Van korting op een abonnement tot gratis retour

Van goedkoop kopen tot het gratis retouneren.

Maximaal besparen op je aankoop

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor je aankoop, je geld kun je immers maar één keer uitgeven. Prijzen zijn continu aan verandering onderhevig door onderlinge concurrentie tussen webshops. Daarnaast verschillen de prijzen onderling nogal van elkaar.  Daarom loont het om prijzen te vergelijken. Ook werken steeds meer webshops met kortingscodes waarvan je kunt profiteren. In onderstaand stappenplan leg ik je uit hoe je zoveel mogelijk korting kunt vergaren bij webshops. Dus laten we van start gaan.

Vergelijken

Diensten

Vergelijk allereerst de prijzen van het aan te schaffen product op vergelijkingssites zoals bijvoorbeeld Kieskeurig.nl voor het vergelijken van allerlei producten of vergelijk energie prijzen op GasLicht.com. Zorg voordat je gaat vergelijken dat je alle gegevens bij de hand hebt om zo goed mogelijk een vergelijking te kunnen maken. Voor veel vergelijkingen, zoals bijvoorbeeld voor diensten die je afneemt, denk hierbij aan energie, verzekeringen, internet en televisie, kun je een beroep doen op het account van je huidige provider. Hierin staan namelijk alle gegevens die je nodig hebt om een goede vergelijking te kunnen maken. Vergeet uiteraard niet om nieuwe wensen mee te nemen in de vergelijking. Bij het vergelijken van energie is het bijvoorbeeld handig dat je de gegevens, zoals het verbruik van vorig jaar bij de hand hebt, zoals het aantal kWh voor de verbruikte elektriciteit en het aantal m3 voor het verbruikte gas. Voor het vergelijken van bijvoorbeeld een autoverzekering is het aantal schadevrije jaren en de kilometerstand belangrijk.

Producten

Houd bij het vergelijken van producten met een bepaalde inhoud (zoals parfum) goed in de gaten of deze dezelfde inhoud hebben. Bij twijfel over de betrouwbaarheid van een webshop kun je natuurlijk ook even Trustpilot raadplegen.

Van aanschafprijs tot retourkosten

Houd bij het vergelijken van producten rekening met de verzendkosten. Het kan zijn dat het product lager geprijsd is bij de ene webshop dan bij de andere, maar inclusief verzendkosten toch duurder is. Sorteer daarom op de totaalprijs (prijs + verzendkosten) en van laag naar hoog. Let ook op het  retourbeleid van de webshop voor het geval dat er iets geruild moet worden, zoals kleding die niet past. Is dit gratis of zijn hier kosten aan verbonden? Tip! Betaal je met PayPal? Dan vergoedt deze de retourkosten.

Producten

Producten Prijsvergelijker
Algemeen Google Shopping
Algemeen Kieskeurig.nl
Electronica Tweakers.nl

Energie

Energie, gas & elektriciteit.

Overstappen van energieleverancier loont! Het gaat hierbij niet zozeer om de prijs per kWh, maar om de welkomstkorting die je krijgt. Kies daarom een contract van maximaal één jaar, want de korting krijg je na het einde van je contract. Zo profiteer je elk jaar weer van korting op je contract. Binnen 10 minuten ben je overgestapt via één van onderstaande vergelijkingssites. het enige wat je hoeft te doen is het invullen van een formulier en de overstap wordt voor je geregeld. Kijk hier voor nog meer informatie over korting op energie.

Energie

Contract Prijsvergelijker
Energie Consumentenbond.nl
Energie Gaslicht.com
Energie Independer.nl
Energie Pricewise.nl

Internet & tv

Houd bij de keuze van je internetsnelheid rekening met welke toepassingen je wilt gebruiken en stem hierop de internetsnelheid af. Inventariseer dus eerst welke toepassingen, zoals e-mail, surfen, YouTube kijken, je gaat gebruiken en met hoeveel personen je dit gelijk wilt doen, voordat je overstapt.Veel providers adverteren namelijk met hoge snelheden, die in jouw situatie hoogstwaarschijnlijk niet relevant zijn. Uiteindelijk betaal je dan voor snelheid die niet wordt gebruikt. 

Kabel, glasvezel, adsl & vdsl

Bij de overstap is het natuurlijk handig om te weten wat de verschillen zijn tussen bovenstaande 3 aansluitingen. Allereerst is er kabel, dit wordt o.a. aangeboden door Ziggo. Kabel heeft als eigenschap dat de downloadsnelheid hoog ligt, ongeveer net zo hoog als glasvezel. De uploadsnelheid daarentegen ligt wel een stuk lager dan de downloadsnelheid. De downloadsnelheid is de snelheid waarmee je data ontvangt, de uploadsnelheid is de snelheid waarmee je data verstuurt. Gebruik je je internetaansluiting veelal om te downloaden, dan kun je hiermee goed uit de voeten.

Glasvezel

Wil je data echter net zo snel kunnen versturen als downloaden, dan zit je goed bij glasvezel, hierbij is de downloadsnelheid namelijk gelijk aan de uploadsnelheid. Naast de hoge uploadsnelheid hoef je bij een glasvezel abonnement geen verplicht tv abonnement af te nemen. Glasvezel wordt steeds verder uitgerold, of het op jouw adres beschikbaar is kun je controleren bij de internet provider door het opgeven van je postcode en huisnummer.

adsl- of vdsl

Een adsl- of vdsl aansluiting maakt gebruik van de ouderwetse telefoonlijn en is daarom mede afhankelijk van de afstand van jouw adres tot de wijkcentrale, daarom behalen deze verbindingen geen topsnelheden. Hoe verder je woning van de wijkcentrale verwijderd is, hoe langzamer de snelheid zal zijn. Sluit je bijvoorbeeld een 20 Mbps abonnement af bij een provider, dan kan het zijn dat je daar maar een deel van haalt op jouw adres. Doe dus altijd eerst de postcodecheck om te zien wat de werkelijke snelheid is voor jouw adres. Adsl- en vdsl abonnementen zijn wel het meest voordelig van alle verbindingen. Van alle aansluitingen zijn adsl en vdsl het langzaamst, maar toch nog 200 Mbps in het meest gunstige geval voor vdsl. Pas op! Bij veel dsl-abonnementen, dus zowel adsl als vdsl, gaat de bandbreedte die benodigd is om tv te kijken af van de bandbreedte voor internet.  Gemiddeld is er ongeveer 6 Mbps nodig om Full-hd tv te kunnen kiijken. Wordt er tv gekeken, dan kan de internet snelheid dus lager uitvallen.

Voorbeeld:

Abonnement

20 Mbps

Haalbare snelheid op adres

15 Mbps

Full-hd tv

6 Mbps

Haalbare snelheid op dit adres 15 Mbps -  Full-hd tv 6 Mbps = 9 Mbps Internet snelheid tijdens tv kijken

Alles-in-één

Een Alles-in-één abonnement bestaat uit internet, tv en bellen. Doordat je meerdere diensten tegelijk afneemt is dit meestal de voordeligste keuze. Ook is het bij verschillende providers mogelijk om naast deze diensten ook mobiele telefonie te combineren, waardoor je nog meer combikorting krijgt.

Internet & tv.

Alternatief voor tv

Kijk je bijna geen tv? Maar houd je wel van series of films, dan zou je Netflix, Disney+ of Amazon Prime kunnen overwegen i.p.v. je huidige tv-abonnement. Wil je toch nog tv kunnen kijken? Dan zou je NPO Start, RTLXL en Start kunnen overwegen, dit zijn gratis diensten waarmee je de publieke en commerciële zenders kunt bekijken. Via je een app op je smart tv, via een media speler of Google chromecast kun je deze diensten op je tv bekijken. Wil je geen tv-abonnement, dan moet je niet bij een van de kabelinternetaanbieders zijn, hiervoor is namelijk een tv-abonnement verplicht, denk aan Ziggo en Caiway. Maar bij providers die tv en internet via adsl of glasvezel aanbieden is het mogelijk om alleen voor internet te kiezen. Voorbeelden hiervan zijn T-Mobile, Tele2 en KPN.

Internetsnelheid afgemeten op jouw behoeften

Gebruik Gebruikte diensten Benodigde snelheid
Licht
  • Surfen en e-mail
  • Eén apparaat tegelijk
4 to 8 Mbit/s
Gemiddeld
  • Surfen en e-mail
  • Uitzending Gemist of YouTube in hoge resolutie
  • Films en muziek streamen
  • Enkele apparaten tegelijk
20 Mbit/s of meer
Zwaar
  • Surfen en e-mail
  • Uitzending Gemist of YouTube in hoge resolutie
  • Tegelijk films en muziek streamen
  • Multiplayer gamen
  • Meerdere apparaten tegelijk
50 Mbit/s of meer

Internet & tv

Abonnementen Prijsvergelijker
Internet & tv Consumentenbond.nl
Internet & tv Breedbandwinkel.nl
Internet & tv Internetten.nl
Internet & tv PriceWise.nl

Mobiele telefoon

Keuze telefoon

Bepaal van te voren goed waarvoor je je telefoon wilt gebruiken. Iemand die alleen z'n Whatsapp, Facebook en E-mail berichten leest, surft over het www en een videootje kijkt kan met een budget of middenmoot telefoon af. Afhankelijk van het aantal apps dat je denkt te gebruiken kun je kiezen voor weinig (32 GB), gemiddeld (64 GB) of juist veel opslaggeheugen (128 GB). Houd bij de keuze van het opslaggeheugen ook rekening met updates van het besturingssysteem, zoals Android en IOS en de apps, deze worden bij elke update weer groter en vergen dus meer opslagruimte.

Abonnement met telefoon

De diensten voor een mobiele telefoon kunnen worden onderverdeeld in een abonnement met telefoon, sim-only en prepaid. Bij een abonnement met telefoon kun je naast het aantal belminuten en data een nieuwe telefoon uitkiezen. De prijs van het toestel zit bij het abonnement inbegrepen. Over het algemeen is een sim-only abonnement i.c.m. een zelf aangeschafte telefoon goedkoper.

Sim-only

Bij sim-only neem je alleen een abonnement op een telecomprovider,  je betaalt dus uitsluitend voor de belminuten en data. Bij de keuze van een telefoon ben je vrij om te kiezen waar je deze koopt, zo kun je door prijzen te vergelijken de telefoon goedkoper aanschaffen en ben je vaak in totaal goedkoper uit. Daarnaast ben je ook niet gebonden aan het beperkte assortiment dat door de provider wordt aangeboden, zo kun je bijvoorbeeld ook voor één van de nieuwkomers kiezen op de Nederlandse markt. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Chinese merken Xiaomi en Oppo, deze zijn niet alleen goedkoop, maar scoren kwalitatief ook erg goed.

Prepaid

Bel of internet je niet zo vaak, dan kun je prepaid overwegen. Hierbij is er geen sprake van een abonnement, maar van een tegoed dat je van tevoren aanschaft. De kosten per belminuut en MB zijn wel hoger. Bij veel providers is het mogelijk om goedkopere bel of databundels te kiezen met verschillende geldigheidsduren. Denk er wel aan om af en toe je tegoed te gebruiken, anders zou het zomaar kunnen vervallen. Tip! Schaf je bij KPN prepaid aan voor €4,99, inclusief €10 beltegoed, dan krijg je van Cashback.nl €7,50 cadeau. Tik hier voor de volledige uitleg.

Mobiele telefoon

Abonnementen Prijsvergelijker
Mobiele telefoon abonnement, sim only & prepaid Bellen.com
Mobiele telefoon abonnement & sim only Consumentenbond.nl
Mobiele telefoon abonnement & sim only Mobiel.nl
Prepaid Prepaidsimkaart.net

Verzekeringen

Verzekeringen Prijsvergelijker
Woonverzekeringen (inboedel & opstal) Consumentenbond.nl
Autoverzekeringen (wa & beperkt & volledig casco) Consumentenbond.nl
Aansprakelijkheidsverzekering Consumentenbond.nl
Aansprakelijkheidsverzekering, autoverzekering, bestelautoverzekering, brommerverzekering, inboedelverzekering, motorverzekering, opstalverzekering, pakketverzekering, rechtsbijstandverzekering, scooterverzekering, reisverzekering, verzekeringen verhuizen, woonverzekering, zorgverzekering Pricewice.nl
Aansprakelijkheidsverzekering, autoverzekering, bestelautoverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, overlijdensrisicoverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, steuntje-in-de-rug verzekering, woonverzekering, zorgverzekering Independer.nl
Autoverzekering, zorgverzekering, reisverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, rechtsbijstandverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, bootverzekering, dierenverzekering, fietsverzekering, motorverzekering, scooter- en brommerverzekering, uitvaartverzekering Verzekering.nl

Korting via cashback 

Spaarpot

Een cashback site geeft je korting op je aankoop, maar deze wordt niet direct in mindering gebracht op het aankoopbedrag. Deze korting wordt namelijk in je spaarpot gestort van je account bij de cashback site. Bij een bepaald minimum bedrag kan je dit dan overmaken op je bankrekening.

Cashback.

Verschillende cashback sites

Om te controleren of een webshop bij de betreffende cashback site is aangesloten zoek je op de naam van de webshop. Doe dit bij verschillende cashback sites om na te gaan welke de hoogste korting geeft. Log altijd eerst in voor de registratie van de korting. Hierna word je doorverwezen naar de webshop zelf, het is belangrijk dat je op het geopende tabblad geen andere websites bezoekt i.v.m. een correcte registratie van de korting. Tik op onderstaande link om te weten te komen hoe Cashback.nl werkt. Andere cashback sites werken overigens op dezelfde manier.

Cashback sites

Verdiensten Cashback site
Korting via cashback, kortingscodes voor op de site van de webshop, acties waaraan je kunt deelnemen Bosnusway.nl
Korting via cashback, kortingscodes voor op de site van de webshop, acties waaraan je kunt deelnemen Cashback.nl
€7,50 welkomstpremie Mijnkorting.nl
Punten (Clix) verdienen door producten te kopen, het aanklikken van links in e-mails, enquetes invullen Euroclix.nl

Webshop korting

20% korting.

Naast korting via een cashback site, geeft de webshop zelf ook kortingscodes weg aan klanten via e-mail en op de website zelf. Deze kortingscodes worden verzameld door kortingscodewebsites, waarop je op de betreffende webshop kunt zoeken. Naast deze websites kun je natuurlijk op de website van de webshop zelf zoeken en je eventueel abonneren op de nieuwsbrief. Veel webshops geven als beloning voor het abonneren op de nieuwsbrief een kortingscode weg. Tip! Gebruik een tijdelijk e-mailadres voor het ontvangen van meerdere kortingscodes via de nieuwsbrief. Neem ook eens een kijkje op de Facebook pagina, hier worden zo nu en dan ook kortingscodes weggegeven. Kijk hieronder voor een uitgebreide uitleg over het vinden van kortingscodes.

Cadeaubonnen

Bij veel webshops kunnen cadeaubonnen worden gekocht. Veel van deze bonnen worden cadeau gedaan maar niet besteed, ruilen voor contant geld is vaak niet meer mogelijk, dus verkopen op Wissel.nl. Op Wissel.nl kun je deze bonnen wel verkopen tegen een gereduceerde prijs. Kopers kunnen deze vervolgens met korting kopen en besteden bij de webshop. Zo heb je indirect toch korting op je aankoop. Let bij het kopen van een cadeaubon op de geldigheidsduur en of je deze in zijn geheel kunt besteden, wisselgeld wordt normaliter niet gegeven. Een uitgebreide uitleg over Wissel.nl vind je hieronder.

Aankoop betalen met Paypal

iDEAL

Tegenwoordig heb je verschillende betaalmethoden bij webshops, de meest gebruikte in Nederland is ongetwijfeld iDEAL. Ondanks dat iDEAL veel voordelen kent, kleven er ook een paar grote nadelen aan. Zo ben je met iDEAL niet verzekerd bij een online aankoop en kun je het bedrag niet storneren (terugvorderen). Wordt de aankoop niet verstuurd, dan kun je fluiten naar je geld. Heb je daarentegen een betaalrekening bij de SNS-bank, dan zijn je aankopen via de pinpas en iDEAL verzekerd voor een bedrag van maximaal 2500, en voor een duur van 30 dagen, maar alleen bij Nederlandse webshops. Alweer die kleine lettertjes!

 

PayPal

Vertrouw je een webshop niet helemaal of moet je een eventuele retourzending zelf bekostigen, kies dan voor betaling via PayPal. Met PayPal geniet je 180 dagen lang van aankoopbescherming. Je bent dan o.a. verzekerd voor het niet bezorgen van het pakketje, het ontvangen van een beschadigd product, een product dat afwijkt van de beschrijving en retourzendingen krijg je daarnaast ook vergoed. Bovendien is PayPal ook nog eens gratis!

PayPal.

Retourkosten

Controleer bij het afrekenen met welke betaalmethoden er betaald kan worden. Staat PayPal hiertussen, kies hier dan voor. Zo is je pakket niet alleen verzekerd, maar worden retourkosten ook vergoed. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld kleding of schoenen bestelt, maar de webshop geen retourzendingen vergoedt. Soms worden er voor betaling via PayPal kosten in rekening gebracht, dit gaat dan om een klein bedrag. Bekijk daarom of de extra kosten op wegen tegen de baten. Voor meer informatie over PayPal tik op onderstaande link of afbeelding.

Deel deze pagina:

Volg ons op: