Goedkoop reizen met de trein

Minder betalen voor een treinreis.

Ga je zo nu en dan een dagje uit met de trein, struin dan altijd eerst even de sites af waar de aanbiedingen van dat moment op staan vermeld. Zo is er elk moment van het jaar wel een leuke aanbieding te vinden. Voorbeelden hiervan zijn: Goedkoop-treinkaartje.com, NS.nl, Actievandedag.nl en Treinreiziger,nl. Hieronder wordt beschreven hoe het bestellen van een treinkaartje bij Vakantieveilingen.nl in zijn werk gaat. Maar dit is vergelijkbaar met andere goedkope treinkaartjes.

1.

Aanbieding

Bestel de aanbieding, zoals in dit voorbeeld: 2 x een enkele treinreis voor €20,- bij VakantieVeilingen.nl.

a.

Na het afrekenen krijg je per e-mail 2 coupons met daarop een unieke code die je gebruikt voor het bestellen van het kaartje.

b.

Ook kun je een e-mail ontvangen met daarin een couponcode in de vorm van een link. Tik je hierop, dan wordt automatisch de webpagina van de NS geopend met de couponcode al ingevuld.

2.

Couponcode verzilveren

Je klikt op de bijgevoegde link die naar de bestelpagina van de NS verwijst, hierop vul je een van de couponcodes in en tikt op Verzilveren.

3.

Reis- en persoonlijke gegevens

a.

Op de daarop volgende pagina vul je de reisdatum, het vertrek- en aankomststation en de persoonlijke gegevens in van de reiziger die het kaartje gaat gebruiken.
b.

De klasse en het aantal reizigers kunnen niet worden veranderd.
c.

Ook kun je hier het e-mailadres van degene invullen voor wie de kaartjes zijn bestemd.
d.

Tik op Bestellen of op Nog een Couponcode Verzilveren.

4.

Controleer reis- en persoonlijke gegevens

a.

Controleer je persoonlijke- en reisgegevens. Vul eventueel een kortingscode in.
b.

Vul het e-mailadres in voor een bevestigings e-mail en het kaartje.
c.

Zet een vinkje voor het accepteren van de voorwaarden.
d.

Tik op Bestelling afronden.

5.

Bevestiging ontvangen en treinkaartje uitprinten

a.

Hierna ontvang je binnen 15 minuten een e-mail met daarin een link om je treinkaartje op te halen, tik op deze link om de webpagina te openen.

Hierop staan twee knoppen, namelijk in NS app en PDF.
c.

Tik je op in NS app dan wordt het kaartje in de NS app geopend (indien geïnstalleerd). Je kunt dit kaartje op het station laten scannen vanaf de telefoon door het poortje en door de conducteur.
d.

Tik je op PDF dan wordt het kaartje in een PDF viewer geopend en kan je het uitprinten. Je kunt dit kaartje op het station laten scannen vanaf papier of de telefoon door het poortje en de conducteur.

6.

Op reis

a.

Eenmaal op het station kun je door de poortjes door de barcode te laten scannen door de barcodelezer. Dit kan vanaf de telefoon of van papier. Gebruik hiervoor het poortje met de scanner met de vermelding Scan ticket, deze heeft ook een verlicht vlak. De andere scanners zijn voor OV kaarten. Als de conducteur langskomt kan deze zowel de barcode van papier als van je telefoon scannen, vanuit de NS-app of vanuit een PDF-app. Vergeet ook niet je legitimatie mee te nemen aangezien hiernaar gevraagd kan worden.

 

Handig om te weten: als het station poortjes open heeft, hoe je niet in- of uit te checken met een kaartje als dit. Het is slechts je vervoersbewijs en het is overduidelijk betaald. Dit kan kostbare seconden schelen als je je trein moet halen.

Actievandedag.nl

Goedkooptreinkaartje

.com

NS.nl

Treinreiziger.nl

Deel deze pagina:

Volg ons op: