Honey vindt jouw kortingscodes 

Laat Honey de kortingscoupon automatisch invullen.

Korting coupons invullen

Het zoeken naar kortingcoupons is vaak een lastig klusje, elke coupon moet je eerst opzoeken en daarna moet je steeds proberen of deze nog geldig is. Vervolgens moet je maar afwachten of je nog meer korting had kunnen krijgen met een andere coupon. Honey is een webapplicatie die je hierbij aardig wat tijd zou kunnen schelen. Als je hebt gewinkeld bij een ondersteunde webshop en je komt op de afrekenpagina, dan verschijnt automatisch de pop-up van Honey. Hierin klik je op Apply Coupons en Honey gaat voor je aan het werk. Honey probeert nu alle kortingscoupons uit zijn database en geeft hierna een melding of er een coupon aanwezig is voor het product. Klik op Apply ... coupons als er coupons zijn gevonden.  Indien er geen geldige coupons zijn, kan het zijn dat de knop Try ... more coupons verschijnt om minder kansrijke coupons te proberen.

In het filmpje is te zien hoe makkelijk Honey werkt.

Toepassen coupons met Honey

Honey Gold

Naast het zoeken naar kortingcoupons biedt Honey "Honey Gold". Dit zijn punten die je kunt sparen bij webshops die zijn aangesloten bij dit spaarprogramma. Kun je bij een webshop Honey Gold punten sparen, dan staat er een gouden icoontje met daarin de letter "G" naast de naam van de webshop in het venster, die je opent door op het oranje Honey icoontje in de knoppenbalk te klikken. Ook Nederlandse webshops als Groupon.nl, Zalando.nl zijn hierbij aangesloten. De gespaarde punten verlopen niet als je één keer per 12 maanden 10 punten spaart.

Honey Gold

Browser extensie

Hoe werkt Honey nou precies?

Honey is een zogenaamde browser extensie, ook wel een plug-in genoemd. Een plug-in is een hulpprogramma dat je binnenin een ander programma kunt gebruiken, in dit geval dus in een browser (het programma waarmee je over het internet struint). Elke extensie heeft een bepaalde functie. Bij Honey zijn dit de twee belangrijkste: 1. Het proberen van kortingscodes en 2. Het sparen van punten.

Wil je Honey installeren? Kies hieronder je browser en klik verder voor de instructies.

 

Ondersteunde browsers en installatie instructies:

Account?

Wil je enkel en alleen gebruik maken van de kortingcoupons die Honey aanbiedt, dan hoef je geen account aan te maken. Wil je ook gebruik maken van Honey Gold punten, dan is een account wel vereist. Honey Gold is het spaarpuntenprogramma van Honey.

Webshop ondersteuning

Nu vraag je je natuurlijk af hoe je Honey kunt gebruiken. Dat is erg makkelijk: Het enige wat jij als gebruiker hoeft te doen is de extensie installeren vanuit de browser die je gebruikt en Honey doet de rest. Elke browser heeft een soort winkel voor extensies, te vergelijken met de Play Store van Google. Indien Honey de webwinkel ondersteunt verschijnt het oranje Honey-logo met daarin een witte H rechts bovenin de knoppenbalk (m.u.v. Honey voor Safari, daar blijft het logo grijs en verschijnen er rode nummers). 

Honey ondersteunt duizenden webshops wereldwijdzoals Amazon.com, EBay.com, Gearbest.com, Banggood.com etc, maar ook steeds meer webshops in Nederland, zoals Zalando.nl, H&M.nl, Bol.com, Expedia.nl, Groupon.nl, AliExpress.nl, EBay.nl

Ondanks dat Honey aardig wat Nederlandse webshops ondersteunt, zijn deze minder scheutig als het om kortingscoupons gaat. Buitenlandse webshops, en dan met name de Chinese zijn vrijgeviger als het kortingscoupons betreft.

Taakbalk met Honey knop


Honey Venster

Klik je rechts bovenin op het oranje Honey logo met de witte "H" dan verschijnt het Honey venster, onderverdeeld in drie tabbladen onderin in het venster. Van links naar rechts is dat: Home, Search en Account. Account is vervolgens weer onderverdeeld in twee tabbladen, te weten Honey Gold en Account. Hieronder worden al deze onderdelen afzonderlijk toegelicht.

Honey - Home

Op het tabblad Home staat bovenin het Honey Gold logo, dat aangeeft dat bij deze webshop punten gespaard kunnen worden. Daaronder zie je de hoeveelheid korting vermeld met daarnaast de knop om dit te activeren. Hieronder vind je de coupons die beschikbaar zijn voor de huidige webshop. Bij elke coupon staat waarvoor je deze kunt gebruiken, bijvoorbeeld op de orderwaarde of voor een specifiek product.

Honey Home

Honey - Search

Op Search kun je uiteraard zoeken op je favoriete webshop, hieronder staan de populaire Nederlandse webshops met daarbij het Honey Gold icoontje, indien de webshop dit spaarprogramma ondersteunt.

Honey Search

Honey Account - Gespaarde punten

Op dit tabblad kun je naast het sparen van punten bij webshops nog extra punten verdienen, namelijk door een account aan te maken (50 punten), de Demo te doorlopen (50 punten) en het uitnodigen van vrienden (500 punten per vriend). Zoals je ziet kun je hier makkelijk veel punten verdienen. Hieronder staat het totaal aan gespaarde punten met de knop Redeem, waarmee je je gespaarde punten in kunt leveren voor een shopping voucher bij PayPal of cadeaubonnen bij verschillende webshops. Deze knop is grijs als je nog niet voldoende saldo hebt voor een cadeaukaart en kleurt oranje zodra je over voldoende saldo beschikt. Het huidige saldo voor een cadeaukaart bedraagt 1100 punten. Echter kan dit variëren in de toekomst.

Honey Account - Gold

Honey Account - Persoonlijke Gegevens

Op het tabblad Account vind je je persoonlijke gegevens terug, kun je hulp inroepen via Help, de instellingen veranderen en Uitloggen.

Honey Account - Persoonlijke Gegevens

Droplist

Honey droplist logo.

Product in Droplist plaatsen

Ondanks dat de functie Droplist alleen nog in de VS beschikbaar is, behandel ik deze leuke functie toch even. Trouwens, Droplist wordt binnenkort ook beschikbaar in andere landen. Met Droplist is het mogelijk om een melding te krijgen van producten die in prijs verlaagd zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is het product in de Droplist te plaatsen. Wanneer een wit icoontje met daarin een oranje H met +-symbool verschijnt wordt de Droplist-functie ondersteund door de betreffende webshop.

Gold-punten inwisselen

Meerdere opties

Honey breidt zich steeds verder uit over de wereld, niet zo gek als je bedenkt dat Honey enkele jaren geleden ingelijfd is door PayPal. Terwijl je in het verleden als Nederlandse gebruiker je Honey Gold-punten alleen kon inwisselen voor cadeaubonnen bij Ticketmaster en Zalando, kun je ze tegenwoordig inwisselen bij PayPal voor shopping vouchers of voor cadeaubonnen bij diverse winkels, dat kan vanaf 1200 Gold-punten.

Verschillende regio's 

Zowel in de app als in de plug-in kun je je verdiende Gold-punten inwisselen. Op het tabblad Inwisselen selecteer je eerst de EU-vlag zodat je de juiste opties krijgt voorgeschoteld om je gespaarde punten in te wisselen. Zoals je ziet in bijgevoegde afbeeldingen verschillen  deze opties per regio, in de USA kun je je punten namelijk ook als geld laten uitkeren op je PayPal-wallet.

Honey Gold-punten kunnen binnen de EU ingewisseld worden bij PayPal voor shopping vouchers of bij diverse winkels voor cadeaubonnen

Honey Gold-punten kunnen in de USA ingewisseld worden bij PayPal voor winkeltegoed, bij diverse winkels voor cadeaubonnen of je kunt het bedrag laten storten op je PayPal-account

Uitbetalen Gold-punten 

Een leuk weetje is dat wanneer je de regio USA kiest als inwoner van de EU je je Gold-punten ook kunt laten uitbetalen op je PayPal wallet via de optie Overschrijven naar PayPal saldo. Dit verschijnt dan wel in Dollars in je PayPal-wallet. Wil je deze omzetten naar Euro's dan kan dat ook door simpelweg het bedrag op je gekoppelde bankrekening te storten. De huidige valutakoers van de USD naar de EUR 

Zet Honey Gold punten om in geld met behulp van PayPal

Honey app

Sinds kort is Honey ook beschikbaar als app in Google Play. Vanuit deze app kun je net zoals op je pc kortingscodes toepassen en Honey Gold punten sparen. In de app staan alle webshops waar Honey de kortingscodes voor heeft verzameld en die Honey Gold punten sparen ondersteunen. Je tikt in het overzicht op de webshop naar keuze, tikt op de knop Shoppen op website en vervolgens winkel je net als anders op de website van de webshop, echter onderaan de pagina staat een knop Aanbiedingen. Tik je hierop dan verschijnen er twee tabbladen: Kortingen en Rewards. Onder Kortingen kun je handmatig de kortingscode kopiëren en onder Rewards staat vermeld hoeveel Gold-punten je ontvangt. Eenmaal bij het afrekenen kun je er voor kiezen deze code handmatig in te vullen of het automatisch door Honey te laten afhandelen.

Kort samengevat: Binnen de Honey app kun je winkelen bij je favoriete webshop, waarbij de app in de gaten houdt welke korting je kunt krijgen. 

Download Honey:

Android IOS

Een tour door de Honey app

Deel deze pagina:

Volg ons op:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.