zelf een te uploaden.

De bijbehorende Eurfy chime, oftewel gong

Scherp zat

Hoewel Eufy video deurbellen met 2K ondersteunt, (2 keer zo scherp als 1080P), is 1080P scherp zat. Vergeet niet dat de video ook gestreamd wordt als je onderweg wilt zien wie er voor de deur staat, een videostream van 1080P bekijk je vloeiender bij een mindere verbinding en niet onbelangrijk, 1080P verbruikt veel minder data dan 2K. In de app kan de videokwaliteit overigens worden ingesteld, standaard staat deze op "automatisch".

Geen jaarlijkse kosten

Wat deze video deurbel pas echt uniek maakt, is dat je hiervoor geen abonnement hoeft af te sluiten. Normaal gesproken worden de videobestanden opgeslagen op een server van de fabrikant waar je maandelijks abonnementsgeld voor betaalt.

Bij de Eufy kun je ervoor kiezen om de beelden op een sd-kaart op te slaan die je in de Chime plaatst. Bijkomend voordeel is dat je de video’s in eigen beheer hebt en je zelf bepaalt hoe lang je ze bewaart.

Opslag op de sd-kaart i.p.v. op de cloud

Opslag in de cloud?

Wil je om wat voor reden toch gebruik maken van opslag in de cloud, dan kan dat ook. Eufy biedt namelijk twee verschillende abonnementsvormen aan:

 

Basic Plan:

 • 1 apparaat
 • 30 dagen opslag voor je video's
 • $2,99 per maand (als je per maand betaald)
 • $2,50 per maand (als je per jaar $29,99 betaald)
 • Betaling met creditkaart (Tip: Heb je geen creditkaart, dan zou je een prepaid creditkaart kunnen gebruiken)

 

Plus Plan:

 • 10 apparaten
 • 30 dagen opslag voor je video's
 • $9,99 per maand (als je per maand betaald)
 • $8,33 per maand (als je per jaar $99,99 betaald)
 • (Tip: Heb je geen creditkaart, dan zou je een prepaid creditkaart kunnen gebruiken)

Batterij

Deze Eufy deurbel is uitgerust met een batterij van 5000mAh, oftewel met een gebruiksduur van 120 dagen, waarbij Eufy uitgaat van 15 gebeurtenissen van elk 20 seconden per dag. Gebruik je de bel alleen voor het aanbellen en niet voor live view of bewegingsdetectie, dan zou de batterij het nog langer kunnen uithouden. Nadeel is natuurlijk wel dat je de bel moet verwijderen voor het opladen, daar staat dan weer het gemak van de installatie tegenover. Hiernaast zie je hoe je de levensduur van de batterij kunt verlengen, aan opties geen gebrek. Wanneer de batterij opgeladen dient te worden, duurt dit ongeveer 6 uur bij een volledig lege batterij.

Na ongeveer een maand is er nog 84% aan energie over

Eigenschappen

Naast bovenstaande ondersteunt deze deurbel tweeweg communicatie, waarbij je met elkaar kunt praten. AI (Artificial Intelligence), waarmee mensen worden geïdentificeerd, noodzakelijk indien de bewegingsdetectie staat ingeschakeld, zo worden er immers geen voorbijrijdende auto's of dieren geregistreerd. WDR (Wide Dynamic Range) zorgt ervoor dat degene die aan de deur staat goed zichtbaar is bij tegenlicht, iets wat ontbrak bij de eerdere video deurbellen.

 

4:3 aspect ratio, wat staat voor de beeldverhouding, 4:3 zorgt ervoor dat het beeld verticaal groter is zodat je de persoon voor de deur in vol ornaat kunt zien. Snapshot verstuurt een melding naar je telefoon met een foto van degene voor de deur staat, zo kun je makkelijk beoordelen of je de video stream wilt bekijken of niet, handig als je ergens bent met slecht bereik of dat je op je databundel wilt besparen. Stel je je video deurbel zo in dat ook bewegingen worden gedetecteerd, dan kun je zones instellen waarin die bewegingen worden geregistreerd. Dit is handig als je bijvoorbeeld langs een druk voetpad woont, zo wordt immers niet elke beweging geregistreerd en word je niet bedolven onder de meldingen. Bijkomend voordeel is dat de batterij zo veel langer meegaat. Als laatste, maar niet geheel onbelangrijk, de IP65-certificering, deze zorgt ervoor dat de deurbel buiten blijft functioneren. Zo is deze getest op invloeden van stof en water en is zelfs sproeiwaterdicht i.p.v. spatwaterdicht.

Eigenschappen Eufy video deurbel 1080P

Beveiliging

Bang voor ongenode gasten? Dan vind je onder de knop Beveiliging twee tabbladen: Modi en Automation. Onder Modi kun je aangeven of je Thuis of Afwezig bent of dat alle triggers van de videodeurbel Uitgeschakeld moeten worden. Zo kun je onder de modus Thuis en Afwezig aangeven wat er moet gebeuren als er beweging wordt gedetecteerd, daarbij kun je kiezen uit Video opnemen, Pushmelding of WiFi-deurbel Chime-alarm. Wil je uit je eigen huis ontsnappen zonder dat alle toeters en bellen afgaan dan is het mogelijk om een Alarmvertraging en een Vertraging bij weggaan in te stellen. Via Geofencing kun je voorgenoemde modi (Thuis, Afwezig en Uitgeschakeld) dan weer gebruiken om deze te activeren of te deactiveren wanneer je weggaat of thuiskomt. Door middel van Schema kun je zelf bepalen wanneer een van de modi wordt geactiveerd of juist wordt gedeactiveerd.

 

De verschillende beveiligingsmodi die je kunt kiezen

Automation

Met Automation koppel je verschillende Eurfy apparaten aan elkaar. Je hebt hiervoor jammer genoeg wel een homebase nodig, een soort van centrale die alle Eufy apparatuur aanstuurt. Zo zou je bijvoorbeeld een Automation kunnen maken door bij beweging, die de Eufy videodeurbel detecteert, een andere Eufy beveiligingscamera video op te laten nemen. Maar dit valt natuurlijk ook te realiseren met IFTTT wanneer dit wordt ondersteund.

Verschillende Eufy-apparaten aan elkaar koppelen

De installatie

De installatie van deze videodeurbel stelt eigenlijk niet veel voor:

 1. Je plaatst de chime (gong) in het stopcontact.
 2. Je schroeft de montagebeugel vast met bijgeleverde schroeven en pluggen voor bevestiging op hout en steen.
 3. Wil je de bel onder een hoek plaatsen zodat deze schuin naar voren filmt dan kan dat met de montage
  wig.
 4. Je verbindt beide apparaten met de app en stelt ze in.

 

Voor een gedetailleerde beschrijving staat hieronder een instructievideo en handleiding.

Handleiding van de Videodeurbel en chime

Korte handleiding om de videodeurbel en chime te installeren

De prijs

Maar nu het allermooiste. En dat is de prijs, voor nog geen 100 ben jij de trotse eigenaar van een mooie, veelzijdige video deurbel die je ook nog eens zo hebt terugverdiend doordat je geen abonnementsgeld hoeft te betalen. Als je de aanbiedingen in de gaten houdt kun je hem nog goedkoper aanschaffen, zo heb ik deze deurbel voor 79 in mijn bezit kunnen krijgen inclusief sd-kaartje.

Eigen Ervaring 

Na ongeveer vijf maanden de deurbel te hebben gebruikt kan ik zeggen dat ik positief ben verrast. De video- en audiokwaliteit is dik in orde, de opslag op de sd-kaart werkt perfect en de app zit vol instellingen waarmee je alles naar jouw wens kunt afstemmen. Nadeel is de beperkte ondersteuning voor de Google Assistent, je kunt de video weliswaar op je tv met Chromecast of je Google Hub streamen via een spraakopdracht, maar niet instellen als gong. HIermee bedoel ik dat je een ringtone hoort via de Google Home (Nest Audio) speaker of video ziet via de Google Hub (Nest Hub) indien er wordt aangebeld. Deze ondersteuning is vorig jaar pas door Google voor andere fabrikanten in het leven geroepen, dus via een firmware update zouden ze deze functionaliteit in de toekomst nog kunnen toevoegen. Aangezien de deurbel al twee keer een firmware update heeft gehad in de afgelopen maanden acht ik dit zeker niet onmogelijk.

 

In de vijf maanden (van december t/m april) dat de deurbel in gebruik is zit het niveau van de batterij op 38% waarbij er wekelijks ongeveer vijf keer is aangebeld en daarvan meestal een videofragment is opgeslagen. Hierbij valt op, dat ondanks de koude wintermaanden december, januari en februari, er toch nog 38% energie over is. Met koud weer neemt de opgeslagen energie in een batterij namelijk drastisch af. Ook de opslag en het afspelen van de video's op de sd-kaart in de chime verloopt vlekkeloos.

 

Deel deze pagina:

Volg ons op: