Goedkope Accessoires & Onderhoud

Voordelige accessoires en onderhoudsproducten.

Orgineel

Accessoires en onderhoudsproducten voor een prikkie? Na het lezen van dit artikel heb je weer enkele tientjes verdiend! Tegenwoordig hebben we tal van apparaten in huis die onderhoud vergen, waarvan wel eens een los onderdeel kapot gaat of dat een accessoire vervangen moet worden. Zoals een koffiemachine, die gereinigd of ontkalkt moet worden, of een stofzuiger, waarvan de stofzuigermond vervangen moet worden. Je kunt ervoor kiezen om een apparaat te onderhouden met originele producten, die worden aangeraden in de handleiding van het apparaat. Voor een espressomachine loopt dat jaarlijks op tot enkele tientjes, mits je de onderhoudsmeldingen van het apparaat opvolgt. Datzelfde geldt voor onderdelen van apparaten, voor een originele stofzuigermond van een gerenommeerd merk betaal je toch al gauw enkele tientjes. Het grootste nadeel hieraan is dat deze producten nogal prijzig zijn. 

Eigen Merk

Het kan uiteraard goedkoper, anders zou je niet op deze website zijn beland. Er zijn tal van winkels en webshops waar je soortgelijke producten kunt kopen van vergelijkbare kwaliteit, maar dan goedkoper. Dit soort alternatieve merken worden vaak huismerken genoemd. Je kan het zo gek niet bedenken, of er is wel een huismerk verkrijgbaar. Zo heeft bijvoorbeeld de Koffiepiraat onderhoudsproducten voor je espressomachine, zoals ontkalkers en waterfilters, de Action heeft alternatieven voor opzettandenborstels, ontkalkers en koffiecups en 123Inkt heeft eigen merk cartridges voor je printer. Hieronder vind je de onderdelen en onderhoudsproducten, waarvoor goedkope alternatieven bestaan.

Witgoed

Espressomachine

Espressomachines vergen nogal wat onderhoud, regelmatig krijgt je een onderhoudsmelding. De ene keer moet het apparaat worden gereinigd, de andere keer ontkalkt en ga zo maar door. Elke melding maakt je weer Euro's lichter, omdat je voor elke melding weer een of ander middeltje moet gebruiken voor het onderhoud. Zo zijn er reinigingstabletten, ontkalkers, siliconenvet en melkschuimreinigers. Kijk je in de handleiding van het apparaat, dan valt op dat alleen onderhoudsproducten van het merk zelf worden aangeraden. Logisch, want dit is namelijk een grote melkkoe. Voor alternatieve onderhoudsproducten en waterfilters voor koffiemachines kun je terecht op onderstaande websites.

Espressomachine.
Product Webshop
Ontkalker Action
Reinigingstabletten, ontkalker, melkschuimreiniger, siliconenvet, waterfilter, accessoires Koffiepiraat
Reinigingstabletten, ontkalker, melkschuimreiniger, siliconenvet, waterfilter Waterfilterexpert

Waterfilterexpert.nl

Senseo

De Philips Senseo, die uitblinkt in gemak en al weer een tijdje op de markt is, heeft weinig onderhoud nodig. Deze hoeft namelijk alleen te worden ontkalkt. 

Product Webshop
Ontkalker Eccellente.nl
Ontkalker WaterfilterExpert

Geen pads, maar hervulbare filters voor in de Senseo voor een vollere portemonnee en een beter milieu. Deze filters kunnen namelijk worden gevuld met gemalen koffie.

Product Webshop
Hervulbaar koffiefilter, 1 stuk (vervanging voor koffiepads) Amazon.nl
Hervulbaar koffiefilter, 2 stuks (vervanging voor koffiepads) Amazon.nl
Hervulbaar koffiefilter, 2 stuks (vervanging voor koffiepads) Amazon.nl

Nespresso & Dolce Gusto

Ook Nespresso en Dolce Gusto mogen natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Deze vergen, net zoals de Senseo, weinig onderhoud, maar wat voor alle koffiemachines wel geldt is dat ze moeten worden ontkalkt. Dus volgen hieronder enkele goedkopere alternatieven.

Product Webshop
Ontkalker WaterfilterExpert.nl
Ontkalker Eccellente.nl

Afzuigkap

Zelfs afzuigkappen vergen onderhoud, deze kun je grofweg onderverdelen in recirculatie en luchtafvoer afzuigkappen. Bij de eerste wordt er vieze lucht aangezogen, waarbij deze eerst door een metaalfilter gaat en daarna door een koolstoffilter. Bij de tweede gaat de vieze lucht alleen door een metaalfilter direct naar buiten toe. Metaalfilters gaan in principe de levensduur van de afzuigkap mee, maar koolstoffilters moeten regelmatig worden vervangen omdat deze niet uitwasbaar zijn. In de handleiding staat vermeld hoe lang zo'n koolstoffilter meegaat. Kijk in de handleiding voor het  merk en type om zo gericht te kunnen zoeken, aangezien de maten per fabrikant verschillen.

Product Webshop
Koolstoffilters Azuigkapfilterexpert.nl
Koolstoffilters Waterfilterexpert.nl
Metaal- & Koolstoffilters Afzuigkapfilterwinkel.nl
Metaal- & Koolstoffilters Allspares

Afwasmachine

De afwasmachine vergt ook regelmatig onderhoud, zo nu en dan moeten de sproeiarmen worden gecontroleerd op verstoppingen, het filter moet worden ontdaan van resten en de afwasmachine zelf moet worden gereinigd. Voor het reinigen van de afwasmachine wordt een speciaal reinigingsmiddel gebruikt dat natuurlijk ook goedkoper te vinden is.

Product Website
Wasmachinereiniger Action.nl
Wasmachine- Afwasmachinereiniger Kruidvat.nl

Waterkoker

Het enige onderhoud van de waterkoker bestaat uit het ontkalken ervan. Dus vandaar een lijst met ontkalkers speciaal voor de waterkoker. 

Product Webshop
Ontkalker Action.nl
Ontkalker Kruidvat.nl

Wasmachine

Onderhoud aan de wasmachine is te vergelijken met dat van de afwasmachine. Ook hiervoor zijn goedkope wasmachine reinigers te koop.

Product Prijs
Wasmachinereiniger Action.nl
Wasmachine- Afwasmachinereiniger Kruidvat.nl

Stofzuiger

Ben je op zoek naar een goedkope stofzuigerzak of een onderdeel, zoals een stofzuigermond, filter of een slang voor je stofzuiger? Heb je nog een oud beestje, maar functioneert deze nog naar behoren, dan zou je kunnen overwegen om deze op te knappen met onderstaande onderdelen. Een draagbare stofzuiger, maar raakt de accu snel leeg? Neem dan eens een kijkje op Accu.nl.

Product Webshop
Accu voor draagbare stofzuiger Accu.nl
Accu voor draagbare stofzuiger 123Accu.nl
Stofzuigerzakken Bosch en Siemens Action.nl
Stofzuigerzakken Miele Action.nl
Stofzuigerzakken, -zuigmonden, -filters, - slangen, robotstofzuiger accessoires, buizen & telescoopbuizen Stofzuigerzakkenexpert.nl
Universele Stofzuigerzakken Action.nl

Productiviteit

Laptop

Het minst duurzame aan een laptop is de accu, deze gaat normaal gesproken enkele jaren mee. Een originele accu is best prijzig, daarom zijn er vandaag de dag zat kwalitatieve vervangers te vinden. Nadeel van de huidige laptops is dat het vervangen van een accu nogal een opgave is. Kijk hiervoor eens op IFixIt of op YouTube voor een handleiding. Naast de accu kan de adapter het ook begeven, dus ook hiervoor zijn goedkope alternatieven.

Laptop.
Product Webshop
Laptop accu 123Accu.nl
Laptop accu & adapter Accu.nl
Laptop accu & adapter Viadennis.nl

Mobiele telefoon

Net als bij de laptop is bij de mobiele telefoon de accu de zwakste schakel. Hier is het nog meer de trend om accu's niet te kunnen laten vervangen door de gebruiker zelf. Mocht dat ook bij jou het geval zijn, kijk dan eens op IFixIt of op YouTube voor een handleiding.

Product Webshop
Accu 123Accu.nl
Accu Accu.nl
Accu Replacedirect.nl

Camera

Je wilt natuurlijk niet zonder energie zitten wanneer je net dat mooie plaatje kan schieten. Dus ook voor de spiegelreflex, systeemcamera en compact camera zijn alternatieven te vinden als het gaat om accu's.

Product Webshop
Camera accu 123Accu.nl
Camera accu & adapter Accu.nl
Camera accu & adapter Replacedirect.nl

Videocamera

Wil je net dat ene shot maken, maar valt de camera opeens uit, dan is het altijd handig als je een reserve batterij achter de hand hebt. Of is huidige batterij gewoon aan vervanging toe?  

Product Webshop
Videocamera accu 123Accu.nl
Videocamera accu & adapter Accu.nl
Videocamera accu & adapter Replacedirect.nl

Printer

Met alternatieve printcartridges kan je waarschijnlijk wel het meeste besparen. Inkt is namelijk een goudmijn voor printerfabrikanten. Vaak geldt: hoe goedkoper de printer, hoe duurder de cartridges. Naast cartridges zijn er tegenwoordig ook toners voor laserprinters verkrijgbaar van huismerken. Dus, doe je voordeel met onderstaande webshops.

Alleeninkt.nl

Product Webshop
Adapters Replacedirect.nl
Inktcartridges & toners 123Inkt.nl
Inktcartridges & toners AlleenInkt.nl
Inktcartridges & toners Go4inkt.nl

Labelprinter

Ook voor labelprinters, zoals de Dymo Labelwriter en Letratag, zijn ook alternatieven verkrijgbaar. Niet alleen bij Nederlandse webshops, maar ook op AliExpress, waar de prijzen écht laag liggen. Zo betaal je daar voor 10 rollen met labels, voor de Dymo Letratag (Paper White) €11,21.

Product Webshop
Lettertapes AliExpress.com
Labels & Lettertapes Labelsentapes.nl
Labels & Lettertapes Printabout.nl

Transport

Elektrische Fiets

Tegenwoordig is de elektrische fiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze zijn er in allerlei soorten en maten met bijbehorende accu's. Ook deze zijn op een zeker moment aan vervanging toe als je merkt dat je benen het opeens moeten overnemen van de fiets.

Elektrische fiets.
Product Webshop
Fietsaccu Accu.nl
Fietsaccu Fietsaccus.nl
Fietsaccu Fietsaccuwinkel.nl
Fietsaccu Replacedirect.nl

Persoonlijke verzorging

Elektrische tandenborstel

Heb je een elektrische tandenborstel, dan zul je regelmatig een nieuwe opzetborstel nodig hebben. Alternatieve opzetborstels van Oral-B en Philips Sonicare zijn ook verkrijgbaar bij verschillende winkels en webshops. 

Elektrische tandenborstel.
Product Webshop
Braun Oral-B Cross Active opzetborstels Action.nl
Braun Oral-B Cross Active opzetborstels Action.nl
Braun Oral-B & Philips Sonicare opzetborstels Borsteltje.nl
Braun Oral-B & Philips Sonicare opzetborstels Tandenborstel.com
Braun Oral-B & Philips Sonicare opzetborstels Voordeligetandenborstels.nl

Gereedschap

Elektrisch gereedschap

Houd je van klussen? Dan is het natuurlijk van belang dat je elektrische gereedschap over voldoende energie beschikt. Is de accu versleten of heb je gewoon een extra accu nodig? Dan ben je bij onderstaande webshops aan het juiste adres.

Elektrisch gereedschap.
Product Webshop
Accu & adapter 123Accu.nl
Accu & adapter Accu.nl

Deel deze pagina:

Volg ons op: