Slimme led-strip voor een prikkie? Action!

Goedkope led-strip kopen bij de Action!

Speelgoed Banners

Aanbieding

Na het lezen van enkele positieve reviews over slimme verlichting van de Action was het tijd om de proef op de som te nemen. Tijdens één van onze bezoeken aan de Action was de slimme led-strip toevallig ook nog in de aanbieding, van €19,95 voor €16,95, een super koopje dus.

Handleiding

Eenmaal uitgepakt, ben ik aan de installatie begonnen. De bijgeleverde handleiding is nogal summier, over de daadwerkelijke installatie van de led-strip wordt met geen woord gerept. Maar met een beetje gezond verstand en YouTube kom je een heel eind. Wat mij wel opviel is dat er geen volledige handleidingen te vinden zijn over het installeren van led-strips op YouTube. Je moet echt overal beetjes bij elkaar rapen voor een goed beeld van de installatie.

Handleiding Action LSC Led-strip

Video's

Dus vandaar dit artikel met bijbehorende video's. In de eerste video leg ik uit hoe de installatie van de strip in zijn werk gaat met de daarbij behorende tips. De tweede video bevat de installatie via de LSC Smart Connect app. In de derde video laat ik zien hoe je de app gebruikt.

3M plaklaag

Nu mijn dochter de strip enkele weken in gebruik heeft, ben ik toch best blij verrast over de kwaliteit. De verlichting is over de gehele strip egaal en reageert direct op de bediening in de app. Ondanks de 3M plaklaag laat de strip op enkele punten helaas wel een beetje los. Misschien toch net een plekje overgeslagen tijdens het ontvetten of is de ondergrond te glad? Laat de strip los, dan zijn hier gelukkig verschillende oplossingen voor:

 

Action LSC led-strip - 3M plaklaag

Functies app

De app loopt niet vast, reageert snel en is behoorlijk uitgebreid, zo kun je met het witte kleurenwiel wittinten kiezen, kleuren in elkaar laten overlopen met het kleurenwiel, verschillende scènes kiezen, zoals nacht, lezen, schitterend en prachtig. En op het laatste tabblad laat je de verlichting op de maat van de muziek dansen. Kortom een veelzijdige app waarmee je naast de led-strip ook andere slimme verlichting van Action kunt bedienen.

Tuya platform

Alle slimme producten van Action, maar ook van veel andere fabrikanten, zoals Woox, Marmitek en Archos, draaien op het Tuya platform. Tuya is een groot Amerikaans-Chinees bedrijf dat de achterliggende techniek verzorgt voor slimme producten, zoals deze led-strip en de rest van het slimme assortiment van de Action, zoals verschillende lampen, afstandsbediening, bewegingssensor en sirene.

Smart Live - Smart Living app

De app van LSC zou dus ook met voornoemde merken kunnen werken. Veel Chinese slimme producten, zoals bijvoorbeeld de slimme stekker van BlitzWolf werken met Tuya. Tuya zelf heeft de Smart Live - Smart Living app waarmee je alle slimme producten die werken met Tuya kan bedienen. Zelf gebruik ik de app voor het bedienen van twee slimme stekkerbakken en stopcontacten van verschillende merken.

Specificaties:

  • RGB (Rood, Groen, Blauw): 16 kleuren
  • Verschillende wittinten: 2700 - 6500 K (Kelvin)
  • Lengte: 5 m
  • Tape: 3M zelfklevend
  • Inkorten: 10 cm
  • WiFi: 2.4 GHz
  • Adapter: 20W
  • Lengte adapter snoer: 1,5 m
  • Bediening: afstandsbediening & app LSC Smart Connect
  • 15.000 branduren

Action LSC led-strip - specificaties

De installatie van de Action led-strip

Het toevoegen van de led-strip in de Action LSC Smart Connect app.

De werking van de Action LSC Smart Connect app.

Laat de kleuren van de strip verschieten met de bijbehorende app.

Deel deze pagina:

Volg ons op: