Gratis verzekerd betalen zonder retourkosten? PayPal!

Veilig en verzekerd betalen met retourkosten vergoeding met PayPal.

Vervanger iDEAL

Betalen met iDEAL is veilig en lekker makkelijk, tenminste in Nederland, want over de grens heb je er niets aan. Maar: zijn er problemen met de zending en geeft de webshop niet thuis? Dan kun je fluiten naar je centen, iDEAL biedt namelijk geen verzekering. Moet je een pakketje retourneren, dan moet je de retourkosten vaak zelf betalen, ook hier komt iDEAL je niet tegemoet. De oplossing? PayPal! Met de gratis betaaldienst PayPal kun je namelijk wel internationaal verzekerd betalen en krijg je ook nog eens de retourkosten vergoed.

Werking PayPal

Wil je betalen met PayPal dan moet je natuurlijk eerst een account aanmaken, dit gaat zoals bij de meeste accounts. Hierna kun je een bankrekening, een creditcard of saldo toevoegen waarvan PayPal het bestelbedrag kan afboeken. Wil je snel met PayPal kunnen betalen stort dan een bedrag op je wallet via IDeal of bankoverschrijving, vervolgens kun je met dit saldo aankopen doen. Het is ook ideaal als je je bankrekening of creditcard niet wilt koppelen aan PayPal. Doe je een bestelling bij een webshop dan word je voor de betaling doorverwezen naar de website of app van PayPal, je logt in met je inloggegevens en eventuele 2-factoor verificatie, het te betalen bedrag evenals je adres zijn al voor je ingevuld. Na de betaling wordt het bedrag enkele dagen later van je bankrekening, creditcard of saldo afgeboekt.

Veiligheid

Uiteraard heeft PayPal een Android en IOS-app, te vinden in de Play en App Store. Ook is het mogelijk om 2-factoor verificatie in te schakelen in het kader van de veiligheid. Bij 2-factoor verificatie wordt na het inloggen een code verstuurd via sms of er wordt er een berekend via een app zoals Google Authenticator, deze code moet je invullen om in je account te geraken. Deze extra veiligheidslaag moet je eerst zelf activeren in je account. Zorg er uiteraard ook voor dat automatisch inloggen niet is ingeschakeld aangezien kwaadwillenden hiermee ook aankopen kunnen doen als je je telefoon niet hebt beveiligd met een pincode of iets soortgelijks.

One Touch

One Touch is een snelle manier van betalen. Bij One Touch hoef je niet eerst in te loggen, maar krijg je direct de bestelinformatie te zien welke je alleen nog hoeft te bevestigen. One Touch kun je op verschillende manieren instellen, door een bestelling te doen en bij het inloggen “Ingelogd blijven" te selecteren of door naar paypal.com/onetouch te surfen. Let op, dit moet op elk apparaat voor elke app of browser worden ingesteld.

Overmaken, Betaalverzoek & Pot Maken

Wil je een bedrag overmaken naar bijvoorbeeld een bedrijf, een persoon of je eigen bankrekening, dan kun je ook bij PayPal terecht. Dit is helemaal gratis. Voorwaarde is wel dat diegene ook een PayPal account moet hebben. Ook kun je met PayPal een betaalverzoek doen, te vergelijken met een tikkie, dit heet bij PayPal PayPal.Me. HIervoor moet de betalende partij ook een PayPal account hebben. Om deze optie te kunnen gebruiken moet je eerst een apart profiel aanmaken, je kiest eerst een foto van bijvoorbeeld jezelf en daarna maak je je persoonlijke PayPal.Me link, bijvoorbeeld PayPal.Me.ErikEvertsen. Met Een Pot Maken kun je geld inzamelen voor een bepaald doel, samen met anderen.

Aankoopbescherming

Met PayPal geniet je aankoopbescherming: wordt een product niet geleverd of voldoet het niet aan de omschrijving dan krijg je het bedrag terug. Kun je bij de webshop kiezen voor een extra verzekering die schade en/of het niet leveren van het product dekt, dan hoef je, indien je met PayPal betaald, geen extra verzekering te nemen. Dit wordt immers gedekt door PayPal. Binnen 180 dagen na betaling moet je een geschil openen bij PayPal, via dit geschil probeer je het eerst op te lossen met de verkoper. Lukt dit niet dan moet je binnen 20 dagen na het openen van het geschil overgaan tot een claim. PayPal beoordeelt dan de claim en betaalt het volledige bedrag inclusief verzendkosten terug indien de claim in je voordeel wordt beslist.

Retourneren

Ook retourneren is gratis indien de verkoper retourkosten in rekening brengt. PayPal vergoedt maximaal €30,- per retourzending, in totaal 12 keer per kalenderjaar. Dit geldt voor alle lokale postdiensten. Je kunt van deze service gebruik maken indien je binnen 30 dagen het product retourneert. Voordat je een bestelling doet moet je de retourservice eerst activeren in je account.

Verkopen

Uiteraard is het met PayPal ook mogelijk om te verkopen, hiermee zullen kopers eerder geneigd zijn om een bestelling te doen vanwege de aankoopbescherming en retourservice die zij genieten. Voor de verkoper zijn er geen extra kosten verbonden aan de retourservice. Met PayPal Facturen is het zelfs mogelijk om offertes en facturen aan te maken en te beheren, compleet met bedrijfslogo.

Eigen Ervaring

Ik gebruik zelf al jaren PayPal, voornamelijk om aankopen mee te doen bij webshops. Tot nu toe ben ik er zeer over te spreken. Het is niet alleen handig doordat veel webshops deze betaalmethode aanbieden, maar het is ook veilig bij minder betrouwbare webshops. Onlangs deed ik een aankoop van een Google Home voor een wel zeer lage prijs op eBay, zo laag dat ik het niet helemaal vertrouwde. Maar ik nam het risico toch omdat ik wist dat als ik het niet geleverd zou krijgen PayPal mij het geld terug zou storten. Uiteindelijk bleek de deal te mooi om waar te zijn en kreeg ik netjes het aankoopbedrag teruggestort op mijn PayPal wallet. Ook bij retourzendingen heb ik binnen enkele dagen de verzendkosten teruggestort gekregen.

PayPal

Deel deze pagina:

Volg ons op: