Lezen met korting

Hou je van lezen? Dan weet je dat deze hobby snel uit de hand loopt. Voor je het weet is je boekenkast tot de nok toe gevuld en ben je honderden, zo niet duizenden Euro's verder. Goedkoper lezen doe je met onderstaande tips.
Tot mijn grote frustratie denken mensen vaak dat het goedkoper is om Nederlandstalige, papieren boeken op het internet te bestellen. Dit is niet het geval, want in ons land geldt de wet op de vaste boekenprijs. Kort gezegd: de nieuwe Nederlandstalige Karin Slaughter zal overal even duur zijn. Ga dus vooral naar je lokale boekhandel om je Nederlandstalige boeken aan te schaffen.
De wet op de vaste boekenprijs geldt niet op eBooks, tweedehands en anderstalige boeken.
eBooks
Als je een account bij hebban.nl hebt, is het mogelijk een 'wil ik lezen' boekenplank aan te maken.
Hebban houdt vervolgens voor je bij bij welke aanbieder je de eBook versie het goedkoopst kunt aanschaffen. Op deze manier heb ik al aardig wat euro's bespaard.
(Overigens is het ook eenvoudig om via Hebban te zien of je lokale boekhandel een bepaald papieren boek op voorraad heeft.)
Verzendkosten
Verreweg de makkelijkste manier om op boeken te besparen is een account bij Readr. Hiernaast staat in een paar stappen uitgelegd hoe je voortaan geen verzendkosten meer hoeft te betalen.
Kort gezegd: maak een account aan bij Readr en maak een account bij Libris. Koppel beide accounts en winkel zonder verzendkosten. Makkie.
Engelstalige boeken
Iedere keer weer blijkt dat je het goedkoopst uit bent op the Bookdepository en Amazon.de. Zij berekenen zelfs geen verzendkosten.
En dan nog:
Een andere manier om voordelig te lezen is de kringloop, hoewel het er wel echt vanaf hangt welke kringloop je bezoekt. In mijn ervaring ben je het best af bij een winkel waar niet gekeken wordt naar de nieuwprijs. Oh wat kan ik balen van het soort prijssticker waarop staat: originele prijs 20 euro, bij ons 4 euro. Nope. Bij de kringloop hoort een boek niet meer dan 2,50 te kosten.
Verder ben ik dol op minibiebs. Ze duiken op steeds meer plekken op, het is een groot succes. Ik vind het prachtig, omdat het gebaseerd is op vertrouwen. Het principe: Leen een boek of ruil een boek.
Bij de bibliotheek kun je voor ontzettend weinig geld afgeschreven boeken kopen. Het grote nadeel vind ik dat die boeken er ook uitzien als afgeschreven bibliotheekboeken: duidelijk gelezen en met een biebsticker erop.
eBooks lenen bij de bibliotheek
Veel mensen lenen eBooks bij een dienst als Kobo, en betalen daar ongeveer een tientje per maand voor. Leden van de bibliotheek betalen zo'n 60 euro per jaar voor een abonnement en mogen daarbij gebruik maken van de eBookbibliotheek en van de plaatselijke bibliotheek. Een abonnement op alleen eBooks kost zo'n 42 euro per jaar. Dat scheelt nogal!
Onlangs werd mij duidelijk hoe weinig mensen weten hoe makkelijk het is om eBooks van de bibliotheek op je ereader te zetten. Lezen op je telefoon en computer is overigens nóg makkelijker.
Hoe makkelijk het is om een eBook van de bibliotheek op je ereader te zetten, zie je in het filmpje hiernaast.
Bookchoice
Bookchoice is een abonnement op eBooks. Het kost 3.99 per maand. Met dit abonnement krijg je iedere maand 8 eBooks uit verschillende genres. Er zit zelden een misser tussen en de eBooks blijven van jou. Ieder eBook is ook als luisterboek te downloaden. Ik vind het een prachtige dienst.
Social Media
Wat je ook korting kan opleveren: kijk regelmatig op Facebook en Instagram bij #bookstagram en volg mensen met een boeken-gerelateerd account: zodra er iets gaande is qua kortingsacties of winacties, dan kom je die op deze manier gauw genoeg tegen. Legendarisch was de grote uitverkoop van Amazon eind 2019, die werd online uitgebreid besproken en bejubeld. Er zijn ook Facebookgroepen waar lezers voor een klein prijsje hun tweedehands boeken aanbieden.
Amazon Kindle e-books

Zoals gezegd ben ik actief op Social Media, waardoor ik vaak toffe dingen op leesgebied ontdek.
Vorige week zag ik een enthousiaste post van Femke op Instagram, waarin ze vertelde over het volgende:
Amazon biedt enórm veel gratis e-books aan!
Voordeel: gratis, en te lezen op de Kindle app of op je Kindle e-reader.
Nadeel: het is goed zoeken naar lezenswaardige titels (die er wel degelijk zijn!) en je kunt de boeken niet op een e-reader lezen die EPUB ondersteunt.

Klik op deze link om meteen op de lijst met gratis e-books te komen. Je kunt hierna nog filteren op bijvoorbeeld genre, op gemiddelde beoordeling of op verschijningsdatum. Het loont om vaker te gaan kijken, want het aanbod verschilt per dag!
Als je hieronder op de Android of Apple button klikt, kom je meteen in de juiste app store om de Kindle app te kunnen downloaden.
Nóg makkelijker kunnen we het niet voor je maken!
Deel deze pagina:
Volg ons op: