Leven Met Korting » Transport » Onterechte boete? Maak kosteloos bezwaar!

Onterechte boete? Maak kosteloos bezwaar!

Gratis bezwaar maken tegen een boete.

Onterechte boete?

Wel eens onterecht een boete gehad? Dat kan de beste overkomen. Met een boete bedoel ik dan een lichte overtreding, zoals een parkeerboete, een snelheidsovertreding door bijvoorbeeld een scanauto of flitspaal, fout parkeren of door rood rijden. Wil je echter bezwaar maken? Dan is dat nogal een rompslomp. Maar dat kan makkelijker en niet geheel onbelangrijk: "gratis" met AppJection!

M-boete

Via de website van het CJIB hoef je dus niet de procedure te doorlopen om bezwaar te maken tegen een boete, maar neemt AppJection dit gratis voor jou uit handen. Het gaat hierbij om de zogenaamde M- boete, oftewel Mulderboete, dit is een vernoeming naar Albert Mulder, een vroegere secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie. De wet heet officieel "Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften". Deze kan je herkennen aan de hoofdletter M in de rechterbovenhoek op de boete.

Voorbeeld van Mulderboete.

Voorbeeld van Mulderboete

Addertje?

Nu zul je je afvragen: "Wat is het addertje onder het gras?". Die is er niet, althans niet voor jou! Appjection wordt namelijk betaald door de overheid indien zij de zaak winnen. Verliezen zij, dan ontvangen zij niets. Zou jezelf bezwaar maken dan krijg je hiervoor geen vergoeding.

Procedure

De procedure om bezwaar te maken is simpel en bestaat uit drie stappen:

  1. Het uploaden van de boete.
  2. Het beantwoorden van vragen over de situatie.
  3. Het machtigen van AppJection.

Flitsfoto opvragen

Heb je een snelheidsovertreding begaan en daarvoor een boete gekregen, maar weet je niet zeker over dit terecht is, dan zou je de flitsfoto kunnen opvragen. Dit gaat simpel online, door met je DigiD in te loggen op de website van het CJIB. Heb je geen DigiD, dan zou je deze hier kunnen aanvragen of de foto laten opsturen per post.

Snelheidscamera.

Deel deze pagina:

Volg ons op: