Onterechte boete? Maak kosteloos bezwaar!

Gratis bezwaar maken tegen een boete.

Onterechte boete?

Wel eens onterecht een boete gehad? Dat kan de beste overkomen. Met een boete bedoel ik dan een lichte overtreding, zoals een parkeerboete, een snelheidsovertreding door bijvoorbeeld een scanauto of flitspaal, fout parkeren of door rood rijden. Wil je echter bezwaar maken? Dan is dat nogal een rompslomp. Maar dat kan makkelijker en niet geheel onbelangrijk: "gratis" met AppJection!

M-boete

Via de website van het CJIB hoef je dus niet de procedure te doorlopen om bezwaar te maken tegen een boete, maar neemt AppJection dit gratis voor jou uit handen. Het gaat hierbij om de zogenaamde M- boete, oftewel Mulderboete, dit is een vernoeming naar Albert Mulder, een vroegere secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie. De wet heet officieel "Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften". Deze kan je herkennen aan de hoofdletter M in de rechterbovenhoek op de boete.

Voorbeeld van Mulderboete

Addertje?

Nu zul je je afvragen: "Wat is het addertje onder het gras?". Die is er niet, althans niet voor jou! Appjection wordt namelijk betaald door de overheid indien zij de zaak winnen. Verliezen zij, dan ontvangen zij niets. Zou jezelf bezwaar maken dan krijg je hiervoor geen vergoeding.

Procedure

De procedure om bezwaar te maken is simpel en bestaat uit drie stappen:

  1. Het uploaden van de boete.
  2. Het beantwoorden van vragen over de situatie.
  3. Het machtigen van AppJection.

Flitsfoto opvragen

Heb je een snelheidsovertreding begaan en daarvoor een boete gekregen, maar weet je niet zeker over dit terecht is, dan zou je de flitsfoto kunnen opvragen. Dit gaat simpel online, door met je DigiD in te loggen op de website van het CJIB. Heb je geen DigiD, dan zou je deze hier kunnen aanvragen of de foto laten opsturen per post.

Plaats delict

Wil je weten waar je precies bent geflitst, dan staat op de boete de plaats, het wegnummer en het hectometerpaaltje vermeld. Met behulp van deze informatie achterhaal je de precieze locatie waar je bent geflitst via de website HMPaal.nl. Hier geef je dan het wegnummer en het nummer van de hectometerpaal op, vervolgens zie je in Google Maps precies waar je bent geflitst. Tip! Gebruik street view.

Foto opvragen bij het CJIB is zo gepiept, toevallig laatst zelf geflitst

1

Tik op de knop Maak bezwaar.

2

Tik op de knop Upload je foto om de een foto te maken van de boete of een afbeelding daarvan te selecteren.

3a

Beantwoord de vragen die op de situatie van toepassing zijn.

3b

Tik op de knop Jouw gegevens om je persoonlijke gegevens in te vullen.

4a

Vul je persoonlijke gegevens in.

4b

Tik op de knop Ondertekenen om je handtekening digitaal te plaatsen.

5

Tik op de knop Bevestigen om alle informatie te versturen.

Deel deze pagina:

Volg ons op: