Altijd korting op zak met deze apps

Lekker goedkoop shoppen met deze apps.

Veel winkels, restaurants en bioscopen hebben tegenwoordig hun eigen app waarmee leuke kortingen kunnen worden bedongen. Deze hebben vaak een klantenpas aan boord die vanaf de telefoon gescand kan worden, dat scheelt al weer een pasje in de portemonnee. Door kortingscoupons te laten scannen bij de kassa kun leuke kortingen vergaren. Ook zijn er vaak aanbiedingen of winacties waarvan je gebruik kunt maken. Hieronder volgen een aantal korting apps waarvan ik vind dat ze de moeite waard zijn:

Bioscoop

Pathé All Stars

Punten en acties

Met de Pathé All Stars App spaar je punten en stempels voor kortingen of gratis producten. Ook zijn er regelmatig prijzen te winnen.

Sterren (Punten)

Bij elke Euro die je besteedt krijg je 10 sterren, oftewel punten. Na het kopen van bijvoorbeeld een bioscoopkaartje worden de punten bijgeschreven, deze kun je zelf houden of binnen 24 uur delen met iemand anders. Kom je net wat punten tekort voor een cadeau, dan zou je op deze manier toch nog door de hulp van een vriend of vriendin genoeg punten bij elkaar kunnen sprokkelen. Heb je een Pathé Unlimited abonnement dan spaar je automatisch elke maand punten (na je minimale abonnementsduur van 4 maanden) gedurende de periode van je abonnement.

Geldigheid

De gespaarde punten zijn maximaal 1 jaar geldig.

Inwisselen

De gespaarde punten kun je inwisselen voor kortingsvouchers die je vervolgens weer kunt gebruiken voor korting op dranken, snacks, bioscoopkaartjes of gratis producten.

Acties

De acties werken door middel van een spaarkaart. Heb je drie stempels, dan kun je deze inwisselen voor een voucher waarmee je aanspraak kunt maken op de actie. Je verdient dus eigenlijk dubbelop, naast sterren spaar je namelijk ook stempels. Zo zijn er acties die je recht geven op een gratis bioscoopkaartje bij drie bioscoopbezoeken of een gratis drankje bij het kopen van drie drankjes.

Prijs

Regelmatig zijn er prijzen te winnen, zoals bijvoorbeeld een meet en greet met een acteur of regisseur.

 • Punten sparen
 • Acties
 • Prijzen
 • Punten delen met andere gebruikers

Android IOS

Restaurant

Burger King

Nieuwe app

Sinds kort is er een nieuwe Burger King app beschikbaar, de officiële Nederlandse editie. De Burger King app van voorheen was de Duitse versie. Deze is straks niet meer te gebruiken.

Indeling

Bij het installeren van de app moet je wel een nieuw account aanmaken of opnieuw inloggen met Facebook of Google, wil je van alle kortingen gebruik kunnen maken. De app is ingedeeld in vijf pagina’s:

 1. Home (met daarop je BK-pas (BK ID), Mijn Rewards, Mijn Coupons en Currently Hot).
 2. Map (de dichtstbijzijnde Burger King restaurants).
 3. Het Kroontje (hetzelfde als Home, met Mijn Boosters als toevoeging).
 4. What’s Hot (een samenvatting van losse etenswaren en de BK-menu’s).
 5. Profile (Van Mijn account, Wachtwoorden, Voltooi je profiel tot Uitloggen).

Koringscoupons

Uiteraard zijn in deze versie ook de kortingscoupons aanwezig, je hoeft nu niet meer zo vaak te tikken om een coupon te activeren. Scheelt weer stress bij de kassa. Er zijn twee soorten coupons, namelijk die je meerdere keren kunt gebruiken en de One Time Only coupons, die maar één keer gebruikt kunnen worden.

Kortingspunten

Ten opzichte van de oude app is deze versie uitgebreid met het sparen van kortingspunten, waarmee voor gratis producten gespaard kan worden. Voor elke bestede Euro krijg je 4 punten. Scan je BK ID zelf bij de order kiosk of laat je BK ID scannen bij de kassa of Drive Thru, betaal en ontvang direct coins in de app. Naast het ontvangen van coins via een bestelling is het ook mogelijk om met Boosters, waarmee je je puntensaldo snel kunt verhogen, punten te sparen. Zo zijn er Boosters genaamd Your Birthday Present en Tell Us About You, Met laatstgenoemde krijg je 25 BK coins voor het invullen van je profiel.

Voorwaarden

Maximaal drie keer per dag kun je je BK ID laten scannen om punten te verzamelen en is er een limiet van maximaal 3.000 coins die gespaard kunnen worden op je account. De geldigheidsduur van de munten bedraagt 12 maanden. Deze kunnen ingewisseld worden voor gratis producten in de categorie Mijn Rewards. Naast het sparen voor gratis producten kun je ook sparen voor een korting van €10 op je bestelling, hiervoor heb je wel 550 BK coins nodig.

Rondleiding door Burger King app.

De kortingscode van de Burger King kun je ook achteraf nog invullen

 • Veel korting
 • Overzichtelijk
 • Kortingscoupons
 • Punten sparen
 • Boosters (Snel veel punten verdienen)

Android IOS

KFC

Categorieën

De KFC app oogt zeer overzichtelijk, deze is namelijk onderverdeeld in 5 tegels, een periodieke aanbieding, de bezorgservice, Exclusieve Deals (de kortingscoupons), Vind Ons en Ons Eten.

Coupons

Natuurlijk zijn wij geïnteresseerd in de exclusieve deals, deze bestaan uit gratis upgrades (stacks) van producten en uiteraard kortingen. Deze coupons verzilver je door de bijbehorende QR-code te laten zien aan de kassière of zelf te scannen bij het bestelscherm.

KFC zoeken

Wil je weten waar de dichtstbijzijnde KFC zich bevindt dan tik je op de tegel Vind ons. De tegel Ons Eten omvat alle producten die worden aangeboden in de KFC-restaurants.

 • Overzichtelijk
 • Coupons

Android IOS

Rondleiding door KFC app.

McDonald’s

Ratjetoe

Uiteraard mag de McDonald's app niet ontbreken. Deze app is meer een ratjetoe van van alles en nog wat. Zo vind je er bijvoorbeeld de nieuwste producten, wordt er personeel geworven en staat er een link naar hun Instagram- en Facebook Account. Verscholen tussen dit alles vind je bovenin de tegel met coupons.

Coupons

Ten tijde van schrijven waren er vier coupons aanwezig die je, net zoals bij de concurrentie, moet laten scannen aan de kassa of bij het bestelscherm. Wat mij opvalt is dat de coupons maar één keer te gebruiken zijn. Na gebruik verdwijnen ze van het scherm.

Zoeken

Een tegel om een McDonald’s in de buurt te vinden ontbreekt ook hier niet. Bezorgen van je maaltijd door middel van Thuisbezorgd en Uber Eats behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Coupons
 • Veel overbodige categorieën

Android IOS

Supermarkt

Lidl Plus

Met de Lidl app kun je geen punten sparen, maar kortingscoupons zijn wel aanwezig. Ook kun je kraskaarten verdienen door het doen van aankopen: kras ze open voor nog meer voordelen. Vergeet uiteraard niet je klantenkaart te scannen voor het gebruiken hiervan.

Giga Gratis Goedkoper Rad

Een nieuwe manier van korting verwerven in de Lidl Plus app is doormiddel van het Giga Gratis Goedkoper Rad. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hiermee leuke kortingen scoren. Tot wel 70%, volgens Lidl. Wil je deze nieuwe toevoeging gebruiken, dan moet je eerst de klantenkaart in de app scannen aan de kassa. Het kortingsrad is in ieder geval t/m 31 januari 2021beschikbaar.

Boodschappen meter

Een nieuwe bespaarmethode in de Lidl Plus app is de Boodschappen Meter. Dit is een balk met daarop vier verschillende bedragen, €50, €100, €150 en €250. Deze bedragen staan voor de boodschappen die je hebt gedaan. Hoe meer je hebt besteed, hoe duurder het gratis product of korting die je krijgt. Heb je zin in extra korting? Dan heb je een maand de tijd om het gewenste bedrag bij elkaar te shoppen. Elke keer dat je boodschappen doet moet je natuurlijk wel de Lidl Plus klantenkaart scannen, die ingebakken in de app zit. Zodra je de eerste mijlpaal hebt bereikt verschijnt er een kortingscoupon in de app. Vergeet deze niet te activeren, anders loop je de korting mis. Bij elk behaald bedrag kun je een coupon activeren, dus als je de €250 hebt bereikt, heb je gebruik kunnen maken van alle kortingscoupons. Wil je alle ins en outs weten? Kijk dan eens naar de korte video naast dit artikel.

Kortingcoupons

Naast de Boodschappen Meter bevat de app ook kortingcoupons. Tik je op de coupon, dan krijg je alle informatie te zien, zoals de geldigheidsduur, hoe vaak deze inwisselbaar is en het maximaal aantal exemplaren van het product die in de aanbieding is. Door op de knop Activeren te tikken en je Lidl klantenkaart te scannen verkrijg je de korting.

 

Dag Deals

De dag deals zijn, zoals de naam al doet vermoeden, aanbiedingen die per dag kunnen verschillen.

Lidl Plus aanbiedingen

Dit zijn aanbiedingen die alleen gelden voor klanten met de Lidl Plus app, je profiteert hiervan door voor de aankoop je digitale klantenkaart te scannen bij de kassa. De kortingen liegen er niet om, je kan hiermee tot enkele tientallen procenten aan korting besparen.

Folders

Ook de recente folders zijn in de app te raadplegen, zoals Delicieux voor de luxe producten, Lidl-reizen voor de reizen van Lidl en de Lidl folder zelf voor de standaard aanbiedingen.

Recepten

Een leuke toevoeging, helemaal voor de feestdagen, zijn de recepten. Tik je op de afbeelding van het gerecht dan krijg je de ingrediënten van het recept voorgeschoteld. Met een tik op Voeg toe aan je boodschappenlijst, dan worden de benodigdheden aan je boodschappen toegevoegd.

Extra toevoegingen

Digitale Kassabonnen

Een van de interessantste opties is de categorie Digitale kassabonnen onder het knopje Meer (rechts onderin), waarmee je kassabonnen digitaal bewaart in de app. Je moet ook hiervoor elke keer je digitale klantenkaart scannen bij de kassa. Ook kun je de kassabonnen exporteren als je ze elders wilt bewaren of wilt delen.

Filialen

In de categorie Filialen kun je je winkel selecteren waar jij het liefst winkelt.

Rondleiding door de Lidl Plus app

 • Dag Deals
 • Plus aanbiedingen
 • Recepten
 • Digitale kassabonnen

Android IOS

Jumbo Extra’s

Punten sparen

Een nieuwe kortingsapp van één van de grootste supermarktketens van Nederland is de Jumbo Extra’s app. Met deze app spaar je punten door het doen van boodschappen. Niet op alle producten zit korting. Waar en hoeveel korting er op een product zit, zie je in de app. Je krijgt op het moment van schrijven 10 punten voor brood van de bakkerij en 25 punten op 6 pakjes Chocomel. Punten sparen kan vooralsnog alleen in de winkels van Jumbo, dus niet op de online boodschappen. Ben je een nieuwe gebruiker dan krijg je 100 punten gratis mits je 3 keer iets afrekent binnen een maand.

Geldigheid

De geldigheid van de punten bedraagt 2 jaar, maar doe je een jaar geen boodschappen, dan vervallen al je punten. Je krijgt gelukkig wel een herinnering wanneer je punten dreigt te verliezen, zodat je ze nog ergens voor kunt inwisselen. Ook worden de oudste punten als eerste afgeschreven zodat je geen punten verliest.

Inwisselen punten

Punten kun je inwisselen voor korting op je boodschappen, maar ook voor leuke uitjes. Voor 100 punten krijg je bijvoorbeeld een fles Jumbo cola of Lay’s oven chips voor 200 punten.

Handigheidje

Een handigheidje van de app is dat je je kassa voorkeuren kunt opgeven: of je een kassabon wilt en of je spaar- en/of koopzegels wilt. 

 • Punten sparen
 • 100 punten gratis bij drie keer winkelen

Android IOS

Drogist

Kruidvat

Punten sparen

Een leuk vormgegeven app is de app van Kruidvat. Hiermee spaar je met elke bestede Euro 1 punt. Je moet dan eerst wel even je kaart koppelen door deze te scannen met de app. Ben je niet in het bezit van een kaart dan kun je deze op de website van Kruidvat digitaal aanmaken, dus niet in de app.

Inwisselen punten

Punten kunnen worden ingewisseld voor korting of gratis producten. Elke week kun je 2 nieuwe producten kopen met korting en 10 keer per jaar kun je 2 weken lang gratis producten ophalen met je gespaarde punten.

Geldigheid punten

De punten zijn maximaal 3 jaar geldig tenzij je de app een keer in de twee jaar gebruikt. De oudste punten worden bij het inwisselen als eerst afgeschreven.

Persoonlijke aanbiedingen

Als extraatje zijn er ook aanbiedingen speciaal voor jou. Deze vind je terug op het home scherm. Let op: de aanbiedingen hebben een verschillende geldigheidsduur.

Producten zoeken

Op vier manieren kun je artikelen vinden, namelijk door middel van categorieën, via een zoekveld, door een streepjescode te scannen en zelfs door via het microfoontje het product in te spreken. Na het selecteren van een categorie kun je hier als een soort van carrousel doorheen bladeren.

 • Punten sparen
 • Persoonlijke aanbiedingen
 • Producten scannen
 • Mooi vormgegeven

Android IOS

Warenhuis

Hema

Punten Sparen

Wanneer je een aankoop doet kun je met de Hema pas punten sparen door de digitale pas in de app te laten scannen aan de kassa, of bij een online aankoop eerst in te loggen, elke bestede Euro is 1 punt waard.

Inwisselen punten

Bij een bepaald aantal punten kun je deze omwisselen voor een voucher waarmee je gratis producten of korting hierop kunt verkrijgen.

Geldigheid punten

Hema punten zijn vanaf januari in het dat jaar geldig t/m 2 februari in het nieuwe jaar. Punten die je spaart vanaf januari in het nieuwe jaar gelden voor dat jaar. Uiteraard krijg je tijdig een melding wanneer je punten verlopen.

Aanbiedingen

Ook vind je in de app de laatste aanbiedingen waarvan je gebruik kunt maken. Deze zijn onder te verdelen in de standaard en klantenpas aanbiedingen. De Hema folder is vanuit de app te raadplegen en zoek je een winkel in de buurt dan is dat ook mogelijk.

Digitale klantenpas

Wil je een boodschappenlijstje maken? Dat is dat heel simpel met de Hema app. Er zit namelijk een streepjescodescanner ingebouwd. Artikelen kun je hiermee dus gemakkelijk toevoegen. Deze is te vinden via Intstellingen -> Product scanner.

Extra

Ben je je pas kwijt of heb je een nieuwe aangevraagd, dan kun je deze koppelen met de app zodat eventueel gespaarde punten worden overgeheveld. Zelfs als je je telefoon bent vergeten kun je de punten achteraf laten bijschrijven doordat bij de kassière aan te geven. Je krijgt dan een kassabon met een zogenaamde pas vergeten code. Deze scan je vervolgens in via de app via Instellingen -> Punten toevoegen.

Een rondleiding door de HEMA app.

 • Sparen voor korting
 • Digitale HEMA pas

Android IOS

Meubels

IKEA

Navigeren

Op de homepagina van de IKEA app kun je door de producten bladeren, deze is onderverdeeld in de verschillende ruimtes van de woning, zoals de woonkamer, slaapkamer enz, wat de overzichtelijkheid ten goede komt. Normaal gesproken tik je tijdens het winkelen op de afbeelding van een product om meer informatie te vergaren, maar IKEA pakt het anders aan. Elke afbeelding omvat namelijk een setting met meerdere producten die bij elkaar horen. Na het tikken op de afbeelding verschijnt deze in het groot met daarin witte stippen naast de verschillende producten in de afbeelding. Door op de witte stip te tikken verschijnt de omschrijving en de prijs in een soort tekstballon. Tik je hierop dan word je naar de productpagina geleid.

Zoeken

Het zoeken kan door een steekwoord op te geven of door de verschillende categorieën te bladeren. Ook kun je door middel van een ingebouwde streepjescodescanner artikelen toevoegen, deze is rechts naast het zoekveld te vinden. De eerste twee categorieën omvatten Nieuw bij IKEA en Aanbiedingen waarvan de laatste wat ons betreft het interessantst is. Wil je toch naar een IKEA om daar de producten zelf op te halen dan kun je vanuit je winkelwagen de producten verplaatsen naar je boodschappenlijstje door achter het betreffende product op de 3 puntjes te klikken en voor Verplaats naar boodschappenlijst te kiezen.

IKEA Family

De IKEA Family kaart ontbreekt natuurlijk ook niet, waarmee je naast een gratis bakje koffie en thee natuurlijk veel korting kunt krijgen. Deze tover je tevoorschijn door onderaan op het icoontje met een poppetje te tikken. Handig voor aan de kassa als je je IKEA family pas bent vergeten!

 • Digitale IKEA Family pas
 • Scannen van streepjescode
 • Zeer mooie vormgeving

Android IOS

Bouwmarkt

Praxis

Ook de Praxis Plus app mag niet ontbreken in dit lijstje. Het valt mij op dat deze app veel verschillende voordelen biedt. Zo zijn er in het Home scherm verschillende knoppen voor speciale aanbiedingen, 1 jaar extra garantie bovenop de standaard garantie, 90 dagen retourtijd i.p.v. 30 dagen, 2 uur gratis aanhanger, gereedschap zonder borg huren en Air Miles sparen en inwisselen.

Acties van de Week

In de categorie Acties van de week staan de wekelijkse aanbiedingen. Onderin staan de Stappenplannen en Workshops die je kunt volgen en het gereedschap wat je kunt huren. Volg je een stappenplan om een vloerlamp te maken dan krijg je naast de instructies ook de bijbehorende benodigde materialen te zien die je direct kunt bestellen.

Folders

Zoals gebruikelijk staan ook hier de meest recente folders in die je kunt raadplegen vanuit de app.

Korting

Onder de knop Korting, onderaan op de knoppenbalk, staat de digitale versie van de Praxis Plus en de Air Miles pas, indien gekoppeld. Handig als je de echte pas bent vergeten. Hieronder vind je de Praxis Plus kortingsvoucher van 25%, de Praxis Plus Parade deals, Acties van deze week en Nog meer voordeel.

 • Hoge kortingen
 • 1 jaar extra garantie
 • 90 dagen retourtijd
 • 2 uur gratis aanhanger
 • gereedschap huren zonder borg
 • digitale Praxis Plus pas

Android IOS

Rondleiding door de Praxis app.


Kleding

H & M

Rewards

Ook in de H&M app krijg je beloningen in de vorm van rewards, zo krijg je er al een bij het eerste gebruik van de app, namelijk een kortingscode van 10%.

Klantenkaart

Ook H&M heeft een digitale klantenkaart in de app. H&M maakt onderscheid tussen een normale en een plus member status. Zoals de naam al doet vermoeden geeft de plus member status je natuurlijk nog meer voordelen, zoals gratis verzending en eerder toegang tot de uitverkoop. Je ontgrendelt de Plus status door het sparen van punten, bij 400 punten bereik je deze status.

Kortingspunten

Kortingspunten bij H&M realiseer je door het doen van aankopen, het beoordelen van je aankopen en het invullen van je profiel. Deze punten kun je inwisselen voor kortingsvouchers die je kunt gebruiken voor korting op verschillende producten.

Inwisselen punten

Bij elke 150 gespaarde punten kun je deze inwisselen voor een kortingscoupon van €4, met een maximum van 20 per jaar. Houdt er wel rekening mee dat deze coupon na 30 dagen na het sparen van de 150 punten wordt verstrekt. De voucher is overigens 6 maanden geldig.

Geldigheid punten

De punten zijn gedurende 12 maanden geldig. Wil je een Plus Member worden, dan moet je daarvoor 400 punten sparen. De 12 maanden daarop ben je automatisch een Plus Member, maar wil je deze status behouden, dan moet je in de 12 maanden waarin je Plus Member bent nog eens 400 punten sparen.

Extra voordelen

Naast alle bovenstaande kortingen krijg je ook nog extra korting op de uitverkoop, geen verzendkosten bij besteding van €20,- en geen retourkosten.

Zoeken

In de app kan er naast het zoeken op trefwoord ook worden gescand op artikelen door middel van de ingebouwde streepjescodescanner, maar ook door het maken van een foto van een H&M kledingstuk. Uiteraard kan er ook ouderwets worden gebladerd door de categorieën.

Kassabonnen

Uiterst handig is de ondersteuning voor het opslaan van digitale kassabonnen, zo raakt je portemonnee niet overvol en behoren verloren bonnetjes tot het verleden. Deze functie zie je trouwens ondertussen bij steeds meer apps verschijnen. Ook gratis retourneren is een welkome aanvulling.

 • Regelmatig grote korting
 • Punten sparen
 • Extra korting uitverkoop
 • Geen retourkosten
 • Digitale kassabonnen

Android IOS

Deel deze pagina:

Volg ons op: